[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Wel of niet echt hyperventalitie?

Gepost door feydan 
Wel of niet echt hyperventalitie?
27 February 2014 14:53
Hallo,
Ik ben een jonge van 18 jaar en ben in december opgenomen in het ziekenhuis met hartklachten pijn op de borst, hartkloppingen en doorstraling naar linkerarm en raar gevoel in me kaken alsof ze stijf zijn. constant had ik last van hartkloppingen en dat het hart bonkt en dat heb ik nu nog eigenlijk steeds. Maar goed hartonderzoeken gehad en bleken geen afwijkingen te zijn dus het resultaat was hyperventilatie. Nu een paar maanden verder is het nog niet beter ik heb ademhalingsoefeningen gehad bij de fysio zonder echt resultaat. Ik ben nog altijd behoorlijk bang dat het toch me hart is. Ook heb ik met fietsen pijn op de borst met uitstraling naar tussen me schouderbladen en dat ik moeilijk kan ademhalen herkent iemand zich met deze klachten? Ook heb ik nog steeds last van stijve kaken heel raar gevoel voor de rest heb ik in winkels last van zweetaanvallen dat wel bij hyperventilatie hoort. Kunnen de klachten onder het fietsen te maken hebben met hyperventilatie of herkent iemand deze klachten?
Alvast bedankt

Groetjes Danny



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27/02/2014 15:39 door feydan.
Re: Wel of niet echt hyperventalitie?
27 February 2014 15:42
Hoi Hoi


Is zeker herkenbaar, vooral die stijve kaak/ Darmkrampen.Wat ik toen als advies heb gekregen van een Chiropractor om met mijn duim in me mond hoek van binnenuit te masseren, en dat doe ik nu elke ochtend. Ook het gevoeld als je ernstig ziek ben, heeft bij mij ook zeker gespeelt, maar nu niet meer door dat ik een stuk zelfvertrouwen heb gekregen met het oefenen met HyperVen. Alleen heb ik in die plaats van die nare gedachten, veel andere klachten bij gekregen.

Succes

Lene
Re: Wel of niet echt hyperventalitie?
27 February 2014 15:50
Bedankt voor je reactie! Ik zal het even uitproberen met dat masseren.
Maar jij herkent dat met fietsen ook dus?
Ik dacht echt dat ik de enigste was haha
Re: Wel of niet echt hyperventalitie?
27 February 2014 16:04
Met fietsen heb ik meer last bij mij knie, die erg zeer doen. Ik doe nu kracht training om mijn spieren te versterken.
Maar ik doen geen hart lopen op de loopband, want dan krijg ik het nog enorm benauwd. Met dagelijks fietsen had ik ook last van die bonkende hart., nu minder. Vroeger dacht ik dat ik de enige was met deze klachten. Ik heb nu ruim 14 jaar last van wat eigenlijk bint in hyperventilatie en chronische hyperventilatie geworden. Weet je wat je nog kan doen heb ik van Mindfulness geleerd met je volle aandacht naar je keel te gaan, dat heeft mij erg goed geholpen om die gevoel in die keel weg te krijgen. je voel letterlijk hoe je keel los gaan van die spanning, wel moet je zolang mogelijk met je aandacht daar op gericht blijft, tot dat je daar ontspanning voelt. Soms lukt niet in een keer maar door blijven oefenen zullen je echt zien dat je daar geen last meer van zou hebben als je goed met je aandacht daarop kan blijven. Nu lukt het mijn gewoon niet om het voor te zetten door die andere klachten die ik nu heb gekregen. Maar die dicht geknepen keel ben ik nu vanaf, door die aandacht geericht oefening van Mindfulnees.

Gr



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27/02/2014 16:13 door Lene30.
Re: Wel of niet echt hyperventalitie?
03 March 2014 09:25
Hey Danny,

Klinkt allemaal heel herkenbaar. Ik ben ook wielertoerist en heb soortgelijke klachten( hartkloppingen en extrasystolen ) maar dit wel na het fietsen. Alleen denk ik dat ik die klachten krijg omdat ik me vooraf al afvraag of ik ze zal krijgen na het fietsen. Het brein is een sterk wapen zowel negatief als positief. Ik sukkel een 3tal jaar met chronische hyperventilatie klachten en kon nooit geloven dat ik niets 'ernstiger' had. Sta zelf nog elke dag op met de gedachte dat ik ooit wel eens het ziekenhuis ga insukkelen met hartfalen.

Positief denken, dingen doen die je graag doen, je gedachten verzetten en zoveel mogelijk genieten. Lijkt simpel maar we weten alletwee dat dit een serieuze opgave is. Ik starte sinds kort ook met HyperVen. Te kort om al over verbetering te praten maar los van dat heb ik toch al het gevoel dat ik er zelf iets aan doe.

Groetjes

Dennis

Meer weten over het HyperVen programma?