[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Twee vragen

Gepost door Marielle 
Re: Twee vragen
23 August 2014 09:41
Goede morgen,

Diep inademen door je neus of door je mond? Vind je de oefeningen vervelend? En hoe lang ben je gemiddeld bezig met zo'n oefening.
Het schijnt ontspannend te werken, ervaar jij dat ook zo?

Ja, ze zouden dit inderdaad in het ziekenfonds pakket moeten stoppen. Maar opzich is €80 voor 4 maanden niet duur. Maar inderdaad, je moet het wel hebben en in deze tijden.... Ik heb het zelf ook absoluut niet breed winking smiley

Groetjes
Re: Twee vragen
23 August 2014 13:07
Hoi,

Diep inademen via de neus, nooit via de mond. Soms vind ik de oefening niet prettig, als het niet zo lekker gaat, als ik raar gevoel in mijn buik/maag krijg (vrijkomende stress?). Als ik een goede tijd haal (zoals vanmorgen), dan voelt het wel lekker. Ontspannend vind ik het niet, maar ook niet inspannend. Gewoon, een oefening.
Kan mij voorstellen dat iemand die werkt, voor een gezin zorgt, druk, druk, druk is, het ontspannend vind, omdat je half uur of langer rustig zit en alleen met je adem bezig bent.

Het is op zich uiteraard een heel klein bedrag, zeker in vergelijking met andere therapieen. Maar wel raar dat het niet vergoed wordt als het al zoveel mensen heeft geholpen. Maar ja, 'psychische' klachten worden nu eenmaal over het algemeen minder serieus genomen.

Groetjes.
Re: Twee vragen
23 August 2014 13:16
Hoi,

Maar ben jij een half uur bezig met de oefeningen joh? En dan 3x daags?
Ik zou het dan alleen 2x daags kunnen doen. Alhoewel dat volgens mij ook voldoende schijnt te zijn.

Ik heb er wel zin in om te beginnen met het programma maar ik moet geduld hebben smiling smiley

Groetjes
Re: Twee vragen
23 August 2014 15:23
Hallo,

Ik ben zelf zo'n 20 minuten bezig, maar hoop dat het snel langer word. Na zoveel jaar wil ik er vanaf, dus al zou ik er 8 uur per dag mee bezig zijn, dan doe ik het. Voor jou is dat natuurlijk veel lastiger, met een achtjarige zoon, maar ik heb de tijd.

Groetjes.
Re: Twee vragen
23 August 2014 17:10
Gaat echt goed komen! Weet ik zeker! Je bent in ieder geval goed en gemotiveerd bezig.

Zal over een paar weken toch echt wel IETS moeten gaan merken lijkt mij.
Slaap je wel goed?
Re: Twee vragen
23 August 2014 17:46
Gelukkig slaap ik behoorlijk goed. Met de anti-depressiva sliep ik verschrikkelijk slecht (wakker liggen tot uurtje of drie-vier, anderhalf uur slapen, wakker, uur slapen, wakker, etc.). Nu ik daamee ben gestopt val ik bijna iedere avond binnen een uur in slaap en word ik nog maar 2 of 3 keer kort wakker. Heerlijk!

Scoorde trouwens net een 94! Vorige record was 89. (van een enkele ademhaling, record gemiddelde van de dag is 74). Gaat de goede kant op!

We komen er allebei wel!!!
Re: Twee vragen
23 August 2014 18:10
Ik sliep de eerste 2-3 maanden niet of hééél slecht. Sinds zo'n 6 weken slaap ik steeds beter en beter. Had zelfs van zondag op maandag 8 uur non stop geslapen!!! Dat is echt een record. Nu slaap ik gemiddeld 6 uur non stop maar meestal moet ik toch wel even plassen winking smiley

Slapen is zooo belangrijk. Als je nachten slecht of bijna niet slaapt, krijg je ook nog meer klachten en een hele lage weerstand. Ik was ook iedere keer verkouden. Nu slik ik iedere dag vitamine C 500-1000mg.

Zoooo wat goed! Je scores gaan dus mooi omhoog. Echt jij gaat een deze weken echt vooruitgang voelen. Kan niet anders!

Die 20-30 minuten kan ik wel redden 2x daags en soms ook wel 3x daags. Ik werk momenteel niet en mijn zoon gaat weer naar school winking smiley

Maar ik moet nog even geduld hebben. Eerst de angst voor de angst weg!
Re: Twee vragen
23 August 2014 18:24
Wat bedoel je met de eerste 2-3 maanden?
Met jou gaat het ook helemaal goed komen. En hoewel ik denk dat de angst-therapie je heel goed zal helpen, denk ik wel dat HyperVen ook angst voor angst weg kan nemen. Omdat je klachten verdwijnen, krijg je meer vertrouwen in jezelf, in je lichaam, waardoor de angst ook af neemt en daardoor weer de angst voor de angst.

