[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

nieuw hier!

Gepost door sonjamol79 
nieuw hier!
29 April 2014 09:23
hoi ik ben sonja bijna 35 jaar oud en hyperventilatie zit er al vanaf mn 7e jaar ingebakken en ook eigenlijk nog nooit vanaf gekomen
de meest chronische vorm blijft aanwezig en sommige periodes gaat t goed en zakt t naar de achtergrond weg
alleen nu komt het dus weer naar boven,dwz dagelijks benauwd zuchten gapen pijnlijke schouders armen bovenrug en borst
hierdoor voel je je zeer ongemakkelijk waardoor die foute ademhaling intact blijft
erover praten vind ik prettig zodat je weet dat je niet alleen bent
werk heb ik al 2 jaar niet meer ,zorg thuis voor de kinderen de afgelopen jaren waren alles behalve makkelijk en kom niet zoveel meer buitenshuis behalve de super en rondje doen met de kinderen,wegens geldgebrek geen auto meer
hierdoor raak ik n beetje geisoleerd en merk ik dus dat ik in de winkel ook weer meer last van de klachten krijg
heb dus t meest last van stijve pijnlijke spieren en de benauwdheid
maar in de symptomen lijst komen vele klachten naar boven die ik regelmatig heb
voel me vaak onbegrepen
zou graag wat eraan doen,de HyperVen kun je dus gewoon thuis doen?
Re: nieuw hier!
29 April 2014 09:43
Hoi Sonja, welkom hier, ik ben hier ook nieuw, zit hier sinds vorige week. Mijn klachten zijn voornamelijk de hele dag licht en draaierig in het hoofd, kan momenteel moeilijk stil staan en lopen dan gaat het me draaien, bij goede dagen is hebt 'smorgens het meest heftig en eind van de dag word het beter, maar momenteel de hele dag, werk met veel moeite nog maar 3 uurtjes per week, ook wij hebben 2 kinderen, voel me dan ook superschuldig dat ik niet alles met ze kan doen momenteel. Ik ben nu twee weken aan het HyperVennen, hopelijk gaat dit verlichting bieden, maar merk dat ik het nu heftiger heb dan anders, hopelijk kunnen we elkaar hier steunen.
Re: nieuw hier!
29 April 2014 10:59
Hoi Sonja,

Als ik jou was zou ik zo snel mogelijk met HyperVen beginnen.
Lees eens op onze site hoe het werkt, dan weet je waar je aan toe bent.
Het is gewoon thuis te doen, 2x per dag een half uurtje (in het begin korter, maar later wordt het ongeveer een half uurtje).
Het zijn hele simpele oefeningen, maar ze kunnen je wel genezen van je chronische hyperventilatie (chronische hyperventilatie).
Sylvia, wat jij omschrijft zijn verergeringsklachten. Hier wordt overal voor gewaarschuwd als je begint met HyperVen.
[url=http://www.hyperventilatie.info/phorum/read.php?20,17022]Waarom kunnen je klachten tijdelijk verergeren?[/url]
Het is niet erg, het hoort er bij. Maar het kan wel prettig zijn om hier rekening mee te houden.
Eigenlijk is het juist een heel goed teken, want dit betekent dat er een deel van je stress vrijkomt. Dit moet je lichaam uit om te kunnen genezen.
In principe duurt dit vaak maar een paar dagen en gaat het dan weer "gewoon". Als het je teveel wordt, kan je tijdelijk je aantal trials verminderen naar minimaal 2x per dag 5 trials. Bouw dit langzaam weer op naar 2x per dag 10 trials, dan haal je het maximale uit de therapie.

Onthoud één ding (dat heeft mij heel erg geholpen destijds): In het begin voel je je elke dag niet goed. Op een gegeven moment, als je bezig bent met HyperVen, voel je vooral niet goed en heel soms even goed. En uiteindelijk zullen deze momenten steeds meer gaan verwisselen, waardoor je je steeds vaker goed gaat voelen en af en toe slecht. Tot dat je je alleen nog maar goed voelt!

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

[i]Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie. [/i]
Re: nieuw hier!
30 April 2014 01:11
Hoi Sonja,

Wat herken ik mezelf in jouw verhaal, precies dezelfde klachten allemaal.
En vooral dat zuchten de hele dag door, die benauwdheid en kortademigheid, mijn longen doen er gewoon pijn van.
Heb je behoefte om eventueel met elkaar in contact te komen door te mailen.
Ik hoor graag van je.

Groetjes,
Karin.
Re: nieuw hier!
30 April 2014 16:53
Hoi Sanne,

Bedankt voor je opbeurende berichtje, je bent nu namelijk zo gauw geneigd om het bijltje erbij neer te gooien. Maar dit is dus een teken dat alle stress er uit komt, dan ga ik zeer zeker door en ik blijf hopen dat ik hier ooit eens vanaf kom. Wel eerder heel heftig gehad, toen ook begonnen met HyperVennen en na een tijdje mee gestopt toen ik me beter voelde, maar wel iedere keer iets in mijn hoofd blijven hangen, nu wil ik echt doorzetten, wat momenteel dus super moeilijk is, je zou er nog straatvrees van krijgen terwijl ik hier nog nooit last van heb gehad. Houd dit slechte gevoel nog lang aan dan, want ik ben er helemaal klaar mee, ik wil gewoon lekker dingen met mijn kinderen kunnen doen en normaal naar een winkel kunnen en op visite gaan en natuurlijk lekker werken.

Meer weten over het HyperVen programma?