[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Even voorstellen

Gepost door Sally 
Even voorstellen
02 October 2014 18:38
Hallo,

Ik weet dat ik sinds 2j astma heb (door een zware longontsteking is het naar boven gekomen). Al veel ups en downs gehad. Een tijdje geleden ene bronchitis gehad en toen heb ik Duovent gekregen en daardoor heb ik zware hyperventilatie aanvallen gehad. Moet nu anders gaan leren aandelen want soms draait de kamer zo hard dat je precies op een molen zit. Maar praktijk is veel moeilijk dan theorie. Dus zal eventjes aanpassen zijn in het begin.
Het probleem is ook dat ik ermee moet leren rekening houden maar dat vergeten we soms.

Ik hoop hier veel ervaring op te doen

Groetjes

Slyke
Re: Even voorstellen
04 October 2014 08:57
Hallo Sally,

Van een Duovent of Ventolin krijg je geen hyperventilatie aanvallen. Dat lijkt misschien met elkaar te maken hebben gehad, maar dan moet jouw hyperventilatie al aanwezig zijn geweest. Het gebruik van dit soort middelen is puur voor astma en heeft weinig of geen invloed op de werking van het ademcentrum. Welke klachten ervaar je nog meer?

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Even voorstellen
04 October 2014 10:03
Hey Rob,

Ik ben heel onrustig, veel slijm, druk op borst, last van darmen, zweterig en heel moe.

Ik moet van mijn ha een hyperventilatie aanvalt en astma aanval kunnen onderschijden maar ik ken het verschil niet. Dus zal ik het moeten leren zeker hé

Groetjes

Sally

Meer weten over het HyperVen programma?