[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

onzeker

Gepost door kimtom20 
onzeker
31 December 2013 17:23
Hallo Allemaal,

Ik voel me op dit moment ontzettend onzeker.
Vandaag is echt niet normaal met de druk op het hoofd en duizelingen.
Wat ik voel in mijn hoofd is moeilijk te omschrijven.
Het zit voornamelijk bovenkant voorhoofd echt een rot gevoel het is al weer twee weken lang dag in dag uit, wordt er maf van vooral vandaag.
Probeer me zoveel mogelijk te ontspannen, maar het blijft er maar zitten soms is het ook een knijpend gevoel.
De afgelopen twee weken toen de klachten weer wat terug kwamen is de HyperVen ook gaan schommelen dan rond de 45 en dan weer rond de 65.
Ik had gelukkig een week of 5 minder last van de klachten en ook van de druk op mijn hoofd met duizelingen en nu is het weer deels terug.
Wist wel dat je een terugval kon krijgen, maar toch is daar heel moeilijk mee om te gaan.
Gisterenavond had ik wat last van pijn op de borst, maar dat is weer wat weg getrokken daar heb ik ook sporadisch last van.
Waar ik nu het meest mee zit is mijn hoofd met duizelingen en last van mijn armen.
Heeft iemand nog een paar tips waardoor ik me wat rustiger ga voelen?

Alvast bedankt,
Groeten, Wendy
Re: onzeker
01 January 2014 13:32
Hoi Wendy,

Wat vervelend die terugval. Bedenk wel dat je hiervoor dus een goed moment hebt gehad!
Die voel je meestal pas als het vervelende weer terug is.
Wat goed is om te doen, maar volgens mij weet je dat al, zijn ontspanningsoefeningen en sporten.
Ik heb ook ontdekt dat ik veel activiteiten en beetje gehaast deed zeg maar.
Als ik naar een winkel ging liep ik de winkel in om razendsnel weer klaar te zijn.
Daarbij voelde ik dat m'n ademhaling hoog ging zitten. Dus ik zette mezelf even stil voor de winkel..adem in, adem uit..en op je dooie akkertje de winkel door. Loop anders expres eens alle paden af (ik verbaasde mezelf dat dit goed ging in het begin al).

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: onzeker
01 January 2014 15:59
Hallo Sanne,

Gelukkig heb ik het gevoel gevoeld dat het veel minder aanwezig was. Dat geeft mij ook wel het gevoel dat het wel weer weggaat.
Het is alleen dat het lijkt dat de druk op mijn hoofd met de steeds duizeligheid erger wordt. Krijg dan een onwerkelijk gevoel een paar keer op de dag.
Het lijkt net dat er iets heel zwaars op mijn hoofd ligt en mij naar beneden drukt. De maand December is ontzettend druk geweest ik weet niet of het daar aan ligt. Ik ben wel altijd door gegaan met de HyperVen , Yoga, en Fysio in de hoop dat het goede gevoel weer snel terug zou komen, maar het lijkt op dit moment dat het rot gevoel alleen maar erger wordt. Af en toe komt dan die twijfel , het zal toch niets anders zijn?
Maar het zijn de zelfde klachten waar het ook mee begonnen is alleen nu wat erger.
De kinderen zagen me helemaal opbloeien toen de klachten minder waren daar waren ze zo blij mee, en nu vinden ze het weer o zo lastig dat het weer terug is.
Ze zijn zo behulpzaam en willen me graag helpen net als mijn man ze nemen me alles uit handen.
Ik weet dat ik weer geduld moet hebben het liefst wil je een datum, dag, tijd hebben dat het weer beter gaat maar helaas is er dat niet, en blijft het weer even heel moeilijk.

Groetjes, Wendy
Re: onzeker
01 January 2014 21:41
Hoi Wendy,

Ik snap dat je graag duidelijkheid wilt. Maar zoals je zelf al zegt, ga je die van niemand krijgen.
Ik merk aan je verhaal dat je je toch druk maakt om wat dingen. En zoals je inmiddels weet, zorgt dit alleen maar voor verergering van de klachten.
Gun jezelf de tijd om even bij te komen van de drukte van afgelopen dagen. Je kan ook even 5 trials doen ipv 10 of iets minder sporten bijvoorbeeld.
Ook als je geen chronische hyperventilatie zou hebben, kan het zijn dat je eens wat rust nodig hebt. Blijf wel goed je ontspanningsoefeningen doen en ga eens lekker een wandeling maken als het mooi weer is.
Je gaat vanzelf weer betere momenten krijgen!

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?