[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

paniekstoornis met agorafobie

Gepost door christa 
paniekstoornis met agorafobie
28 January 2014 13:39
Hallo mede HyperVenners,

Ik ben nieuw en zal me even voorstellen.Ik ben christa, 46 jaar en ziekenverzorgende van beroep.Zes jaar geleden kreeg ik hyperventilatie.Toen heb ik medicatie:seroxat gekregen en ben ademalingsoefeningen gedaan.Het leek goed te gaan, tot september vorig jaar ik een flinke hperventilatieaanval kreeg.Ik heb een nieuwe huisarts genomen en ben weer begonnen met seroxat en oxazepam 10 mg zn 3 x dgs.Ook werd ik doorgestuurd naar de psychologe en fysiotherapeut.Ik had veel moeite om naar buiten te gaan, vaak durfden ik het gewoon niet.Want buiten kreeg ik die vervelende hyperventilatie.Ik ben in de ziektewet beland, wat erg moeilijk voor mij was want ik vind mijn werk zo leuk.Heb een goed gesprek met mijn bedrijfsarts gehad en heb gezegd dat ik voor naar buiten te gaan een stok achter de deur moest hebben,Inmiddels ga ik drie dagen per week 3 uurtjes werken,Het gaat redelijk goed.Ik neem wel mijn hondjes mee voel me dan veiliger.Tenslotte vind je dat je lijf je in de steek laat en vertrouwd er niet op.Ik ben twee weken geleden met HyperVen begonnen.Heb Rob eerst een mail gestuurd of dit iets voor mij was.Mijn stores schommelen flink.Vandaag haalden ik zelfs 50 sec,Begon met in de twinig.Voel me na de HyperVen wel ontspannen en trots als de grafiek weer wat omhoog gaat.Ik hoop dat HyperVen mij voorgoed van mijn hyperventilatie afhelpt, want je leven staat even letterlijk op zijn kop als je dit gebeurd.Mijn psychologe en fysiotherapeute staan wel open voor HyperVen,Mijn fysiotherapeute heeft vorige week zelfs naar mjn grafiek gekeken.Heeft iemand ook HyperVen gedaan of doet het nog die ook een paniekstoornis heeft met agorafobie.We gaan ervoor! Groetjes,Christa.
Re: paniekstoornis met agorafobie
28 January 2014 17:56
Dag Christa,

ik ben nog bezig met de HyperVen cursus en ik had ook last van agorafobie maar bij mij was het nog erger denk ik , ik lees bij u dat ge graag met de hondjes gaat wandelen , maar dat zelfs durfde ik niet bang als ik was om flouw te vallen en dat mijn hondjes dan radeloos alleen zouden achter blijven , toen het bij mij op een hoogtepunt was de hyperventilatie was ik al bang van het moment dat ik de voordeur opendeed.en dankzij HyperVen durf ik nu al terug gaan wandelen met mijn honden en tot nu toe heb ik er geen last van zoals vroeger.

Mvg,
Re: paniekstoornis met agorafobie
29 January 2014 11:47
Hoi Buble,

Bedankt voor jouw reactie.Even het volgende ik neem mijn hondjes mee als ik naar buiten moet.Het is niet zo dat ik lange wandelingen maak.
Hoelang heb je HyperVen gedaan, voordat je naar buiten ging.Wanneer begin je het effect te merken.

Groetjes,

Christa cool smiley
Re: paniekstoornis met agorafobie
29 January 2014 17:44
Hoi Christa,

Ik heb ook enorm last van agorafobie/angststoornis. Sinds augustus is het zo erg geworden dat ik een tijd helemaal niet meer naar buiten durfde, het was er langzaam ingeslopen, had al een tijd last van angstklachten in drukke ruimtes/winkels etc. maar ik deed het allemaal nog wel. Maar ineens durfde ik helemaal niets meer, echt zo raar! In diezelfde periode kwam ik er ook achter dat ik lijdt chronische hyperventilatie, blijkbaar al heel wat jaren. Ik ben toen eind augustus gestart met HyperVen en een aantal weken later met behandeling bij een psychologe d.m.v. cognitieve gedragstherapie. Sindsdien zit ik ook al volledig in de ziektewet.

Na een maand of 2 begon ik langzaam weer kleine stapjes in de buitenwereld te maken, korte wandelingetjes en fietsen...dit ging echt met hele kleine stukjes steeds verder. Nu de laatste paar weken ga ik echt met flinke stappen vooruit, kan eindelijk mijn kinderen weer zelf van school halen (al sta ik nog steeds wel met bibberende beentjes bij het hek) en ga ook af en toe al weer een winkel in. Ik ben nog steeds bezig met HyperVen, had er al wel 4 maanden opzitten maar heb nu weer met een maand verlengd. Ik ben dus nog niet , ik ben nog niet klachtvrij en het schommelt ook nog steeds qua klachten hoe erg ik ze heb, maar er zit zeker vooruitgang in en daar heeft HyperVen me dus wel in geholpen.

Dus hou vol! Het heeft echt wel zin om deze therapie te doen, hoe zwaar het soms ook zal zijn.
Groetjes
Maruska
Re: paniekstoornis met agorafobie
29 January 2014 18:54
Hoi christa,

Ik ben begonnen met HyperVen met kerstmis ongeveer 2013 , de eerste dagen verergerde de HyperVen wel ,dat kunt ge ook in de forums lezen van andere gebruikers, ik had ook wel heldere dromen van gebeurtenissen in mijn leven die gebeurd zijn op die dagen in het begin , blijkbaar worden die trauma's ook verwerkt door het genezingsproces dat in gang word gezet door HyperVen te doen ,rond 12 januari van dit jaar(2014)voelde ik ook minder angst om met de hondjes buiten te komen alsook in de winkel en in de auto ging het beter, en dat ging toen redelijk snel beter en beter van dag op dag , en vandaag voel ik mij zelfs al heerlijk ontspannen als ik ga wandelen wat ik dan ook heerlijk vind want dat is bij mij nu 6 jaar geleden dat die ellendige hyperventilatie begon en van uw leven een hel maakte.
dus bij mij is de beterschap eigenlijk vrij snel begonnen maar daar kunt ge geen datum op plakken hé, dat verschilt van persoon tot persoon.
ik moet er wel bij vertellen dat ik ook nog 3 keer per week sport en op mijn voeding let , dus alleen gezonde dingen eten en veel fruit en voldoende nachtrust natuurlijk.
ik hoop dat ge een beetje steun vind in mijn uitleg, als ge nog vragen hebt laat dan maar iets weten .

Met vriendelijke groet
Danny
Re: paniekstoornis met agorafobie
29 January 2014 21:10
Hallo Maruska en Bubble,

Bedankt voor jullie reacties, doet me goed.Valt me op dat erg veel mensen last van hyperventilatie hebben.Voel me niet meer de enige.
Ik heb er ook een goed vertrouwen in dat ik met HyperVen van mijn hyperventilatie afkom.Eindelijk na zes jaar dan weer een nieuw begin.Want laten we eerlijk zijn je wereldje wordt erg klein met hyperventilatie.Voor ik hyperventilatie kreeg was ik een echte levensgenieter en kon de hele wereld aan,dat voelt nu even anders met hyperventilatie.Maar ik zie de toekomst zonnig tegenmoet.Heb al gezegd dat als ik ervan af ben ik een groot feest geef.

Groetjes en ook jullie beiden nog veel succes in de toekomst en geef niet op.
We zullen die hyperventilatie eens te grazen nemen.We komen er van af.

Groetjes,

Christa

Meer weten over het HyperVen programma?