[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Klachten Chv? Herkenbaar?

Gepost door Nysty 
Klachten Chv? Herkenbaar?
13 September 2016 21:55
Beste HyperVenners,

Sinds een aantal weken heb ik last van de volgende klachten:

-Stijve verkrampte spieren in rug en buik (niet nek en hoofd)
-Ontzettend verkrampte vingers
-Doof en tintelend gevoel armen, rug, buik, benen
-slecht slapen
-zeer vermoeid
-angstig dat ik een erge ziekte heb

Ik heb geen angst om bv straat ofzo op te gaan of gewoon HyperVentileren.

Als ik beweeg wordt ik alleen maar verkrampter, vooral om romp en vingers. Ik kan niet werken. S'ochtends ben ik zo stijf. Dit heb ik ook als ik bijvoorbeeld op de bank lig. Dan verkramp ik helemaal. Ha vermoedt chronische hyperventilatie. Heb oxazepam gekregen. Ik doe HyperVen sinds enkele dagen.

Klachten worden erger. Kan dit door HyperVen komen? Herkennen jullie de klachten als Chyperventilatie. dit is dit bij jullie overgegaan door HyperVen?

Groet nynke
Re: Klachten Chv? Herkenbaar?
14 September 2016 07:47
Hallo Nynke,

In het begin kunnen de klachten wat toenemen. Dat effect wordt vanzelf minder na een aantal dagen oefenen. Als het blijft moet je het aantal trials per sessie wat verminderen naar bijvoorbeeld 5 trials per sessie. Als het dan weer beter gaat, kan je het langzaam weer opvoeren totdat je weer op de volledige 10 trials zit. Probeer om niet teveel te letten op de verschijnselen of op je ademhaling zelf.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Klachten Chv? Herkenbaar?
14 November 2016 04:58
Beste Nynke,

Gaat het ondertussen wat beter?
Je klachten komen allemaal bekend voor. Ik heb niet alles wat jij noemt, maar de tintelingen heb ik ook gehad. Die zijn nu na ongeveer 4 maanden HyperVennen vrijwel weg. Ik heb nog wel spierkrampen overal. Is het vooral stijf of doet het krampen ook pijn?

Op het moment heb ik vooral last van krampen in mijn middenrif, buik en onderrug. Elke keer als ik nieuwe klachten krijg ben ik ook weer bang dat ik een enge ziekte hebt. Blijkt er bij te horen..

Veel sterkte!

Marr

Meer weten over het HyperVen programma?