[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Stoppen met roken

Gepost door Anonieme bezoeker 
Anonieme bezoeker
Stoppen met roken
18 September 2014 11:13
Dag allemaal,

Misschien is de vraag hier al eens gesteld, maar gezien ik niet meteen een gelijkaardig topic vind maak ik maar een nieuw aan.

Heeft er iemand van jullie ervaringen met het stoppen met roken? Op welke manier heeft dit jullie hyperventilatie beinvloed?
Zou mijn chronische hyperventilatie op termijn verminderen als gevolg van het stoppen met roken?

Momenteel ben ik 9 dagen rookvrij maar heb nu soms de indruk dat ik nu nog meer als tevoren een gevoel van verstikking heb. Vroeger ademde ik wel verkeerd maar was ik er mij niet bewust van...

Groeten,

rroesems.
Re: Stoppen met roken
18 September 2014 12:49
Hallo,

Misschien is dit voor iedereen anders, maar bij mij heeft stoppen geen verschil gemaakt op de ademhaling. Ik heb al zeker 30 jaar klachten en ben in 2003 gestopt met roken (rookte 20-25 sigaretten per dag). Wel denk ik dat het heeft bijgedragen aan het ontwikkelen van een verkeerde ademhaling.
Goed dat je bent gestopt! Volhouden!

Marielle
Anonieme bezoeker
Re: Stoppen met roken
18 September 2014 15:00
Dag Marielle,

Bedankt voor jouw antwoord.
Wanneer je zegt dat je denkt dat het heeft bijgedragen tot de verkeerde ademhaling, bedoel je dan het roken, of het stoppen met roken?

Heb je voor de rest wel positieve gevolgen gehad van het stoppen met roken, of ben je jou hierdoor alleen maar slechter gaan voelen.
Laat ons zeggen, heeft het een positieve invloed gehad op jou algemene welzijn of heb je daar niets van gemerkt?
Ik ben van nature uit redelijk angstig en gespannen, en heb ergens gelezen dat stoppen met roken goed zou zijn voor de mentale gezondheid in het algemeen, en zo ook spanningen zou verminderen.

Groeten.
Re: Stoppen met roken
18 September 2014 19:03
Naar mijn idee heeft het roken bijgedragen tot de slechte ademhaling. Heb het idee dat ik nadat ik gestopt was met roken wat rustiger werd (niet heel veel, maar wel iets). Merkte dat ook niet direct, dat duurde wel een paar weken of maanden.
Qua gezondheid merkte ik geen verschil (geen betere conditie of rustigere hartslag), maar het idee dat mijn hart en longen nu bijna weer zo gezond zijn als van een niet-roker geeft mij wel een heel goed gevoel.

Groetjes.

Meer weten over het HyperVen programma?