[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Nieuwkomer

Gepost door DanielG 
Nieuwkomer
30 May 2013 16:50
Dag beste mensen,
Ik ben Daan en ik ben nieuwkomer hier op het forum en sinds een paar dagen begonnen met HyperVen.
Ik zal julile even kort toelichten hoe ik hier ben gekomen:

Vorig jaar maart kwam ik thuis te zitten vanwege mijn rug, ik kreeg erge last van rugpijn en van uitrstraling naar mijn linkerbeen waardoor ik veel pijn kreeg tijdens zitten en liggen op beide kanten op de zij.
Hiernaast kreeg ik allerlei andere klachten, namelijk: duizeligheid, hoofdpijn, licht in het hoofd, gevoel dat ik zou gaan flauwvallen, vermoeidheid, moeite met daglicht, slecht slapen, piep in mijn oren, afwezig gevoel etc.

Hierdoor kreeg ik ook steeds meer last van angst, zoals om gek te worden, om dus flauw te vallen, om wat er zou mankeren aan mijn gezondheid etc. De angsten vielen als dominostenen achter elkaar om en op een gegeven moment was ik bijna overal bang voor. Ik ben toen in therapie geweest bij Mensendieck en met een psycholoog gaan praten op aangeven van de huisarts.

Deze beide therapieen hebben me erg geholpen met het omgaan met spanning en angst en ik ben inmddels gestopt bij de psycholoog, mensendieck nog 1 keer in de 2 maanden.

Ik ben inmiddels geopereerd aan mijn rug afgelopen oktober en ik ben weer aardg de oude kwa rugklachten.

Nu ik weer een beetje aan het werk ben en het normale leven probeer op te pakken merk ik dat ik weer wat oude klachten terugkrijg, zoals: duizeligheid, licht in het hoofd, hoofdpijn. Vandaar dat ik nu hier terechtgekomen ben, omdat ik stek het gevoel heb dat het met mijn maner van ademhalen te maken heeft. Helemaal zeker weet ik het niet, want ik heb niets laten testen omtrent mijn ademhaling, maar ik ga het proberen en kijken of het werkt.

Oke het verhaal is ietsje langer geworden dan gepland, maar goed, in ieder geval heb ik jullie bijgepraat.
Re: Nieuwkomer
01 June 2013 15:09
Hai Daniel,

Welkom op het forum. Hier kan je je ervaringen delen over hyperventilatie en HyperVen.
Als je vragen hebt of ergens "tegen aan loopt", kan je ze altijd hier stellen.
Jouw verhaal verschilt niet veel van de onze, maar ik weet zeker dat je er af komt net zoals ik.

Heel veel succes met de therapie.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Nieuwkomer
01 June 2013 20:14
Dag Ellen,
Ja bedankt en ik ga kijken wat het gaat opleveren, of mijn klachten minder worden en of ik vooruit ga kwa score. Mijn beginscore is 48.
Vind je (of jullie) dat ik mij moet laten testen voor chronische hyperventilatie bij de huisarts of gewoon kijken wat HyperVen uithaalt?
Oke, groeten Daan
Re: Nieuwkomer
02 June 2013 00:29
Hai Daan,

Of je je wilt laten testen heeft helemaal te maken met of je het zelf wilt als bewijs.
Je kan dan het beste het capnografische onderzoek doen.
Je vraagt dan aan je huisarts een verwijskaart voor de longarts en daar kan je het capnografische onderzoek laten doen.
Je vindt een beschrijving van dit onderzoek op onze site: www.hyperventilatie.info.

Ik zelf heb het niet laten doen, omdat ik er van overtuigd was met mijn klachten dat ik chronische hyperventilatie had.
Artsen hebben dit nooit serieus genomen en altijd van de tafel geveegd onder het motto: "Ach mevrouw, gewoon rustig aan doen, dan gaat het vanzelf over". Maar helaas pas 12 jaar laten en nog steeds chronisch HyperVentilerend kwam ik HyperVen tegen en toen ben ik er pas vanaf gekomen.

Dat is de reden waarom ik vrijwillig help op dit forum. winking smiley

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?