[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Vraag voor Sanne

Gepost door chantal76 
Vraag voor Sanne
19 October 2014 10:23
Hoi Sanne,

Ik heb begrepen dat jij dus ook d.m.v HyperVen van je chronische hyperventilatie bent afgekomen.
Staat jouw succesverhaal ook ergens net zoals die van Rob?

Hoe lang had jij het en na hoeveel maanden was jij er vanaf als ik vragen mag?
En heb je het nog wel eens terug gekregen?

Ik ben morgen 4 weken bezig. Eerst week voelde ik me al meteen een stuk beter dus dacht 'YES"het werkt super!
had ook meteen Rob een mail gestuurd dat ik me toen al beter voelde. Echter na 3 dagen vreselijke terugval, symptomen die ik maanden niet meer had gehad zijn terug gekomen. Klachten die minder waren geworden, weer erger en tsja...zoals je wellicht zelf ook zult herkennen komt dan de onzekerheid.

Ben er inmiddels wel achter dat het erbij hoort maar vraag me gewoon af hoe jij het ervaren hebt. Er staan ook wel veel succesverhalen van mensen , maar dan heel beknopt hoe ze het ervaren hebben.
Ik geloof wel heilig in HyperVen hoor? Want ik merk ( ondanks de huidige klachten) ook wel een verandering in mijn lijf.'


Groetjes, Chantal
Re: Vraag voor Sanne
19 October 2014 12:09
Hoi Chantal,

Ik heb wel vaker iemand zijn vragen beantwoord met mijn ervaring. Dus er zullen meerdere succesverhalen van mij op het forum staan. Alleen weet ik niet precies waar.
Maar vraag gerust wat je wilt weten.
Het begon bij mij met een draaierig gevoel die steeds erger werd en op een gegeven moment constant aanwezig was. Ondertussen werd ik steeds moeier, o.a. van het draaierige gevoel wat ik constant moest corrigeren om te werken (ik werkte met kinderen).
De neuroloog kon niks vinden en na veel zoeken op het internet, kwam ik uit op chronische hyperventilatie, wat ineens nog veel meer klachten verklaarde.
Ik ben meteen met HyperVen begonnen toen ik de site vond en het voelde heerlijk om eindelijk wat te doen aan mijn klachten.
Ook had ik veel aan het forum, waar ik keer op keer herkenning vond.
Ik weet dat ongeveer na 2 weken ik mij helderder voelde in mijn hoofd, ondanks dat al mijn klachten eigenlijk nog hetzelfde aanwezig waren.
De eerste week kreeg ik snel hyperventilatie-aanvallen, die ik daarvoor maar 1 keer had gehad. Maar dat zou de verergering zijn, dacht ik. En omdat ik had gelezen op het forum, dat de stress uit je lichaam moest, zag ik het als iets goeds als ik me ineens slecht voelde. Ik liet het over me heen komen en bedacht dat dat ook weer uit mijn lichaam was, waar het niet thuis hoorde.

Op een gegeven moment, werd de therapie vertrouwd en had ik een goed ritme gevonden.
Na zo'n 3 maanden voelde ik me stabiel en had ik het idee dat ik kon stoppen met HyperVen, maar ik ben nog doorgegaan tot ik de 4 maanden vol had. Mijn draaierigheid was nog totaal niet weg, maar de rest voelde goed. Wel liep ik ook bij een psychosomatisch fysiotherapeut aan het einde van mijn HyperVen. Zij heeft mij weer geleerd om vertrouwen in mijn lichaam te krijgen en weer mijn conditie op te bouwen.

Er was niet echt een dag dat ineens al mijn klachten weg waren, maar zoals Ellen (mijn voorganger) zo mooi omschreef: Eerst heb je alleen maar slechte dagen, dan komt er een klein momentje dat je je even beter voelt en langzaamaan worden de goede momenten steeds meer aanwezig dan de slechte momenten tot het uiteindelijk helemaal goed gaat.
Ergens aan het einde van het jaar was ik volledig klachtenvrij geloof ik, maar daarvoor deed ik al van alles, omdat ik alleen nog maar af en toe last had en dat steeds beter kon opvangen.
Ik moest een nieuwe baan zoeken, dus dat gaf meteen wel weer spanning. Maar ik vond het heerlijk dat ik alles herkende, voor het kon doorzetten. Op dit moment ben ik zwanger en in het begin kreeg ik een klein beetje last van hyperventilatie, maar dat is heel bekend bij de zwangerschap door de hormonen en zo. Dus ik denk niet dat dit chronische hyperventilatie was die weer even terug was. Maar het kwam 1 of 2x terug, ik herkende het en hield me rustig. Eigenlijk wilde ik weer even HyperVen oefeningen doen, maar dit mag helaas niet in de zwangerschap. Buiten de zwangerschap vind ik dit wel een prettige gedachte, dat ik die oefeningen zo weer kan doen als ik me wat minder voel.