Neem zoveel mogelijk tijd voor jezelf om beter te worden. Je doet het voor jezelf en voor je zoon. Als je tijd hebt om drie maal per dag te gaan oefenen, dan zou ik dat zeker doen, hoewel twee maal ook prima schijnt te werken.
Re: Twee vragen
23 August 2014 18:43
Nou 5,5-6 maanden geleden was het bij mij in alle hevigheid terug en die eerste 2-3 maanden sliep ik heeeel slecht en soms nachten gewoon niet. Ik werd toen ook depri en had geen zin meer in niks. Ook wilde ik niet meer eten, had totaal geen eetlust maar deze 3 dingen zijn nu gelukkig weg!
Niks erger als niet kunnen slapen en depri zijn. Alhoewel die benauwdheid van mij ook weg mag.

Weet je wat ik ook heeeeel vervelend vind? Dat ik niet eens een gesprek kan voeren door mijn benauwdheid. Alleen maar korte zinnen. Ook lachen, gapen etc vind ik lastig en gaat heel raar maar dat schijnt ook normaal te zijn.

De engste symptoom die ik dus heb is dat gevoel voor flauwvallen en die kreeg ik 5,5-6 maanden geleden achter elkaar en omdat ik zo bang werd kwam ik snel in een viceuze cirkel die de chronische hyperventilatie alleen maar erger heeft gemaakt. Ik denk als ik toen niet zo angstig had gereageerd, ik nu niet nog steeds zo erg in de chronische hyperventilatie zou zitten. Ook in de avond wanneer ik wil ontspannen, komt dat gevoel heel heftig waardoor ik me dus NIET kan ontspannen.
Ik heb Rob hierover vragen gesteld en die zegt dat het de stress is die er uit moet en als ik dat door angst ga tegenwerken, kan het er niet uit.
Tis voor mij dus echt zaak dat ik die enge gevoelens toelaat en mijn lijf het laat regelen en daar heb ik hulp bij nodig dus vandaar...
Zodra ik niet meer bang ben ( en dat schijnt echt al met een paar weken te kunnen) ga ik met HyperVen beginnen en dan hoop ik tegen die tijd van jou al een succes verhaal gelezen te hebben.

Mag ik vragen hoe oud jij bent? Ik ben 38 smiling smiley
Re: Twee vragen
23 August 2014 21:47
Vervelend allemaal he. Je weet het met je verstand wel, maar ja, het zijn van die heftige gevoelens. Ik ben ook jaren depressief geweest, maar daar ben ik gelukkig al heel lang van af. Alleen nog af en toe wat sombere dagen, maar die heeft ieder mens wel.

Ik word over 2 weken 50. Ach, leven begint bij 50 zullen we maar zeggen......
Re: Twee vragen
24 August 2014 09:46
Goede morgen,

Jaaa het leven begint zeker pas bij 50! Haha en meestal ook meer wijsheid en lak wat andere vinden.

Depressie ben ik wel mee bekend. Heb er aardig wat in mijn leven gehad en ook na mijn zwangerschap een postnatale.
Vreselijk om depressief te zijn. Je ziet alles zooo grijs! Gelukkig zijn we daar vanaf!

Mooie zondag

Groetjes
Re: Twee vragen
24 August 2014 12:17
Jij ook een mooie (droge) zondag!
Re: Twee vragen
24 August 2014 13:09
Thanks. Ik hoor het graag als je vooruitgang merkt. Zooo benieuwd naar smiling smiley
Re: Twee vragen
25 August 2014 13:43
Hallo dames,

Als jullie vragen hebben over de therapie, kan je die altijd ook hier stellen!
Ik heb het zelf ervaren en ben nog geen jaar "genezen". Dus opzich kan ik een redelijk recent succesverhaal vertellensmiling smiley
Vraag maar wat jullie willen weten.
Als je de therapie via ons programma doet, krijg je inderdaad tips en succesverhalen te lezen.
Ook kunnen Rob en ik je helpen, doordat je je grafiek naar ons kan sturen en wij kunnen kijken hoe het gaat.
De chat is een extra functie, waar veel vraag naar was en wat wij in het nieuwe programma verwerkt hebben.
Het forum blijft er natuurlijk ook gewoon, maar in de chat is het soms makkelijker en persoonlijke kletsen.
Bedenk wel dat de therapie veel kan vragen van je lichaam. Of je het als zwaar of juist niet zwaar ervaart, je lichaam is hard aan het werk.
En met 2x per dag ongeveer een half uur (10 trials) werkt de therapie uitstekend!

