[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

is dit een terugval??

Gepost door kimtom20 
is dit een terugval??
21 December 2013 08:27
Goedemorgen,

Ik ben nu ongeveer al 2 maanden bezig met HyperVen, na een aantal weken merkte ik dat een aantal klachten minder werden, waaronden de druk op mijn hoofd en de duizeligheid. Ik ben begonnen met een gemiddelde van 26 en zit nu aan een gemiddelde van 56.
Nu heb ik sinds afgelopen week weer het gevoel dat de druk en knijpend gevoel in mijn hoofd weer terug komt, en ik ben weer zo dol.
Kan dit dat je weer even terug valt?
Het maakt me weer zo eng.
Ik was zo blij toen ik merkte dat de klachten minder werden, maar nu voel ik het weer wat terug komen.
Hebben jullie hier ook ervaring mee?

Groeten, Wendysad smiley
Re: is dit een terugval??
22 December 2013 09:59
Hoi Wendy,

ik ben aan de laatste twee weken bezig en nog heb ik het gevoel dat ik er niet ben.
Die terugval had ik ook, heel erg.
Ik heb toen bedacht dat ik pas ging evalueren nadat die 4 maanden geweest waren. Hoe moeilijk is dat.....
Zelf denk ik er nog over om verder te gaan met de therapie; ik weet het nog niet zo goed.

Wat ik wel merk is dat de klachten weg zijn geweest, maar dat merk je pas wanneer ze er weer zijn.
Ik geloof dat Sanne dat ook ergens schrijft.
Raar, maar waar.
Wat een geploeter hé?
Succes, stug volhouden, we komen er wel, hoe lastig het ook is.

Groet Marjorie
Re: is dit een terugval??
22 December 2013 13:20
Het deed me zo goed dat de klachten wat minder werden, alleen sinds afgelopen week komt het weer wat terug. Ik weet niet of het te maken heeft dat de maand december een hele drukke maand , maar voel me er weer niet echt lekker bij. Ben bang dat ik dadelijk weer terug bij af ben. Het deed me zo goed die veranderingen. Nu ga ik weer twijfelen wat ik niet moet doen. Daarom hoop ik op weer wat reacties.

Groetjes wendy
Re: is dit een terugval??
22 December 2013 14:12
Hoi Kimton 20, Je terugval is heel normaal, dit wordt veroorzaken/'>oorzaakt door dat je lichaam aan het herstellen is.
Als het moeilijk is om de oefeningen te blijven doen, dan doe je het even een paar dagen minder intensief.
Echter je moet wel zoveel mogelijk door blijven gaan met de therapie.
Je kwam van een gemiddelde van 26 sec. en zit nu op 56 sec.
Dit is een mooie begin van je verbetering maar je bent er echter nog niet.
Je lichaam heeft door het bereiken van de 56 sec. nu eindelijk de kracht gevonden om zich te ontdoen van
allerlei afvalstoffen. Dit kost energie, dus geef je lichaam even de tijd om dit te verwerken.
Rustig blijven doorgaan met de therapie, niet forceren na een paar dagen voel je je weer beter en sterker.
Je zult zien dat je nu gemakkelijker je adem langer geforceerd kunt inhouden zodat je gemiddelde tijden bij de therapie opnieuw lang zullen worden.
Verder zul je nog wel een paar keer een terugval krijgen maar meestal is de eerste het zwaarste.
Succes verder,
Hans 56.
Re: is dit een terugval??
22 December 2013 19:49
Beste Hans,

Bedankt voor je reactie, maar het is niet de bedoeling dat jij zegt hoe het hoort en hoe het zal gaan voor Wendy. Dat kan in principe niemand, maar daar zijn Rob en ik verder voor. Wel fijn dat je meedenkt waar het vandaan kan komen.
Daarbij kan jij niet weten dat ze nog terugvallen gaat krijgen en dat de ergste al is geweest. Dit is echt niet te peilen en zal bij iedereen weer anders kunnen uitpakken.

Dus Wendy, zo'n terugval hoort er bij en je kan inderdaad even wat rustiger HyperVen doen. Ook kan het goed zijn om even een pauze van een paar dagen in te lassen om je lichaam de tijd te geven om te wennen aan de nieuwe zuurtegraad. Probeer daarna wel echt weer toe te werken naar de 2x per dag 10 trials.
Er valt helaas niks te zeggen over de intensiteit van een terugval. Ik heb verschillende terugvallen gehad, maar de eerste was zeker niet het ergst. Soms is zo'n terugval een vlaag van een moment, soms een hele dag, soms een paar dagen. En zo gaat het straks andersom ook met je als het steeds beter gaat. Eerst zal je je een momentje goed voelen (wat je soms niet eens doorhebt, maar pas als je merkt dat het weer slechter met je gaat), dan weer wat minder en dan ineens een hele dag. En op een gegeven moment voel je je over het algemeen goed met af en toe een momentje dat het wat minder gaat. Probeer daar maar naar uit te kijken.

