[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

korte benauwdheidsaanvallen

Gepost door Keshia 
korte benauwdheidsaanvallen
25 February 2014 19:29
Pff,
Elke keer weer hetzelfde...
Zit ik eens rustig iets te doen, voel ik niets van stress of spanning,
krijg ik plots een kort benauwd gevoel op de borst die mij direct zo'n schrik geeft...
Het is net of er lucht vanuit mijn borst naar boven wordt geduwd en dit duurt slechts enkele seconden maar mijn lichaam reageert daar keer op keer zo geschrokken op sad smiley
Zelf weet ik het ook niet meer... Is het nu mijn hart, mijn longen??
( Mijn maag is het zeeeeker niet winking smiley )
Specialisten zeggen dat er niets met mij aan de hand is en dat het chronische hyperventilatie is.
Maar waarom moet dit dan elk moment verpesten? Ik maak me helemaal nergens druk om en hup, het is gedaan met te genieten Sad

Ik weet het niet meer.... ik wil alleen weten wat dit gevoel is en hier dan van af geraken!!!!
Want soms heb ik zo'n schrik dat ik dan zou neervallen en het gedaan is met mij... zo een angst...

Misschien iemand die zich hierin herkent? Of tips heeft?
Re: korte benauwdheidsaanvallen
02 March 2014 20:53
Hey Keshia,

Ik herken dit maar al te goed.
Je hoort keer op keer dat je klachten krijgt door gespannen te zijn of mis te ademen door stress, angst ...

Je begrijpt dus voor geen meter dat je klachten krijgt als je rustig en wel aan het relaxen bent. Mij zeggen ze dat ik door de chronische hyperventilatie een overgevoeligheid over mijn lichaam heb voor impulsen. Waarmee ik wil bedoelen dat iemand zonder chronische hyperventilatie zo'n gevoel op de borst na 2 seconden vergeten is en de klachten wegebben. Wij beginnen dan te piekeren en dat maakt het natuurlijk maar erger.

En het uit je hoofd zetten is makkelijk voor een buitenstaander maar zo moeilijk voor ons. Ikzelf heb ook last van een naar gevoel op de borststreek en keel die dicht zit (2 van de zovele klachten). Heb heel veel het gevoel dat mijn adem overslaat. Blijkbaar zijn dit extrasystolen (een extra hardere slag van het hart) . Ongevaarlijk maar zo een naar gevoel dat ik denk een infarct te krijgen. Als ik mijn pols pak voel ik mijn hart stoppen voor 1 tel en dan terug verder slaan. Eerste keer dat ik dit kreeg raakte ik ook in paniek.

Heb er zelf nog geen remedie voor gevonden maar hoop dat HyperVen mij hiermee zal helpen. Ik begon gisteren met de oefeningen.

Hou gewoon voor ogen dat als de specialisten je grondig hebben onderzocht en het inderdaad door chronische hyperventilatie komt je geen ernstige aandoening hebt maar gewoon een vervelende klacht. Genezen van chronische hyperventilatie is de boodschap. De angst zou samen met de klachten moeten verdwijnen.

Ik duim mee met je!

Dennis

Meer weten over het HyperVen programma?