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Twee vragen
25 August 2014 14:26
Hoi Sanne,

Wat fijn dat jij al genezen bent met HyperVen zeg! Ik zal echt een feest geven de dag dat ik genezen ben, haha

Ik heb erg veel angst voor bepaalde symptomen zoals bijv. Het gevoel flauw te vallen ( deze komt altijd in rust) en hartoverslagen en gewoon ineens een raar gevoel.
Ik ga woensdag beginnen met een exposure therapie om niet meer bang te zijn voor de symptomen en om weer wat vertrouwen in mijn lijf terug te krijgen. Als die therapie is afgerond ga ik meteen met HyperVen beginnen want met de angst therapie vul ik mijn buffers niet aan.

Wat waren vooral jouw klachten Sanne? En heb je nog wat rest klachten of ben je van alles af

Groetjes, Chantal
Re: Twee vragen
26 August 2014 11:49
Hoi Chantal,

Alvast heel veel succes morgen! Je kan het!!!

Groetjes,
Marielle
Re: Twee vragen
26 August 2014 12:06
Aaaah wat onwijs lief! Thanks smiling smiley smiling smiley

Ik heb net voor het eerst het weer aangedurfd om te sporten. Heb net 15 minuten Aerobics gedaan incl. Warming up en cooling down! Ging heel erg goed. Wil dit 2x per week blijven doen en dan opbouwen.

Hoe gaat het nu met jou?

Groetjes, Chantal
Re: Twee vragen
26 August 2014 20:53
Mijn scores gaan ineens hard omhoog. Van 30 juli tot 20 augustus (dus 3 weken) was mijn daggemiddelde van 70,42 seconden naar 74 seconden gegaan. Gisteren zat ik ineens op 78,68 seconden, met een nieuw record van 96,3 seconden (van een enkele ademhaling dus). Dadelijk ga ik de derde trial doen van de dag, ziet er naar uit dat ik boven de 80 ga komen!

Laat je weten hoe het morgen is gegaan?

Groetjes,
Marielle



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26/08/2014 22:44 door Marielle.
Re: Twee vragen
26 August 2014 21:59
81,60!!!

Vraagje over het sporten. Jij zegt dat jouw hartslag ook tussen 90 en 100 is, gaat het sporten wel goed wat je hartslag betreft? Ik doe 3 maal per week een uur cardio (crosstrainer en loopband), maar ik zit zo boven de 170 (kan ik prima hebben, maar ik zou het wel lager willen hebben).



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26/08/2014 22:02 door Marielle.
Re: Twee vragen
27 August 2014 13:34
Mijn klachten begonnen met constant een draaierig gevoel. Alsof ik in een draaimolen was geweest en daar net uit kwam.
Op een gegeven moment werd het erger met het gevoel dat ik ging flauwvallen en later ook echt het drukkende benauwde gevoel, gewoon ineens helemaal niet goed worden, het bloedheet krijgen in een wachtkamer (terwijl ik nooit bang ben voor een tandarts of huisarts of zo).
Op het laatst had ik ook echt de hyperventilatie erbij. En ik was extreem oververmoeid geraakt door alles.
Het kan best zijn dat ik nog allerlei klachten vergeet. Oja, het gevoel alsof mijn hoofdhuid heel strak stond en volgens mij had ik ook spierpijn in mijn benen en zo.
Ik was ook constant aan het opletten of ik wel goed ademhaalde.

Eigenlijk heb ik na het afronden van zo'n 5 maanden HyperVen alleen nog het gevoel gehad dat ik benauwd was en draaierig, maar het zette nooit meer door. Nou is het ook gebleken dat ik gevoelig ben voor een lage bloeddruk, waardoor ik snel bij bijvoorbeeld warm weer draaierig kan worden.
En ik heb toevallig laatst het gevoel van hyperventilatie gekregen, maar dat komt door mijn zwangerschap. Het mooie was alleen, dat ik het meteen herkende en er rustig mee om kon gaan. Zo zette het niet door en gebeurde er eigenlijk niks. Maar dit kwam dus puur door mijn zwangerschapshormonen en de grote baby, het had niks te maken met chronische hyperventilatie.
Dus zo zie je maar, dat ik eigenlijk geluk heb dat ik de ervaring al had, want het is niet schadelijk voor de baby, maar het scheelt wel als je het kan voorkomen.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?