[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Aanhoudende keelpijn door hyperven

Gepost door mariebral 
Aanhoudende keelpijn door hyperven
27 December 2013 20:25
Hallo,

ik ben sinds eind oktober gestart met HyperVen therapie. De eerste 4 weken gingen prima met een stijgende score en al een merkbare verbetering van mijn chronische hyperventilatie. Na lang zoeken vond ik eindelijk iets dat leek te werken.
Sinds een 3-tal weken heb ik echter heel veel last van keelpijn tijdens en na het oefenen. Zodanig dat het onmogelijk wordt om verder te HyperVennen. Ik heb een 'vrije week' ingelast, maar de keelpijn gaat niet weg. Integendeel, sinds dat ik gisterenavond terug begon te HyperVennen is de keelpijn en bijkomende hoofdpijn niet meer te harden.
Waarschijnlijk heb ik me de eerste weken flink geforceerd of mijn adem verkeerd ingehouden. Ik vind het heel erg jammer dat ik nu niet meer verder kan oefenen. Ondertussen heb ik jammer genoeg ook een terugval van mijn chronische hyperventilatie.
Graag jullie advies. Is dit omkeerbaar? Hoe doe je dat juist, de juiste spieren gebruiken om de adem in te houden? Moet ik nu een aantal weken stoppen of langer?

Dankjewel voor de tips!
Inge
Re: Aanhoudende keelpijn door hyperven
27 December 2013 20:59
Hoi Inge,

Dat komt inderdaad door het forceren. Probeer ontspannen te zitten tijdens de oefening en doe tijdens het ademhalen je mond eens open. Als je het goed doet, ontsnapt er dan geen lucht. Kan het ook niet zijn dat je iets anders aan je keel hebt? Of dat je rookt en daardoor een geirriteerde keel hebt? Als het puur door het forceren komt, moet het weer langzaam weggaan als je HyperVen ontspannen uitvoert. Probeer ook je schouders goed te ontspannen tijdens HyperVen.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?