[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Klachtenbeeld

Gepost door Mitch 
Klachtenbeeld
21 December 2014 21:25
Mijn probleem is, dat ik maar moeilijk kan accepteren dat ik chronische hyperventilatie heb. Ik blijf toch denken, zou het toch niet iets anders zijn? Daarom zet ik hieronder mijn klachtenbeeld neer met de vraag of er meer mensen zijn die zich in deze kwaaltjes herkennen...?

In het kort de klachten:
- Al ruim zes jaar lang continu (24 per dag) een behoorlijke druk/licht gevoel/duizeligheid op mijn voorhoofd/bovenkant van neus (het zit er altijd en is nooit weg). Dit is meteen ook de ergste klacht waar alles mee is begonnen. Ik heb hierdoor sociale angsten ontwikkeld, waardoor ik erg onzeker ben. Wanneer mensen bijvoorbeeld naar mijn werk vragen, wordt mijn hoofd ineens nog lichter en rood en kan ik van de zenuwen bijna geen antwoord meer geven. Het enige waaraan ik dan denk is vluchten. Zeer vervelend om mee te maken. Ik draag daarom vaak een petje omdat ik dan beter het lichte gevoel weg kan stoppen.
- Brok in mijn keel
- Steken in/achter oren en achterhoofd
- Borst- rugklachten
- Onverklaarbare spierpijn
- Altijd moe / veel gapen
- Tintelingen in linkerhand

Ik heb allerlei medische onderzoeken gehad, waar behalve een hoge bloeddruk, nooit iets is uitgekomen. Een greep: MRI-scan hoofd, CT-scan neusholten, slikfoto, slokdarmonderzoek, röntgenfoto longen, darmonderzoek en allerlei bloedonderzoeken.
Re: Klachtenbeeld
23 December 2014 16:39
Hoi Mitch,

Zo te lezen lijken jouw klachten idd van de chronische hyperventilatie te komen.
Ik raad je aan op onze site te lezen welke klachten er allemaal bij chronische hyperventilatie kunnen horen.
Waarschijnlijk herken je jezelf hier erg in.
Ook zal je je kunnen herkennen in de verhalen van andere gebruikers op het forum.
Ben je al gestart met de HyperVen therapie? Voor mij voelde het heel erg bevestigend toen de HyperVen aansloeg zeg maar.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Klachtenbeeld
01 January 2015 18:47
Hoi Sanne,

Bedankt voor je antwoord. Ik heb HyperVen begin december aangeschaft, maar ik heb tot dusver niet consequent genoeg geoefend. Dat ga ik vanaf 1 januari echt doen, want ik wil hoe dan ook deze verschrikkelijke vicieuze cirkel doorbreken. Na het uitgebreid lezen van de website en het forum, denk ik inderdaad dat ik last heb van chronische hyperventilatie.
Re: Klachtenbeeld
04 January 2015 17:38
Heel veel succes met de therapie en blijf ook lekker op het forum, als je dat prettig vindt.
Als je consequent gaat oefenen, zal er echt wel wat gebeuren. Hoe snel en wat, dat weet je niet, maar je bent op de goede weg!
Op naar een klachtenvrij 2015!

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Klachtenbeeld
19 May 2015 15:28
Herkenbare klachten.
Ikzelf denk dat er ook een kip en ei vraag ligt (voor ieder), wat is er eerst... je chronische hyperventilatie klachten of sociale onzekerheid. En voor de één is dat het één en voor de ander het ander. Ik ben er snel bij qua diagnose volgens mij, maar als ik dat niet was, zou ik zeker denken (en dat dacht ik ook enkele maanden, vooral aan mijn maag - keel: had ook die brok en enorme druk op borst en reflux) : er is iets niet goed. En dat is ook zo, maar op een andere manier. Ik heb uiteraard wel bloed laten checken en ga ook nog langs KNO en LONG afdeling. Als je heel lang met deze klachten loopt, zonder te weten wat het is, weet ik zeker dat je er onzeker van kunt worden. Ik ervoer het ook even en ben mezelf nu bewust in sociale situaties aan het houden, komt er een hoge ademhaling, dan komt ie maar. Ik zoek wel vooral (voor mij) veilige mensen op. Als er geen verbetering zou optreden in klachten, zou ik het ook krijgen. Daar kan ik me wel zorgen over maken af en toe, stel dat het niet over gaat of om de haverklap terug komt.

Meer weten over het HyperVen programma?