[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

begonnen met hyperven

Gepost door Irisflake 
begonnen met hyperven
06 April 2014 11:15
Hallo,
ik ben gister begonnen met HyperVen. me gemiddelde score was 42. is dat niet hoog voor het begin? Ik voelde me daarna wel veel slechter. en heb net weer een sessie gedaan en kreeg tijdens me adem inhouden een heel naar gevoel bij me maag. is dat normaal?

Alvast bedankt!
k75
Re: begonnen met hyperven
07 April 2014 08:35
hoi volgens mij starten er veel mensen rond de 40. probeer niet te forceren.
succes!
Re: begonnen met hyperven
07 April 2014 19:54
Ik zou me niet teveel vastpinnen op je score. Zelf ben ik begonnen met een score rond de 35 en geëindigd tussen de 80 en 90..
Maar dit kan zo per persoon verschillen. Alleen als je geloof ik meer dan een minuut je adem in kan houden bij de eerste sessie, heb je hoogstwaarschijnlijk geen hyperventilatie. Maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Misschien zijn er wel mensen op dit forum die zelfs met een hoge score begonnen en alsnog baat hebben gehad bij de therapie. Dus doe het gewoon en probeer er zo relaxed mogelijk mee om te gaan.
Probeer vooral ontspannen te zitten en forceer niet, dus zorgt voor extra klachten. Onthoud ook dat er stress loskomt, wat er voor kan zorgen dat je je (tijdelijk) niet lekker voelt na de oefeningen. Dit is heel normaal en zal steeds minder worden.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: begonnen met hyperven
09 April 2014 23:03
Hallo,

Nog even een vraagje ik doe nu minimaal 1 keer per dag meestal 2 keer per dag een sessie en heb er net weer een gedaan maar red nu al bijna 80 seconden! maar me klachten heb ik nog steeds en zijn niet minder geworden heb juist een vage druk op me hoofd gekregen. Heb ik nu wel HyperVentialtie???

Alvast bedankt!!
Re: begonnen met hyperven
15 April 2014 21:40
Iemand alsjeblieft ? sad smiley
k75
Re: begonnen met hyperven
16 April 2014 08:06
hoi iris, gewoon doorgsan..zolang je scores omhoog gaan ben je niet genezen.
Sommige grafieken vlakken af bij 90 andere bij veeeeel hoger..
kijk niet teveel naar de scores maar doe het gewoon!
Re: begonnen met hyperven
24 April 2014 13:54
Gewoon doorgaan. Je bent een krappe 2 weken bezig en dan veranderd er nog niet veel aan je klachten (mijn ervaring). Ik ben nu 10 weken bezig en zie gestage verbetering aan mezelf. Op de scores let ik niet of nauwelijks, dat is mijns inziens bijzaak! Succes

Meer weten over het HyperVen programma?