[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

moeite met lopen

Gepost door Nero 
moeite met lopen
13 September 2016 11:43
Hallo allemaal,

Ik ben ruim twee weken aan het HyperVennen. Ik geloof dat ik na 4,5 jaar zelf eindelijk heb gevonden waar ik last van heb, chronische hyperventilatie. En toch blijft af en toe die onzekerheid, is het dat wel? Heel veel klachten vind ik terug bij chronische hyperventilatie, maar ik hoor weinig mensen over het onzekere lopen. Ik word af en toe echt een kant op getrokken, onstabiel. Ik ga er onzeker door lopen en daardoor verzuren mijn benen door het rare lopen en krijg je weer andere pijntjes. Herkent iemand het nare gevoel bij het lopen? Het begint met licht in het hoofd en dan geen controle gevoel meer hebben. Dit is een angstig gevoel.
Re: moeite met lopen
13 September 2016 12:45
en nog een toevoeging, soms sta ik aan het aanrecht en heb ik het gevoel ineens te vallen, daardoor krijg ik een adrenaline schok en even hartkloppingen van schrik. Pfff lastig om niet bang van te worden.
Re: moeite met lopen
13 September 2016 13:54
Hallo Nero,

Het komt vermoedelijk omdat de bloedvaten vernauwd zijn. Dat komt door de te lage zuurgraad in het bloed. De bloedvaten kunnen door chronische hyperventilatie tot wel 40% vernauwd raken.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: moeite met lopen
13 September 2016 15:24
Dank je Rob! Ik hoef er dus niet bang voor te zijn! Door blijven oefenen en ik word weer beter! Het stelt me al een beetje gerust.
Begrijpelijk dat ik nu ook meer klachten heb na twee weken oefenen denk ik. Lichaam weet niet meer wat "normaal" is.
Re: moeite met lopen
15 September 2016 20:09
Ik herken het Nero. Ik had het ook, samen met het gevoel dat ik een zware steen in mijn hoofd had. Ik ben inmiddels 6 weken bezig met HyperVen en het is echt al een stuk beter geworden. Succes!
Re: moeite met lopen
16 September 2016 10:35
Hallo Sandra007,

Onaardig om te zeggen, maar ben blij dat iemand het eens herkent. Ik ben nu 2,5 week bezig met HyperVen, en de klachten worden nu erger. Eergister 2,5 uur lang hartkloppingen gehad na de sessie, waardoor ik nu wat bang ben om de sessie te doen. Ik wil echt doorzetten, ik wil weer met mijn hondjes kunnen wandelen, en niet door de duizelingen/onstabiliteit angstig over straat zwalken. De tintelingen in mijn armen en druk op mijn borst zijn ook weer veel erger. De kunst om er niet bang van te worden en het te accepteren blijft lastig. Maar volgens mij de enige manier om dit te overwinnen.
Goed te horen dat het bij jou minder wordt. Doe je nog andere dingen naast HyperVen?
Groet, Nero
Re: moeite met lopen
18 September 2016 09:29
Hey nero,

Ik heb een boek gekocht voor de angst ook aan te pakken.
"Panic Attacks Workbook: A Guided Program for Beating the Panic Trick" By David Carbonell.
Ik kan dit alleen maar aanraden want zoals voor velen van ons is angst een heel groot deel van chronische hyperventilatie.

Ik zit nu aan hoofdstuk 14 (van 21 denk ik),
en ik heb al heel wat bijgeleerd.

Als ik mij nu nog angstig voel kan ik het makkelijker plaatsen en gaat het veeeeeel sneller weg.
Het boek leert je waarom je angst krijgt, wat het betekent, en wat je lichaam eigenlijk doet,
en hoe je er mee om kan gaan op een paar manieren.
( de duizeligheid, vermoeidheid, hartkloppingen, enz... zien als een ongemak, niet als iets voor reden als paniek/angst.)

Mij helpt het in ieder geval ENORM in combinatie met HyperVen.

Mvg,
peter.
Re: moeite met lopen
18 September 2016 22:06
Weer dank je wel Peter! Ik zal het boek eens opzoeken. Ik heb zelf 3 jaar geleden een cd programma gekocht i.v.m. paniekaanvallen. Nooit heeft iemand me erop gewezen dat dit te maken had mijn ademhaling. Op zich eigenlijk al een hele geruststelling. En nu moet mijn lichaam geloof ik weer wennen aan hoe het allemaal wel moet. Hoop echt dat de angst voor de meest simpele dingen als alleen ergens lopen, fietsen etc weer weg ebt.

Meer weten over het HyperVen programma?