Hopelijk heb je zo een duidelijk beeld van mijn ervaring met chronische hyperventilatie en HyperVen. En vraag gerust wat je nog wilt weten.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Vraag voor Sanne
20 October 2014 12:42
Hoi Sanne,

Hartelijk dank dat je wilt reageren en jouw verhaal wilt doen.
En ook van harte gefeliciteerd met je zwangerschap. Had jij niet nog een kindje? Weet het even niet meer zeker.

Ik ben nu precies 4 weken bezig en merk dat ik niet zozeer helderder ben maar wel rustiger in mijn hoofd en lijf.
Last van draaierigheid heb ik nooit gehad.

Inderdaad die stressontladingen...poeh! Die zijn niet gering. Zelf heb ik nooit acute aanvallen gehad maar wel dat rot gevoel van bijna flauw vallen.
Dit heb ik sinds de therapie geen 1x meer gehad maar wel de voorbode ervan...raar eng gevoel in lijf wat ik moeilijk kan omschrijven maar wat volgens Rob dus inderdaad de stressontladingen zijn. Die kan ik nu ook goed relativeren. Eerst niet omdat mijn ademhalingscoach dan zei "ja, dan doe je toch iets niet goed met je ademhaling". Nou...hoezo onzeker worden en nóg meer op je ademhaling letten met nog meer klachten als gevolg.
Wat dat betreft ben ik zoooo blij dat Rob het mij heeft uitgelegd en nu klinkt het ook heel logisch + ik ben er daardoor ook niet meer bang van.(soms schrik ik wel even maar dat is de conditionering die ik door de jaren heb opgebouwd natuurlijk)

Welke klachten had jij nog meer naast de draaierigheid die wel verdwenen dan? Wel heel vervelend dat de draaierigheid door HyperVen niet wegging. Toch best raar eigenlijk aangezien het een chronische hyperventilatie gerelateerde klacht is??
En hoe lang heb je er uiteindelijk over gedaan voordat je dus helemaal klachtenvrij was?

Je schrijft dat je het een prettige gedachte vind dat als het wat minder gaat, je zo weer de HyperVen oefeningen kunt doen. Ik hoop alleen dat als ik er vanaf kom, ik ze nooit meer hoef te doen.Ben jij erg stressgevoelig dat je in je achterhoofd houdt dat het evt. terug zou kunnen komen en had jij ook acute hyperventilatie aanvallen??

Rob heeft het nooit meer terug gekregen en dat lijkt me zo heerlijk.
Het lijkt me ook wel heel raar om helemaal 100% klachtenvrij te zijn want je verwacht volgens mij ieder moment een reactie van je lijf.
Is Ellen er ook helemaal 100% vanaf gekomen? Volgens mij wel he?

Het valt mij op dat het bij iedereen anders werkt.de 1 komt er na 4 maanden voor 100% vanaf en ook na een paar jaar nog klachtenvrij en weer een ander is er na 8 maanden maar voor 80% vanaf gekomen, Ik weet dat er vele factoren spelen hoor? Maar Ik hoop zoooo dat ik er toch wel eens voor de volle 100% vanaf kan komen en ook af blijf,.
Tuurlijk is het wel een hele fijne gedachten dat ALS het terugkomt door bijv. een lange periode van spanning en stress ( ontkom je gewoon niet altijd aan) ik weer kan HyperVennen.

Ik had gisteren ( heb ik Rob ook over gemaild) voor het eerst 2 stressontladingen tijdens sporten...?? Ik sportte juist omdat ik dan nooit ergens last van had dus toen ik gisteren ging snelwandelen en rennen, schrok ik wel toen ik het ineens voelde tijdens....Herken jij dit ook?

