[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ph

Gepost door bergh 
Ph
19 August 2013 09:30
Ik heb al een aantal keren de Ph waarde van mijn urine en speeksel getest en deze is altijd vrij laag dus te zuur veronderstel ik? Ik dacht bij chronische hyperventilatie juist dat dit te basisch zou moeten zijn? Ik heb wel mijn bloed hier nog niet laten op onderzoeken. Kan je dan de HyperVen therapie wel doen? Is dit niet gevaarlijk, kan je CO2 gehalte niet te hoog oplopen?
Re: Ph
19 August 2013 11:45
Hallo Bergh,

De urine is geen goed meetpunt voor pH bepaling, omdat er zoveel factoren een rol spelen bij de pH waarde van de urine. Het hangt sterk af van wat je allemaal gegeten en gedronken hebt dezelfde en/of de vorige dag. Dus ik zou daar geen conclusies aan durven te verbinden. Je kunt de therapie gewoon doen, de therapie stopt bij 180 seconden als een veiligheidsmaatregel. Daardoor kan de therapie geen acidose (te zuur organisme) creëren.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Ph
19 August 2013 12:47
Dank u voor de snelle reactie! Weer een geruststelling om toch verder te doen.

Mvg,
Britt Van den bergh

Meer weten over het HyperVen programma?