[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Nieuw hier

Gepost door Pinguino 
Nieuw hier
23 September 2014 15:47
Goedemiddag,

Ik heb mijzelf hier maar eens aangemeld om te kijken of mijn klachten die al jaren spelen (en verergeren) mogelijk chronische hyperventilatie is.

Mijn naam is Peter, een 33 jarige man uit Rotterdam.

Een aantal jaar geleden kreeg ik van de een op de andere dag het gevoel alsof ik een hartstilstand kreeg. Tintelingen in mijn linkerarm, zweten, geen adem en steken in mijn linker borst. Toen de ambulance arriveerde bleek ik na een controle hyperventilatie te hebben. Ik had hier nog nooit eerder last van gehad en na twee dagen ziek thuis begon ik weer te werken. Eigenlijk is het na die dag mijn leven nooit meer hetzelfde geweest. De jaren hierna had ik vaak last van benauwheid of weer die steken in mijn hart en was ik vaak bezig met controleren of mijn hartslag het nog wel deed etc.

In september 2013 was ik het zat, die vermoeidheid dat korte lontje en de andere klachten dat ik bloed besloot te prikken. Ik bleek een B12 tekort te hebben wat al deze klachten ook kon veroorzaken. Ik krijg nu sinds een jaar injecties. Jammer genoeg zijn mijn klachten verergerd.

Ik heb veel angsten voor ziektes, pieker veel en sinds juni 2014 heb ik er enorm veel lichamelijke klachten bij. ik hoop dat jullie deze herkennen:

tintellingen in mijn armen, handen, benen, voeten, rug en gezicht
Brandend gevoel in armen, handen, benenm voeten soms kan ik daar s nachte niet van slapen
raar gevoel in mijn ledematen soms. vooral linker arm.
pijnlijke spieren
spiersamentrekkingen
droge ogen
raar/pijnlijk gevoel van mijn tong
moeilijk praten
duizeligheid
misselijkheid
onwerkelijkheidsgevoel
En nog veel meer wat ik momenteel vergeet...

Deze klachten komen en gaan. dan heb ik opeens weer weken geen last van tintelingen etc maar wel weer andere klachten en nu sinds een week zijn die brandende huid en tintelingen weer in alle hevigheid terug.

Ik kan er niets van maken. Bij de neuroloog een MRI en EMG gehad en weer bloedprikken maar hier kwam niets uit.

Sinds ik mijn eerste hyperventilatie aanval heb ik mij nooit meer geweldig gevoelt zoals gezegd maar de pijnlijke heftige klachten zoals vanaf juni dit jaar ken ik niet.

Kan chronische hyperventilatie verergeren?

Ik loop inmiddels bij een psycholoog ivm mijn ziektevrees en vele gepieker maar ik vraag mij af of de klachten daadwerkelijk van angst kunnen komen.

Sorry voor het lange verhaal.

gr Peter2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 23/09/2014 15:48 door Pinguino.
Re: Nieuw hier
24 September 2014 16:44
Hoi Peter,

Jouw klachten lijken zeker op die van chronische hyperventilatie.
Heb je onze site al eens gelezen, want daar staat keurig uitgelegd wat chronische hyperventilatie precies is en welke symptomen er bij horen.
Waarschijnlijk zul je je hier in goed herkennen.
chronische hyperventilatie kan ook zeker verergeren, zolang je de CO2 buffers niet aanvult en je nog de bron (vaak stressgerelateerd) niet hebt aangepakt.
Als je je goed hebt ingelezen op onze site en het forum (wellicht herken je je in veel verhalen van anderen vanuit het archief forum), raad ik je aan om te starten met HyperVen therapie. Hiermee ga je je CO2 buffers weer aanvullen, waardoor uiteindelijk je klachten zullen verminderen en verdwijnen. Ook is het belangrijk om ontspanningsoefeningen te gaan doen, om je stress kwijt te raken.
Let wel: In het begin kunnen je klachten tijdelijk verergeren. Dit kan geen kwaad, het is hooguit vervelend. Maar het is wel nodig om alle vastzittende stress uit je lichaam te krijgen. De ene heeft hier meer last van dan de ander, maar het wordt beter!

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?