[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Fijne feestdagen en update

Gepost door chantal76 
Fijne feestdagen en update
24 December 2014 15:45
Hallo mede HyperVenners,

Hoop dat het met jullie allen al iets beter gaat.
Ik zelf ben nu 3 maanden bezig.
Al ben ik nog steeds niet genezen, ben al wel al een stuk opgeschoten.

De meeste klachten zijn nu vaak wat meer op de achtergrond en soms komen ze weer even op de voorgrond maar veel meer handelbaar.
Wat is er veranderd in 3 maanden:
*Gaap minder
*Zucht véél minder en soms helemaal niet meer
*Slaap beter en de laatste tijd ook steeds dieper en minder onrustig
*Heb de afgelopen weken steeds minder en minder stressontladingen
*Gevoel van flauw vallen heb ik niet meer gehad sinds start HyperVen
*Angsten voor de symptomen zijn met 80% afgenomen
*Véél minder moeite met praten/gesprekken ( was eerst snel buiten adem en had het gevoel mijn zinnen niet af te kunnen maken)
*Minder vaak moe
*Geen of nauwelijks nog kramp in benen/voet
*Benauwdheid is stuk minder
*Geen moeite meer met gapen
*Opgejaagd gevoel heb ik helemaal niet meer gehad in lijf
*Druk op borst nog heel sporadisch
*Geen of nauwelijks nog stemmingswisselingen
*Kan me in de avond weer stukken beter ontspannen
*Meer geduld
*lach veel meer en geniet weer meer van het leven

Nou, dit zijn toch best wel veel veranderingen en dacht, ik deel ze even met jullie om jullie te laten zien dat HyperVen dus wel degelijk werkt!

War heb ik nog wel dagelijks of veel last van?
*Gevoel me niet lekker te voelen ( kan het moeilijk omschrijven)/ Dit heb ik vrijwel nog dagelijks.
*Benauwd na inspanning ( dus als ik de trap op loop etc en praten gaat dan ook een stuk minder)
*Nek en schouder klachten ( niet iedere dag maar wel vaak)
*20% angst voor de symptomen . De angst zit zo geconditioneerd dat je toch nog wel eens schrikt als je iets raars voelt maar dat moet slijten. En wat is nu 20% als je van 100% angst komt?

Wat ik heel graag wil in het nieuwe jaar is beginnen met sporten. Ik weer zeker dat als je een slechte conditie hebt en wat te zwaar bent, je zo ook de chronische hyperventilatie in stand blijft houden voor een gedeelte. Dus ik wil echt aan mijn conditie werken en een paar kilo kwijt.
Tevens vind ik dit ook heel erg spannend want door sporten kun je ook stressontladingen krijgen en je krijgt ook een versnelde ademhaling dus spannend vind ik het zeker maar we kunnen het!

Persoonlijk denk ik dus niet dat ik met 4 maanden genezen ben ( al kan er in een maand natuurlijk nog best veel gebeuren) maar dat geeft niet want het is ook niet in 4 maanden ontstaan. Heb ook succesverhalen gelezen van mensen die er nu al jaren vanaf zijn en er 6 maanden over gedaan hebben met HyperVen.

Het is wel een pittige therapie en vergt veel doorzettingsvermogen. Maar mijn wil na genezing is zo groot, dat ik echt wel volhoud.
Ik ervaar wel dat het echt gaat in golfbewegingen. Geen dag is precies hetzelfde. Ik heb bijv. hele goede dagen , dagen dat ik klachtenvrij ben, minder goede dagen en echt wel slechte dagen. Wat dat betreft is de genezing echt 2 stappen vooruit 1 achteruit.
Het is ook heel belangrijk om te kijken naar je huidige leefstijl. Ik ben bijv. meer mindfull gaan leven. Geniet van het hier en nu en beperk stress. Het zit vaak tussen onze oren. smiling smiley

Het zou wel fijn zijn als meerdere mensen hier hun ervaringen zouden willen delen.

Hou vol mensen want al lijkt het uitzichtloos, de verandering komt en de genezing zal daarna volgen.!!

Groetjes en voor iedereen héle fijne feestdagen!
Re: Fijne feestdagen en update
06 January 2015 18:30
Toch apart dat er mensen klagen dat mensen niks posten of geen updates geven. Ik dacht , laat ik dat dan wel doen en dan komt er geen 1 reactie. Motiveert ook niet echt om een volgende update te plaatsen winking smiley

Hoop in ieder geval dat het met iedereen goed gaat smiling smiley
Re: Fijne feestdagen en update
07 January 2015 09:59
Dag Chantal,

Ik voel mij aangesproken. :-)

Neen de reden dat ik niet geantwoord heb is omdat ik niet heel erg goed weet hoe het met mij gaat.

