[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Wat is nou precies chronische hyperventilatie?

Gepost door Dietje2 
Wat is nou precies chronische hyperventilatie?
24 February 2014 12:14
Hallo allemaal,

Ik ben nieuw hier en volg nu sinds drie dagen de therapie. Vind het best heftig. Heb veel hoofdpijn sinds ik ben begonnen, veel meer last van hartoverslagen etc. Wat ik me nou afvraag: wat is nou eigenlijk precies chronische hyperventilatie? Ik adem niet snel, ook niet echt heel hoog in de borst (naar mijn idee). Dus wat wordt daar nou eigenlijk mee bedoelt? Ik kom niet verder dan dat ik 'verkeerd ademhaal', omdat mijn huisarts dat zei. Maar ik merk er eigenlijk niets van... Althans, ik heb wel veel klachten: extrasystolen (hele dag door), raar gevoel in m'n benen, oorsuizen, trillende handen (af en toe) en ik kamp met een angststoornis. Maar dat is ook waardoor ik die klachten heb... lijkt me.
Ik hoop op wat meer uitleg. Want echte aanvallen heb ik zelden, dus hoe zit dat dan met dat chronische aspect?

Alvast dank voor wie antwoordt.

Groetjes Diana1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/02/2014 12:16 door Dietje2.
Re: Wat is nou precies chronische hyperventilatie?
24 February 2014 13:35
Hallo Diana,

Het wordt uitgebreid uitgelegd op onze site [url=http://www.hyperventilatie.info]www.hyperventilatie.info[/url].
Kijk daar eerst even want daar staat heel goed uitgelegd wat er precies gebeurt.

Rob Gravesteijn
HyperVen

[i]Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie. [/i]
Re: Wat is nou precies chronische hyperventilatie?
24 February 2014 13:42
Hoi Rob,

Ja dat heb ik gelezen, maar wat ik daaruit opmaak is dat je dan continu last hebt van hyperventilatie. En ik merk daar dus niets van met betrekking tot mijn ademhaling... Die is niet snel of hoog... Of begrijp ik dat verkeerd?

Groetjes
Re: Wat is nou precies chronische hyperventilatie?
24 February 2014 16:03
Hallo Diana,

Nee, bij chronische hyperventilatie haalt je net even te snel adem. Dat kan heel subtiel zijn (bijvoorbeeld 15 x per minuut terwijl voor jou 12 keer per minuut normaal is). De juiste waarde is per persoon verschillend. Maar daar merk je dus niets van, totdat je buffers op zijn. Dan begint de ellende. De bloedvaten knijpen dicht, de bloedtoevoer naar de hersenen neemt af, de ademhaling gaat ongecontroleerd steeds sneller en de eerste chronische hyperventilatie aanval is geboren... Als het ademcentrum gewend is geraakt aan de lage zuurgraad, blijf je dus HyperVentileren. Dat is niet als bij een aanval, maar subtiel aanwezig...

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?