[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Verdrietig

Gepost door Tessie90 
Verdrietig
16 February 2014 14:42
Hi allemaal,

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Tessie, 23 jaar en heb als sinds mijn 15e last van chronische hyperventilatie. Bij mij openbaart zich dit door 2x per jaar een 'aanval' van 2 weken, waarin ik me ontzettend rot voel. Vooral het afwezige gevoel, de waas, vind ik verschrikkelijk. Op dit moment heb ik het weer en dat terwijl ik morgen aan een nieuwe stage begin. Ik maak me hier heel druk over, want wil graag goed voor de dag komen natuurlijk en heb altijd het gevoel dat ik een soort robot ben wanneer ik hyperventileer, ook al zeggen mensen om mij heen dit niet te merken.
Ik heb in het verleden al een ademhalingstherapie gevolgd, niet HyperVen, maar deze heeft mij helaas niet geholpen. Ik word eigenlijk ook altijd verrast door een 'aanval', kan achteraf wel beredeneren waardoor het gekomen is, maar in de aanloop erheen heb ik het niet door, omdat ik maar doordender. Herkent iemand dit?

Sorry voor mijn klaagzang, maar heb even wat opbeurende woorden nodig sad smiley

Groetjes,
Tessie
Re: Verdrietig
16 February 2014 21:00
Hoi Tessie,

Blijkbaar zit het toch niet goed met je CO2 gehalte en zo. De HyperVen therapie zorgt ervoor dat dit weer in balans komt, waardoor je klachten zullen verdwijnen. Helaas helpt dit niet zo snel dat je er in 1 dag vanaf bent, maar misschien kan het wel zorgen dat je niet meer 2 keer per jaar die aanvallen krijgt. En ik denk dat het dan toch belangrijk is dat je ontspanningsoefeningen blijft doen, ook als de HyperVen al klaar is.
Blijkbaar bouwt jouw lichaam toch weer een stress op die er dan 2 keer per jaar uitkomt d.m.v. die aanvallen.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?