[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Globusgevoel? Hyperventilatie? Iets engs?

Gepost door Anonieme bezoeker 
Anonieme bezoeker
Globusgevoel? Hyperventilatie? Iets engs?
29 October 2013 15:41
Ik heb al maanden last (veel dan dan weer weinig) van een druk op de keel. Het gevoel alsof ik kan stikken. Ook staan mijn nekspieren strak van de spanning. Het lijkt soms wel of het achterin mijn keel bovenin achter dus (het zachte gedeelte) een grote druk zit. Ook als ik in het kuiltje in mijn nek druk (onder je schildklier zeg maar) dan voel ik ook heel veel druk.
Als ik even stil zit dan voel ik de druk toenemen net of er iets samenknijpt...(het is heel lastig te omschrijven), ik ga dan sneller ademhalen, spieren gespannen, echt doodeng.

Als ik een hele avond afgeleid wordt, of druk bezig ben, voel ik het niet, echt heel raar.


En ook als ik een Portje drink zakt het ook...


Herkent iemand dit? Hoop het zo...

Ik ben al bij kno arts geweest, die is met zon camera naar binnen gegaan via zon slangetje en die zag een lichte verdikking door wat maagzuur wat omhoog is gekomen. Daar krijg ik nu pillen voor. Ik zelf denk dat dat maagzuur omhoog komt door mijn rare slikken. Verder zag alles er heel gezond uit.

Ook hartfilmpje gemaakt niets te zien.

Wat nu??
Re: Globusgevoel? Hyperventilatie? Iets engs?
30 October 2013 07:52
Hoi Angel,

Als er door de arts niets aangetroffen is zal het waarschijnlijk iets zijn wat 'tussen de oren' zit. Ik heb dit soort rare dingen ook allemaal gehad. Ook een tijd gehad dat ik dacht ik geen adem meer kreeg en elke keer ging stikken. En het is dan zo 'vreemd' dat je er niks van merkt als je afgeleid wordt, of wat drinkt. Maar eigenlijk geeft dat juist aan dat er eigenlijk niks is. Want anders zou je er nog steeds wel last van hebben in zulke gevallen.

Of het chronische hyperventilatie is kan ik niet zeggen, maar het is duidelijk dat je angstig bent en dat je onder spanning staat. Ga er nog eens mee naar de dokter zou ik zeggen. Angsten kunnen voortkomen uit chronische hyperventilatie, maar kunnen natuurlijk ook los van chronische hyperventilatie aanwezig zijn. Wie weet is het goed om er met iemand over te gaan praten die de eventuele oorzaken/'>oorzaak kan achterhalen.

Succes!

Groetjes Merijn
Re: Globusgevoel? Hyperventilatie? Iets engs?
12 November 2013 22:49
Hoi

Ik herken je klachten wel een beetje, ik heb nu een aantal weken een raar gevoel in mn keel alsof ie dichtgeknepen word, alsof de spieren bij mn keel en er omheen gespannen zijn, daarbij heb ik ook een krampgevoel in mn tong. Daarnaast heb ik meerdere klachten als kaakklemmen, tandafdrukken in mn tong , heb hier eerder al een heel verhaal over geplaatst, ben nog steeds onzeker door te denken dat het iets ernstigs is. Al met al dus al die weken niet lekker in mn vel. Gevoel van onbegrepen worden onzekerheid vage klachten en angst.

Meer weten over het HyperVen programma?