[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hyperven en drinken (non-alcoholisch)

Gepost door Zookey1987 
Hyperven en drinken (non-alcoholisch)
16 August 2013 19:31
Beste Ellen/Rob,

In hoeverre heeft drinken invloed op de HyperVen resultaten? Ik neem aan dat water weinig uitmaakt, maar hoe zit dit met het drinken van frisdrank of sappen? Ik kan me indenken dat 2 glazen zware sinaasappelsap toch iets in gang zet in je lichaam..

Bij voorbaat dank!

Groeten,

Merijn
Re: Hyperven en drinken (non-alcoholisch)
17 August 2013 09:08
Hallo Merijn,

In principe heeft het drinken van vruchtensap niet zoveel invloed op de oefeningen. Koffie, thee en cola wel, die hebben een aanjagend effect op het ademcentrum .Maar als je inderdaad zware vruchtensappen gaat drinken vlak voor de oefeningen, dan zouden deze wel enige invloed kunnen hebben, omdat ze het verteringsproces activeren. Daarbij wordt er extra bloed naar maag en darmen gestuurd en dat heeft een negatief effect op de therapie scores. Dus drink vlak voor je gaat oefenen niet teveel zware vruchtensappen. Eén glas kan is niet zo erg, maar meer liever niet. Alcohol heeft een absoluut negatief effect op de scores, dus dat zeker niet voor je gaat oefenen.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?