De voorbije 2 weken heb ik echt genoten van het leven. Ik was zo goed als klachtenvrij en was oprecht gelukkig. Ik durf dat alleen niet te veel van de daken schreeuwen omdat ik weet dat het even snel weer de andere kant kan op gaan. En inderdaad, nu ik terug aan het werk ben merk ik meteen dat de klachten weer zijn toegenomen.

Op zich denk ik nog steeds dat ik een positieve vooruitgang geboekt heb. Ik weet alleen niet of dit enkel aan HyperVen toe te schrijven is (ben ook gestopt met roken en volg gedragstherapie). Ik oefen ook nog steeds maar 1 keer per dag en dat vooral omdat ik het zo makkelijker vol te houden vind. Aangezien ik volgend jaar trouw en we bezig zijn met bouwplannen is het ook nogal druk om consequent 2 maal daags te blijven oefenen.

Hoe gaat het met jou ondertussen?

Mijn beste wensen trouwens voor het nieuwe jaar aan iedereen hier op het forum!

Groeten.
Re: Fijne feestdagen en update
07 January 2015 11:00
Hoi,

Nou, over de maanden hadden er nog wel meer mensen geklaagd dat er weinig feedback van de gebruikers is winking smiley
Maar ik snap je wel.

Het is ook echt een therapie die echt in een achtbaan genezing verloopt. Ik heb ook dat ik me dagen goed voel en dan denk ik ook ineens 'hey, ik zucht al dagen niet meer , wat ik eerst de hele dag door deed bijv.'en dan een paar dagen later zucht ik weer meer of loop ik weer veel te gapen.
Ik had ook al dagen geen stressontladingen meer en gisteren werd ik er zelfs mee wakker.
Nu is een vriend van ons plots 2 dagen voor kerst overleden dus dat gaat ook niet in je koude kleren zitten en daar zal ik ook vast wel wat buffers hebben opgebruikt winking smiley

Maar nu gaat het eigenlijk best wel weer redelijk. Ik heb met de feestdagen niet heel consequent geoefend. Dan weer 1 maal daags en dan weer even 2 dagen rust genomen. Ben nu weer consequent 2x daags bezig.

En ja, ik merk wel dat er wat gebeurd en dat ik onderweg ben naar genezing. Ook door de combinatie HyperVen, therapie en anders ( meer mindfull) gaan denken denk ik. Het is het totaal pakket. Het is gewoon een hele lange weg...genezing staat 1 jaar voor en ben nu pas ruim 3 maanden bezig en al zoveel meer opgeschoten. De angst is in ieder geval wel al helemaal weg en dat vind ik al een hele winst!
Verder gaat het op en neer, goed, slecht, slaap goed, slaap weer een tijdje slechter, en zo gaat het op en neer maar meer op dan neer de laatste tijd en dat is ook al heel positief!

1x daags kan ook wel alleen duurt het dan veeeeeel langer. Gefeliciteerd dat je gestopt bent met roken, heel knap smiling smiley

Uiteindelijk komen we er wel alleen het heeft gewoon heel veel tijd nodig
Re: Fijne feestdagen en update
14 January 2015 14:35
Hoi Chantal en anderen,

Ik deel ook mijn ervaring even, ik ben nu 4 maanden bezig en klaar dus eigenlijk.
Helaas kan ik niet echt zeggen dat ik veel verschil merk na deze 4 maanden.
De trails heb ik netjes uitgevoerd steeds. In het begin drie keer per dag als het lukte maar later steeds twee of een keer per dag omdat ik wat meer klachten kreeg. Gemiddeld genomen in ieder geval ruim 1,5 keer per dag had ik uitgerekend.
Ik heb soms wel het gevoel dat het iets geholpen heeft, soms lijkt het alsof ik iets minder snel in een zware hyperventilatie aanval schiet. Maar aan de andere kant blijft het op de loer liggen en komt het nog steeds af en toe voor. Eigenlijk is het beeld hetzelfde als voorheen, de ene dag lukt alles prima en soms kom ik dagen amper de deur uit.
Ik moet wel zeggen dat bij mij buikklachten steeds een grote rol lijken te spelen in het hele gevoel van HyperVentileren en je fit voelen.
Vaak last van opgezette buik en daardoor lastig normaal kunnen ademen en daardoor weer veel vage klachten als tintelingen, dizzy enz... Vooral als ik sta in een rij bijvoorbeeld, maar soms ook gewoon thuis op de bank. De vraag is alleen altijd wat nu waardoor komt. Buikklachten schijnt ook iets typisch hyperventilatie gerelateerd te zijn. Het gekke is dat als ik me relatief goed en fit voel ik eigenlijk bijna alles kan. Dus zonder veel angst of HyperVentileren. Al blijft dat natuurlijk wel een gevoelig punt.
Ik ben nu klaar met mijn HyperVen. Ik weet niet of ik nu nog een tijdje door moet gaan....
Ik kijk het even aan. Misschien moet ik het allemaal even wat rust geven en me minder focussen op al de klachten. Al probeer ik dat al jaren.

Groet Mark

Meer weten over het HyperVen programma?