Nou, weer een hoop vragen hahaha

Groetjes, Chantal
Re: Vraag voor Sanne
22 October 2014 20:49
Hoi Chantal,

Ja mijn draaierigheid is helemaal weg. Maar omdat het al zolang aanwezig was, duurt het ook vrij lang voor het weer weggaat. Ik denk na 8 maanden of zo, maar ik weet niet precies wanneer het volledig weg was.
Ik had nog veel meer klachten hoor, maar soms weet ik ze niet allemaal meer. Ik had druk op mijn borst en het gevoel of mijn bh te strak zat zeg maar. Ook had ik last van extreme moeheid, vaak zuchten, het idee dat ik mezelf niet meer herkende in de spiegel, spierpijnen en volgens mij ook trillingen, vlagen dat ik het ineens heel warm kreeg en dacht dat ik ging flauwvallen en het gevoel of mijn hoofdhuid te strak om mijn schedel zat. Dat laatste heeft de osteopaat mij erg bij geholpen. Oja, ik had ook heel erg last van hartkloppingen, vooral als ik bukte of zo.
En ja, ik kreeg ook stressontladingen van het sporten. Maar mijn psychosomatisch fysiotherapeut liet mij ook hardlopen en zij dat ik gewoon ook weer moest ervaren om buiten adem te zijn. In het begin schrik je daar natuurlijk van, omdat je jezelf wilt tegen houden om snel te gaan adem halen, maar ergens moet je wel. Dit was voor mij juist goed om op te zoeken en vertrouwen te krijgen dat het ook weer goed kon gaan.

Ik ben helemaal niet stressgevoelig of zo, dus dat ik zei dat ik het fijn vind om de HyperVen oefeningen achter de hand te hebben, is omdat je leven nooit stressvrij kan zijn naar mijn idee. En in het begin schrok ik enorm als mijn hart ineens sneller ging kloppen en dat soort kleine dingetjes zullen echt nog wel veel vaker in je leven gebeuren. En er kunnen allerlei dingen in je leven gebeuren waar je geen rekening mee kan houden, zoals overlijden of andere ernstige dingen. Iedereen die zoiets meemaakt zal zich dan slechter voelen en ik denk dat als je chronische hyperventilatie hebt gehad, je wel gevoelig blijft voor kleine klachtjes die dan terug kunnen komen. Maar het verschil zal zijn dat je er niet meer zo van schrikt of je zorgen gaan maken, zoals je deed toen je chronische hyperventilatie had. Snap je wat ik bedoel?

Het klinkt trouwens of je goed op weg bent met de HyperVen en hoe je je voelt. En zie die stressontladingen als iets goeds. Het moet eruit, dus als het na het sporten gebeurd, ben je weer een beetje stress kwijt die in de weg zat.

Dit is trouwens mijn eerste zwangerschapsmiling smiley

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 22/10/2014 20:52 door Sanne.
Re: Vraag voor Sanne
23 October 2014 10:05
Hoi Sanne,

Dank je wel weer voor je berichtje.

Dus je bedoelt met 'HyperVen achter de hand hebben'dat als je in periode van meer stress en je voelt dat bepaalde symptomen langzaam terug komen, je de therapie weer even kunt oppakken om zo de chronische hyperventilatie voor te zijn? Begrijp ik het dan goed?

Rob heeft nooit meer een symptoom of klacht terug gehad, heerlijk lijkt me dat.

Ik ben zelf ook geen stresskip maar inderdaad je ontkomt er niet aan om met heftige dingen in het leven geconfronteerd te worden. Ooit zal mijn vader overlijden etc etc. En bij ons zal spanning dan inderdaad sneller op de ademhaling gaan zitten.

Ik denk dat ik HyperVen sowieso als onderhoud ga gebruiken als ik straks klaar ben met de therapie. Bijv. 1 maand per half jaar of een week per kwartaal ofzo. Weet nog niet goed hoe maar het is inderdaad fijn om het achter de hand te hebben en tevens heb je dan ook even een moment voor jezelf. Heerlijk!

Ik was gisteren precies 1 maand bezig en ik pakte even mijn klachten erbij van 1 maand geleden ( 20 stuks!) en er is al best aardig wat veranderd dus voor mij is het een feit dat HyperVen werkt.

Inderdaad dat sporten en even helemaal buiten adem zijn is juist heel goed voor het hart maar oooh zo eng nog..al ben ik een heeeel stuk minder bang maar je wilt inderdaad niet te lang staan hijgen omdat je dan bang bent dat het overslaat in een hyperventilatie aanval ofzo. Dat zit nog zo geconditioneerd in ons systeem denk ik.

Heel veel plezier met je zwangerschap en geniet er van want het is voorbij voor je het in de gaten hebt winking smiley

Groetjes, Chantal

Meer weten over het HyperVen programma?