[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Wat wel of niet eten & drinken?

Gepost door Pianootje 
Wat wel of niet eten & drinken?
19 May 2013 14:48
Hallo allemaal,

Ik zit al even thuis met oververmoeidheid en chronische hyperventilatie. Nou geniet ik erg van 1 of 2 kopjes koffie op een dag en een glas Coca Cola.
Ik las op sommige sites dat dit niet meer mag. Heeft iemand dit nou echt van een specialist gehoord of is het puur uit eigen ervaring?
En mag je dan helemaal geen koffie meer drinken? Of kan 1 kopje wel gewoon? Of juist alleen in de ochtend, las ik bij iemand.
En mag je ook geen cola meer drinken?
En al deze dingen..mogen die dus minder of helemaal niet meer tijdens de chronische hyperventilatie en kan het daarna wel weer (als ik klaar ben met HyperVen)?
Veel vragen, maar ik ben benieuwd naar jullie antwoorden/ervaringen..

Groetjes, Sanne



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19/05/2013 16:19 door Pianootje.
Re: Wat wel of niet eten & drinken?
19 May 2013 15:48
Hallo Sanne,

2 kopjes koffie en een glas Cola op een dag is over het algemeen gezien geen probleem. Alleen als je extreem veel koffie en cola drinkt op een dag, bijvoorbeeld 10 per dag dan is dat zeker af te raden. Overigens kan cola en koffie - als je net op de alkalische grens zit - wel de druppel zijn die je net over die grens brengt, en dan kan je er wel last van hebben. Het is - net als met veel andere dingen - een kwestie van uitproberen. Als je merkt dat het drinken van koffie een negatieve invloed heeft, dan beter niet gebruiken. Maar bij de meeste mensen is het effect ervan niet zo groot dat ze geen 2 kopjes per dag kunnen drinken. Maar iedereen is natuurlijk verschillend...
Re: Wat wel of niet eten & drinken?
19 May 2013 16:03
Beste Rob,

Dankjewel voor je snelle reactie.
Echt ontzettend fijn dit forum, maar vooral fijn doordat jij en Ellen reageren. Is toch net wat anders dan "gewoon lotgenoten".
Het geeft mij heel veel rust dat ik me hier in kan vinden en met de HyperVen én dit forum aan mijn herstel werk.
Misschien dat huisartsen deze site eens zouden moeten bezoeken winking smiley

Groetjes, Sanne

Meer weten over het HyperVen programma?