[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

voorstellen en mijn verhaal

Gepost door dizzy30 
voorstellen en mijn verhaal
28 July 2013 22:35
Hoi iedereen,

Ik ben Dizzy30. Jaren terug is er bij mij hyperventilatie geconstateerd. Ik ben toen doorgestuurd naar de fysio voor een paar behandelingen. Eigenlijk al jaren niet meer er aan gedacht en eerlijk gezegd, ik had toen ook niet zoveel klachten als nu. Sinds een jaar of 2 veel klachten, voornaamste klacht duizeligheid. In verschillende vormen, licht in het hoofd, gevoel alsof het elk moment kon gaan draaien, het gevoel alsof ik op een boot zit , alsof ik helemaal heen en weer ga, letterlijk. Overigens ook al jaren nek klachten, spieren zitten helemaal vast, ook regelmatig fysio voor gehad. I.v.m. de duizeligheid klachten veelvuldig bij de arts geweest, doorverwezen naar de neuroloog, uitgebreid onderzoek gehad, veel bloed onderzoek en eigenlijk geen oorzaken/'>oorzaak gevonden. Inmiddels een maand of 2 terug zat ik er emotioneel helemaal door heen. Ik vroeg mij regelmatig af of ik zo wel verder wilde leven. Ik had en heb geen doodswens, maar het plezier in mijn leven was en is weg. Dit vind ik heel erg , met nae voor mijn man en kind, dut verdienden zij ook niet. ik was ook erg angstig , ontstaan door deze klachten. Verwijzing naar de psycholoog gevraagd en de behandeling wordt over anderhalve week ingezet. diagnose is duidelijk, door de lichamelijke klachten een angst/paniekstoornis wat , zodra ik angst voel, de met name duizeligheid klachten alleen maar verergert. Tevens heb ik ook regelmatig het gevoel alsof ik geen lucht krijg. op een gegeven moment aan het zoeken op internet over paniek en angst, en een veelvuldig probleem daarbij is hyperventilatie. Er ging toen een belletje rinkelen en ben gericht op hyperventilatie gaan zoeken. Ik kwam al snel bij HyperVen uit en ik herkende mij volledig in deze klachten. Het was een opluchting om ook te lezen dat de klachten verdwijnen kunnen en ik weer een normaal leven kan hebben!! een leven waar ik inmiddels zo naar verlang. In het begin twijfelde ik nogal over HyperVen, vroeg mij af of dit wel wat was, maar na alle verhalen gelezen te hebben, ben ik sinds vanavond om. Ik wil zo graag van deze klachten af en alles wijst gewoon naar hyperventilatie. Ik heb inmiddels het programma besteld, en ik ga zo voor het eerst beginnen. Ik ben nog wel een beetje bang dat de klachten eerst verergeren. Ik vind duizeligheid namelijk heel erg eng, en ik hoop dat mocht dit zo zijn, jullie mij daar door heen kunnen helpen.

Alvast bedankt voor het lezen van mijn verhaal.

groetjes Dizzy30
Re: voorstellen en mijn verhaal
29 July 2013 08:57
Hoi Dizzy,

Je moet niet bang zijn voor de verergeringsklachten. Ik ben vol enthousiasme begonnen aan HyperVen (eindelijk iets wat me van mijn rotklachten af kan helpen!) en de verergeringsklachten ervaarde ik als vervelend, maar meer niet.
Wat ik hier had gelezen, is dat als je je slechter voelt je eigenlijk aan het genezen bent. Dus was ik er toch een soort van "blij" mee als ik me wat minder voelde. En daarna komt er altijd een keer weer een beter moment.
Ik ben nu net over de helft, maar het gaat stukken beter al! Ik had constant dat draaierige gevoel en zit mede daarom ook thuis.
Helaas is dat nog niet echt weg, maar dat was ook zo hardnekkig aanwezig dat ik ook denk dat het wel een tijdje zal duren voordat dit echt weg is.
Maar ik voel me toch helderder en vooral fitter. Ook kan ik weer steeds meer doen zonder zenuwachtig te worden of hyperventilatie te krijgen.
Ik denk dat je met die gedachte aan HyperVen moet beginnen en de rest over je heen moet laten komen.
In het begin vond ik HyperVen helemaal niet zo zwaar en deed ik het 3x per dag 10 trials maar ik werd langzaamaan steeds moeier en besloot om 2x per dag 10 trials te gaan doen. Dit beviel beter.
Succes en we horen van je!

Groetjes, Sanne
Re: voorstellen en mijn verhaal
29 July 2013 09:07
Hoi Sanne,

Dank je wel voor je reactie, erg fijn om te lezen van iemand die er veel ervaring mee heeft! Ik heb gisteren avond e vanmorgen een sessie gedaan. het enige wat ik ervoer gisteren en vanmorgen, is na de sessie hoofdpijn en moe... Maar goed, als het daar bij blijft en idd vanaf dan beter gaat, heb ik het er zeker voor over!! zolang ik maar niet extra duizelig wordt, want dat ervaar ik als heel beangstigend , dan kan ik de extra klachten prima hebben.
Ik heb tot nu toe 3 keer echte draai duizelingen gehad, en verder is het voornamelijk, hoe ik het hierboven heb beschreven.

wat vervelend voor je dat je in de ziektewet bent beland hierdoor, maar wat fijn dat je nu eindelijk iets hebt gevonden wat je helpt!! Je zegt dat je nu op de helft bent, dus 2 maanden? en dat het al behoorlijk verbeterd is? vanaf welk moment had je het gevoel dat je fitter en minder duizelig was dan voor HyperVen?

Groetjes Dizzy301 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/07/2013 09:07 door dizzy30.

Meer weten over het HyperVen programma?