[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Terugval in psych deelte??

Gepost door Huetingpia 
Terugval in psych deelte??
20 January 2014 16:50
Ik doe nu HyperVen voor bijna 3 maanden .lichamelijk klachten zijn verminderd, maar ik ben laastste 3 weken heel erg depressief en chagrijnig geworden.Kan dit ook soort van terugval zijn? Krijgen mensen terugval alleen in lichamelijk klachten of kan dat ook psych zijn? Of langzaam wordt ik depressief? Ja dan, hoelang duurt zo'n terugval?

Ik ben een paar keer aan het huilen,zonder reden..


Alvast bedankt !!!1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20/01/2014 16:51 door Huetingpia.
Re: Terugval in psych deelte??
21 January 2014 11:07
Er gebeurt van alles in je lichaam, wat elke persoon weer anders uit.
Even voor de duidelijkheid: Er is nooit wat te zeggen over hoe lang een terugval of iets duurt.
Je hebt hier ook niks aan, want het kan bij jou zomaar veel sneller gaan dan bij een ander of juist langer duren.
Maar als je merkt dat je psychisch last krijgt van klachten waar je je geen raad mee weet, is misschien een psycholoog of psychosomatisch fysiotherapeut aan te raden. Als je twijfelt kan je altijd even bellen naar zo'n praktijk en je verhaal uitleggen. Je hoort dan vanzelf wat zij voor je kunnen betekenen en of je je daar goed bij voelt.
Het zou zomaar kunnen dat deze psychische klachten tijdelijk zijn en weer verdwijnen na een paar dagen. Maar het kan ook dat je gewoon een enorme klap hebt gehad van alle ellende van de chronische hyperventilatie (en misschien nog andere dingen). De meeste mensen worden heel onzeker van alle vage klachten waarvan artsen vaak zeggen dat ze er niks mee kunnen. Je moet weer vertrouwen in je eigen lichaam krijgen en soms lukt dit zelf, maar soms kan een beetje hulp gewenst zijn.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?