[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Druk borst bij opstaan en inspanning

Gepost door Markiemark 
Druk borst bij opstaan en inspanning
28 November 2013 11:49
Beste allen,

Zijn er hier meer mensen die zo'n druk hebben op de borst door de hyperventilatie? Als ik een trap oploop of ga sporten verergert dit en ik raak heel duizelig en trillerig na het sporten. Ook als ik snel opsta voel ik een druk opkomen in mijn borst gevolgd door een harde hartklopping waarna de druk weer wegzakt.

De dokter zegt dat het komt door de hyperventilatie, verkeerde ademhaling dus. Er is wel een ECG in rust gedaan, deze was goed, net als mijn bloeddruk en hartslag. De hartslag is zelfs wat aan de lage kant, varieert tussen de 53 en 62 slagen per rust. In rust heb ik ook geen klachten met betrekking tot die druk op mijn borst. Deze is alleen met inspanning en snel opstaan aanwezig.

Ik blijf maar me druk maken om mijn hart, de druk op mijn borst voelt alsof mijn hart veel moeite moet doen om te pompen.

(heel slecht, maar ik zit maar te googlen voor geruststelling, welke ik uiteraard niet vind op google). Ik hoop dat herkenning van mensen mij een beetje kan kalmeren.

Groetjes,

Mark
Re: Druk borst bij opstaan en inspanning
28 November 2013 13:42
Hoi Mark,

Ook ik heb hier veel last van gehad. En ik weet zeker dat er nog veel meer chronische hyperventilatie'ers zijn die dit herkennen.
Probeer te onthouden dat als jij je op dat moment druk gaat maken, het alleen maar erger wordt.
De artsen hebben gezegd dat er niks mis is met je hart, dus dat kan het niet zijn.
Ik weet dat het makkelijker gezegd dan gedaan is, maar dat is wel het enige wat werkt.
Kijk of er iets is wat het voor jou verlicht (ook al is het tussen je oren). Ga bijvoorbeeld een liedje zingen of drink een glas water.
Verder kan je er niet veel aan doen, behalve HyperVen, dan wordt het vanzelf steeds minder.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?