[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ogen

Gepost door robin1985 
Ogen
06 January 2014 12:28
Hallo allemaal,

Zijn hier mensen die ook zoveel last hebben van zijn ogen? Hiermee bedoel ik hoe ze het weleens noemen (denk ik) 'troebel zicht'.

Met name als ik net uit bed stap, lijkt wel migraine, alles flikkert en is onrustig. Ook heb ik het idee dat mijn zicht veld kleiner is af en toe, dit varieert over de hele dag. Dit vind ik persoonlijk toch wel de ergste klacht die ik persoonlijk ervaar elke dag. Zelfs zodra ik even lekker rustig op de bank het nieuws wil kijken etc, willen mijn ogen soms niet lekker focussen, beetje het gevoel alsof je weer dubbelijkt, maar ook weer niet, moeilijk uit te leggen.

Maar het gaat er met name om dat onrustige geflikker/trillend beeld continue, en zodra ik naar de stoep kijk beweegt/trilt alles, heel erg onrustig.

Komt iemand dit bekend voor? Hoop echt dat dit weggaat naarmate ik HyperVen.Of heeft er iemand een tip hoe ik deze klacht alvast kan aanpakken of doen laten verdwijnen?1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06/01/2014 12:29 door robin1985.
Re: Ogen
06 January 2014 12:51
Hoi Robin,

Dit zullen veel chronische hyperventilatie'ers herkennen.
Ik heb dit zelf ook gehad. Ik heb zelfs m'n ogen laten nakijken, omdat ik ging twijfelen of die nog wel goed waren.
Ik kon me ook niet goed focussen op ondertiteling. Ook speel ik piano en kon ik me niet meer focussen op de bladmuziek.
Ik denk dat dit ook deels komt doordat je lichaam uitgeput raakt van de chronische hyperventilatie, dat was bij mij in ieder geval wel zo.
Maar al deze klachten zullen verbeteren door de HyperVen en doordat je weer meer energie krijgt.
Ik merk nu nog wel eens, dat als ik heel moe ben, dat ik me ook minder goed kan focussen. Maar dat is de volgende dag weer weg gelukkig.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Ogen
06 January 2014 14:04
Re: Ogen
06 January 2014 14:09
Ja moet zeggen heb nu pas 2 weken kerstvakantie achter de rug, en dan verplaatst toch een beetje het ritme, iets langer uitslapen, maar zodra ik langer slaap heb ik duidelijk meer last ervan, ook hangt er dan een soort druk/stijf gevoel tussen mijn ogen/neus en lijkt wat naar binnen te trekken. Echt mijn nummer 1 klacht, maar krijgt het nog niet weg. Nadeel is altijd met de symptomen van chronische hyperventilatie dat het zo moeilijk uit te leggen valt, he tdoet geen pijn, maar het is stront vervelend!

Ik zou haast zeggen het ergste wat een mens kan overkomen als het komt op wat je voelt en de afwezigheid dag in dag uit, maar we HyperVenne maar door met wat magnesium, geen koffie meer, beetje ritme er weer in brengen nu en hopen dat ik me eind deze week weer iets beter voel!
Re: Ogen
06 January 2014 17:46
Merk ik ook dat de hele vakantie heb ik uitgeslapen. Ik heb nu veel meer last...helemaal suf in mijn hoofd en moe en last van concentratie.
Re: Ogen
06 January 2014 21:05
Ja herken dit ook.

Ben zelfs bij een oogarts geweest om m'n ogen na te laten kijken. Zij kon toen ook geen medische afwijking bij mij constateren.

Ik heb zelf ook veel last gehad van een soort kramp tussen m'n ogen zoals robin1985 omschrijft.

Hebben mensen ook ervaring dat ze na het fietsen of autorijden de grond zien vertrekken/bewegen als een soort optische illusie wanneer je naar bijvoorbeeld asfalt kijkt of tapijt (iets waar weinig detail inzit).

Merk soms ook dat diepte inschatting niet helemaal goed gaat, met name als het wat donkerder is.

Hopelijk allemaal vermoeidheidsproblemen veroorzaken/'>oorzaakt door chronische hyperventilatie

Meer weten over het HyperVen programma?