[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

De eerste keer

Gepost door lille 
De eerste keer
04 August 2014 16:07
Ben nu ook begonnen met HyperVen ik kom tot een score van gemiddeld 36, ik zag dat het ongeveer een half uur moet duren, maar ik ben binnen een kwartier al klaar is dat gewoon?
Re: De eerste keer
04 August 2014 19:55
hoi lille,
ik vind jou score nog "hoog". zelf ben ik nu 5 weken bezig met HyperVen en ik begon met 26 seconden. Nu 5 weken verder heb ik een score in de ochtend van 65 sec en in de avond blijf ik hangen op 45/50 maar............ ik zie lichte stijgingen. Niet al te veel focussen op de secondes dat kan per dag heel erg verschillen. Ik moet wel zeggen. HET WERKT. drie weken voor mijn vakantie ben ik ermee begonnen en ook in de vakantie er mee doorgegaan alleen dan 1 x per dag. Ik heb daar dingen gedaan die ik voor de therapie niet eens in mijn hoofd zou hebben gehaald. Het gaat stapje voor stapje beter maar het vergt tijd.
succes en doorzetten we komen er wel.
groetjes
Desireesmiling smiley
Re: De eerste keer
04 August 2014 22:29
Hallo Lille,

Zes weken geleden begon ik met een score van ca. 35 seconden, nu zit ik rond de 70 seconden. Helaas merk ik nog niets (ook geen verergering), maar dat schijnt voor iedereen anders te zijn. Gewoon blijven doorgaan!

Groetjes,
Marielle
Anonieme bezoeker
Re: De eerste keer
05 August 2014 12:39
Hi Desiree,
De HyperVen therapie is wel zwaar, maar ook ik hoop dat het op een gegeven moment resulteert in verminderde hyperventilatie en dat ik dan weer de dingen kan doen die ik nu niet meer durf.
In ieder geval sterkte!
Groetjes Aaria
Re: De eerste keer
08 August 2014 13:34
Hallo,

Het is normaal dat je in het begin nog niet een half uur bezig bent met HyperVen.
De tijd die wordt aangegeven (half uur) is gemiddeld, omdat de tijdens nogal veranderen per persoon.
Ik begon rond de 30 sec volgens mij en na 3 maanden zat ik rond de 80 sec. Je zal begrijpen dat je dan ook langer bezig bent met 10 trials.
Probeer je niet teveel te focussen op de scores. Het gaat erom of je langzaamaan verbetering krijgt van je klachten en je scores. Maar het kan maar zo dat je een dag of een paar dagen weer een lagere score hebt. Dit kan met van alles te maken hebben: De warmte, veel gedaan de dag ervoor, moeheid, verergeringsklachten, etc.
Bij mij was de draaierigheid de hoofdklacht en die verdween pas na een paar maanden. Maar ik voelde me na een paar weken al wel wat helderder en fitter.
Zorg ook dat je de stressbron aanpakt en probeer dagelijks ontspanningsoefeningen te doen.
Als je het lastig vindt om alles zelf te doen, kan je altijd de hulp inroepen van een psychosomatisch fysiotherapeut. Deze heeft mij erg geholpen met hoe ik weer kon opbouwen om te gaan sporten en activiteiten te gaan doen.
En wij zijn er natuurlijk voor jullie op het forum!

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?