[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Waar komt dit vandaan .

Gepost door franknr1 
Waar komt dit vandaan .
23 October 2013 20:45
Waar komt die constante hyperventilatie na mijn paniekaanval vandaan heb al gelezen dat ik al langer verkeerd adem waar ik ook wel in kan komen . Maar waarom nu zo heftig is dat een gevoel van stress angst ??
Re: Waar komt dit vandaan .
23 October 2013 21:10
Hey,

Heb je artikelen al gelezen op deze forum?
Er staat echt al de informatie in die je vragen zullen beantwoorden.

Zeker bekijken smiling smiley

grtz
Re: Waar komt dit vandaan .
23 October 2013 21:26
Bedankt voor je reactie maar er zijn er zoveel dat ik het zo even probeerde grtz
Re: Waar komt dit vandaan .
23 October 2013 21:45
Je kunt een paniekreactie als een soort ontsnappingsreactie zien.

In de prehistorie moesten mensen wel eens vluchten voor gevaarlijke dieren (bv. leeuwen). Dit is een zeer stressvolle situatie. Op zo'n moment komt er heel veel adrenaline vrij en stelt het lichaam alles in werk om zo snel mogelijk weg te komen. Door die adrenaline krijg je een boost, ben je krachtiger en sneller. Om dat proces te ondersteunen heeft je lichaam extra zuurstof nodig om bv. zo snel mogelijk te kunnen rennen. Daardoor gaat de ademhaling sneller.

In de hedendaagse wereld staan mensen veel meer blootgesteld aan stress door alle impulsen waar we de hele dag aan blootgesteld zijn. Het leven is heel gehaast geworden en daardoor komt er natuurlijk een hoop stress in je lijf. Tegenwoordig zijn er geen leeuwen meer waar we voor weg hoeven rennen, maar kan je lichaam nog steeds op dezelfde manier reageren op te veel stress. Er komt veel adrenaline vrij en je lichaam denkt veel zuurstof nodig te hebben. Echter kan je lichaam hier helemaal niks mee en daardoor onstaat een paniekaanval, wat een uiting van je lichaam is als antwoord daarop.

Zo een beetje duidelijk? smiling smiley
Re: Waar komt dit vandaan .
24 October 2013 08:44
Zeker bedankt voor je reactie ! Alleen vraag ik me af waarom het na die aanval zo lang door blijft gaan . Omdat mijn lichaam continue in spanning is voor zoon aanval? Dus als ik rustig zou zijn zouden mijn klachten dan afnemen ? Merk wel als ik alchol drink ik nergens last van heb omdat ik dan geen spanning heb alleen de volgende dag is het 3 x zo heftig . Grtz
Re: Waar komt dit vandaan .
24 October 2013 08:59
Omdat het chronisch is.. je lichaam is door de grote hoeveelheid stress gewend geraakt aan snel ademhalen en gaat meer en meer denken dat dit normaal is.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/10/2013 09:00 door Zookey1987.

Meer weten over het HyperVen programma?