[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

voor wie er wat aan heeft

Gepost door jjs 
jjs
voor wie er wat aan heeft
17 April 2014 08:27
Voor wie er wat aan heeft.

Ben nu 2 1/2 week bezig met HyperVen. En de vooruitgang is erg bemoedigend. Ben uiteraard (nog) niet klachtenvrij maar mijn nachten zijn redelijk. Ik wordt meestal maar 2 keerwakker "gerammeld" door mijn eigen lijf. Wordt nog wel erg vroeg wakker gemaakt door spiertrillingen. Overdag weer enigszins actief en dat moet ik erg bewaken anders ervaring in de nacht weer veel onrust en is de dag erna een stuk slechter. In het algemeen is de ergste moeheid uit mijn benen ik kan daardoor redelijk goed en verder wandelen wat mij goed doet.
Ik begin echt weer in het leven te geloven en ben voor mijn omgeving een stuk aangenamer.
Mijn dag indeling momenteel ziet er zo uit.
Ik ben erg vroeg wakker, blijf in bed met mijn laptop op schoot. Koptelefoon op met meditatie muziek en doe wat dingetjes die ik elke ochtend doe op mijn laptop. Als ik echt wakker ben start ik HyperVen op. In een halve lotus zit met dekens rond mij en met kussens achter me voornamelijk met mijn ogen dicht. Ik probeer zoveel mogelijk rechtop te blijven zitten maar de rest ontspannen. Dat laatste is erg lastig. Schouders, kaken, voorhoofd, mond, enz moet ik steeds controleren en loslaten. Bij uitademen zak ik wat in (heb het gevoel dat het wat helpt) en als ik denk dat ik niet meer uit kan blazen blijkt dat ik in "blokjes" nog redelijk wat lucht uit kan blazen en daardoor wat langer zonder in adem kan.

Ik vindt dat de mijn grafiek spectaculair oploopt met af en toe een dip en dat is dan na een slechtere dag / nacht.
Na een sessie neem ik nog wat tijd om daarna aan de dag te beginnen en tegenwoordig voel ik mij daar goed bij. Bij het ontbijt en lunch slik ik momenteel een rodiola een alternatief medicijn. In avond voor het eten doe ik mij 2e sesie en ook weer op bed met koptelefoon. Ik neem minimaal 10 minuten voor de sessie, in een soort meditatie, de tijd om tot rust te komen.
Ik ga vroeg naar bed en neem 1 uur van tevoren 2 x pasiflora en net voor het slapen nog één.
Ik weet uiteraard niet waar dit gaat eindigen maar op dit moment ben ik een hoopvol en vooral weer een vrolijk mens.

Voor diegene die aan de tijd denken af te lezen of ze wel of geen chronische hyperventilatie hebben, ik heb al tijden op het forum gelezen van 180 seconden. Ik zelf ben rond de 50 begonnen en de gemiddelde zijn meer dan ruim verdubbelt. Sanne heeft mij terecht gewaarschuwd om wat minder op de stopwatch maar meer naar de stijgende lijn van de grafiek te kijken. Die waarschuwing klopten wel, ik was een soort wedstrijd aan het doen "beat the clock" of zoiets en kwam dan regelmatig beroerd uit een sessie. Ik doe het nu veel meer ontspannen de grafiek stijgt en ik voel mij er een stuk beter bij
Re: voor wie er wat aan heeft
19 April 2014 11:16
Fijn om je verhaal te lezen! Ik merk dat je gedachtegang al heel anders is. Voor mij was dat (achteraf gezien) de grootste stap naar genezing.
Je bent dus goed op weg! Succes!

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?