[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Lichte gevoel in het hoofd en terugval

Gepost door Mikes 
Lichte gevoel in het hoofd en terugval
03 May 2013 15:55
Hallo allemaal,

Zoals heel veel van jullie ook hebben ben ik na 15 weken nog steeds erg licht in het hoofd.
Ik ben reeds begonnen met HyperVen, maar de enige klacht die ik nog heb (na de eeuwige hartkloppen en overslag, maar die lijk ik "standaard" te hebben, die heb ik ook al erg lang) is eigenlijk het lichte gevoel.

Nu ging het de afgelopen twee/drie dagen heel redelijk. Vandaag heb ik alleen weer een behoorlijk terugval. Heeft iemand enig idee hoe dit kan? Mijn ademhaling is niet heel anders dan de afgelopen 2/3 dagen en ik heb niks anders gedaan. Toch komt het sinds vandaag opeens weer opzetten.

Mijn score tabel van HyperVen gaat redelijk omhoog. Na een paar dagen het verkeerd te hebben gedaan, begon ik op 52 en zit nu op de 62. Gemiddeld.
Anonieme bezoeker
Re: Lichte gevoel in het hoofd en terugval
03 May 2013 16:17
Hoi Mike,

Ik kan jou alleen vertellen, dat als je de site en alle informatie doorleest, dat terugvallen er echt bij horen, dus niets om je zorgen over te maken.
En het is chronische hyperventilatie. Chronisch betekent langdurig en het kost dus ook heel veel tijd om er vanaf te komen. We moeten geduld hebben en doorzettingsvermogen hebben. Dit heb ik trouwens nu even niet!
Het is het beste om dit feit te accepteren. Succes en gr.
Anneke
Els
Re: Lichte gevoel in het hoofd en terugval
06 May 2013 11:10
Dag Mikes,

Ikzelf heb ook al heel veel klachten gehad door chronische hyperventilatie, maar nu na drie jaar is de ergste klacht ook dit 'lichtheid' in mijn hoofd. Die blijft. Soms heb ik er minder last van en dan soms komt het uit het niets weer opzetten.
Mijn nek en schouders, daar heb ik ook wel last van en kan ook wel een reden zijn, maar denk toch dat de hoofdoorzaken/'>oorzaak mijn chronische hyperventilatie is.
Heb jij het ook soms dat je dan soms er misselijk van wordt en het gevoel van flauwvallen ???? Ik heb dit vooral als ik er heel veel over blijf piekeren. Maar ja hoe kun je dat piekeren zomaar stopzetten hé ...

Groetjes,
Els
Re: Lichte gevoel in het hoofd en terugval
07 May 2013 10:26
Hallo Els,

Ik heb nu 15 weken last van dat lichte angstige gevoel in het hoofd. Heb heel vaak het gevoel te hebben dat ik flauw ging vallen, maar dat is nog nooit gebeurd.

Ik snap je gevoel wel heel goed. Bij mij voelt het alsof er een fractie van een seconde, soms meerdere keren achter elkaar, al je bloed en gevoel uit je benen en hoofd wegvalt. 1x dit gevoel gehad, en je hele dag ben je angstig dat het nog een keer gebeurd.

Vooral het er over piekeren helpt mee tot het instandhouden van dit gevoel. Piekeren uitschakelen is ontzettend moeilijk. Ik heb wel een tip voor je. Koop het boek "Ik kan denken voelen wat ik wil" van R. Diekstra. Dit boek leert je niet stoppen met piekeren, maar leert je wel met het 4G principe denken, dus rationeel denken. Het 4G Principe houdt kortweg in dat je gedrag voortkomend uit het denken over een gebeurtenis. Niet de gebeurtenis zelf bepaald dat je gaat piekeren of je rot voelt, maar het denken over die gebeurtenis. Maw. Gebeurtenis + gedachten = Gevoelens + gedrag. Top boekje. Ben hem zelf nog aan het lezen, maar zeker de moeite waard.

Toch raad ik je ook HyperVen aan. Ik weet niet precies wat het doet, maar wel DAT het iets doet. Mijn seconden gaan in ieder geval beetje bij beetje omhoog.

En natuurlijk sporten.

Hoop dat je er iets aan hebt.
Els
Re: Lichte gevoel in het hoofd en terugval
07 May 2013 10:37
Dag Mikes,

Ik heb er heel zeker iets aan !
Wat je beschrijft, voel ik net zo aan. Nu ondertussen toch al drie jaar, maar wel niet constant ook. Enkele weken heel veel last, dan weer een periode waarin het beter gaat. Maar zoals je het beschrijft, zo voel ik het ook precies zo aan.
Ik zal zeker eens uitkijken naar dit boek. Want heb ook wel het gevoel, hoe meer ik kan lezen wat er allemaal met mijn lichaam gebeurt, hoe meer het de onrust toch wel wat afneemt. En dan voel ik me sowieso toch beter.
Verder nog heel veel succes met HyperVen !

Els

Meer weten over het HyperVen programma?