En dit geldt voor iedereen: Geniet vooral van elk moment dat het goed met je gaat of dat je kan genieten. Geniet bijvoorbeeld eens van de wind op je wangen, een zonnestraal op je gezicht, fluitende vogels, etc.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: is dit een terugval??
23 December 2013 04:53
He hallo,

Ik had wel gelezen dat het even minder zou kunnen gaan, maar had niet verwacht weer die druk op mijn hoofd met steeds die duizelingen.
Ik was er toen al zo bang voor en nu is het weer wat terug gekomen, moet dan weer even schakelen dat ook even minder zou kunnen gaan.
De afgelopen 2 weken heb ik het best wel druk gehad met werk, verjaardagen van de kinderen, aankomende kerst in iedergeval had het echt druk.
Kan dat er wat mee te maken hebben?
Hoop me in iedergeval weer snel goed te voelen.

Wens iedereen alvast hele fijne feestdagen toe.
Groeten, Wendy
Re: is dit een terugval??
23 December 2013 09:11
Hoi Wendy,

Dat kan zeker! Je moet het zo zien: Als je geen chronische hyperventilatie zou hebben, zou je je ook wat anders of naar kunnen voelen als je heel druk bent. Dan voel je je bijvoorbeeld gehaast of gestresst, maar nu krijg je er helaas nog meer klachten van. Maar echt, dit wordt minder. Alleen bij de één gaat het sneller dan bij de ander. Probeer goed ontspanningsoefeningen te doen en leer je lichaam kennen.
Ik merk nu veel bewuster als ik te druk ben (soms ga ik heel gehaast boodschappen doen, terwijl dat nergens voor nodig is) en zorg dat ik dan even relax.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: is dit een terugval??
24 December 2013 07:49
Hallo Sanne, dank je voor de reactie. Ik ga zeker door met ontspanningsoefeningen. Ben alleen de laatste dagen beetje bang dat ik onderuit ga door de duizelingen. Het gebeurd niet maar wel het gevoel. Dan heb ik weer het gevoel wat drukt er toch in mijn hoofd. Heb de aankomende week vrij dus ook geen drukte. Hoop dat het gaat helpen.

Nogmaals bedankt.
Groetjes, Wendy
Re: is dit een terugval??
27 December 2013 11:25
Hallo allemaal,
Helaas heb ik nog steeds last van de klachten. Had gehoopt met wat rust dat de druk op mijn hoofd en duizelingen minder zou zijn. Ben sinds maandag ook erg aan het hoesten wat grieperig. Af en toe denk ik dan moet ik weer even contact opnemen met de huisarts, maar doe ik toch niet. Ik weet dat de klachten ook veel minder kunnen zijn en moet me van mezelf daar op focussen. Het blijft gewoon een rot gevoel in mijn hoofd.
Ik ga gewoon door met de HyperVen en met rust. Ik weet ook dat er geen tijd voor staat dat het weer beter gaat het voelt alleen angstig. Moest het weer even kwijt.
Groeten, Wendy
Re: is dit een terugval??
27 December 2013 12:15
Hoi Wendy,

Wat balen zeg. Bedenk ook dat de feestdagen een stressgevoel mee kunnen brengen, wat de klachten weer kan verergeren.
Een griepje of dagje niet lekker kan iedereen hebben, dus jij ook. Ik probeerde dat soort dagen altijd te zien als dat er weer een hoop stress vrij kwam. En dat moet er toch uit! Dus dan voelde ik me eigenlijk best goed, ondanks dat ik me niet goed voelde. Snap je?

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: is dit een terugval??
27 December 2013 17:10
Snappen doe ik het wel. Ik baal er alleen weer van. Ik moet leren om er weer niet aan te twijfelen, dat vind ik soms zo moeilijk. Wil dat het enge gevoel weer zo snel mogelijk weg gaat, maar ook dat zal weer effe duren.
Groetjes wendy
Re: is dit een terugval??
31 December 2013 16:11
Hallo Allemaal,

Ik voel me op dit moment ontzettend onzeker.
Vandaag is echt niet normaal met de druk op het hoofd en duizelingen.
Wat ik voel in mijn hoofd is moeilijk te omschrijven.
Het zit voornamelijk bovenkant voorhoofd echt een rot gevoel het is al weer twee weken lang dag in dag uit, wordt er maf van vooral vandaag.
Probeer me zoveel mogelijk te ontspannen, maar het blijft er maar zitten soms is het ook een knijpend gevoel.
De afgelopen twee weken toen de klachten weer wat terug kwamen is de HyperVen ook gaan schommelen dan rond de 45 en dan weer rond de 65.
Ik had gelukkig een week of 5 minder last van de klachten en ook van de druk op mijn hoofd met duizelingen en nu is het weer deels terug.
Wist wel dat je een terugval kon krijgen, maar toch is daar heel moeilijk mee om te gaan.
Gisterenavond had ik wat last van pijn op de borst, maar dat is weer wat weg getrokken daar heb ik ook sporadisch last van.
Waar ik nu het meest mee zit is mijn hoofd met duizelingen en last van mijn armen.
Heeft iemand nog een paar tips waardoor ik me wat rustiger ga voelen?

Alvast bedankt,
Groeten, Wendy

Meer weten over het HyperVen programma?