[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

vraag naar herkenning

Gepost door Wulf2 
vraag naar herkenning
06 October 2016 16:20
Hoi allen,

Zijn hier ook mensen met chronische hyperventilatie/ overspannen klachten met kinderen? Hoe doen jullie dit?
Ik heb zelf een dochtertje van 6 mnd, ben meestal alleen maar raak halverwege de dag behoorlijk overprikkeld. Raak dan in de war, geen concentratie en meer hyperventilatie/angst aanvallen. Ik ben sinds een week begonnen met HyperVennen en merk heel voorzichtig wat vooruitgang.
Iemand tips/ adviezen?

Lieve groet, wen
Re: vraag naar herkenning
16 October 2016 18:56
Lieve wen,

Hier een kleintje van 1,5 en 3 jaar. Dus ook tropenjaren. Het is goochelen, jongleren terwijl je koorddanst op een koord wat in brand staat. Soms weet je het te blussen en kun je verder. Soms val je naar beneden en moet je van voor af aan beginnen. Maar de therapie loont. Ook al lukt het mij ook niet om twee maal daags een rustig moment te vinden om te oefenen. Het is bij mij tweemaal daags een moment vinden dat ik een half uur op de bank kan zitten (vaak als de kinderen iets lekker hebben en even tv mogen kijken) en dan hopen dat er niet een moet plassen, op de kast klimt, valt of gaat huilen.
Vergeet niet dat je nog steeds aan het ontzwangeren bent. Ik heb het gevoel dat ik nog steeds aan het ontzwangeren ben die van mij is al 1,5! Dus succes, hou vol, het wordt echt steeds makkelijker.
Re: vraag naar herkenning
18 October 2016 10:53
Bedankt voor jou reactie! Ik merk sinds ik ben begonnen met HyperVennen en het aanpakken van een aantal stressbronnen langzaam wat vooruitgang. Je hebt gelijk, het ontzwangeren word wat onderschat hier denk ik.

Heel veel succes daar met jou twee kleintjes, lijkt me bijzonder leuk maar ook erg zwaar!
Re: vraag naar herkenning
25 October 2016 15:24
Hi Wen,
Ik herken je klachten al kan ik als man niet ontzwangeren. smiling smiley
We hebben een tweeling van 7 en mijn klachten begonnen toen ze nog net geen 2 waren.
Ondertussen ben ik vrijwel geheel klachten vrij maar doe ik de oefeningen voor het ontspannende karakater.

Het krijgen/hebben van kinderen is fantastisch maar uiteraard ook een belasting. Als jonge ouder heb je het extra druk en is het moeilijk goed de tijd te vinden voor je therapie. Zelf heb ik ook een tijd HyperVen gedaan en na verloop van tijd gaat het beter ondanks dat het soms komt het na een drukke periode weer (wat) terug. De tijd vinden om met kleine kinderen ook aan jezelf te werken zal een uitdaging blijven en daardoor zal de therapie wellicht wat langer kunnen duren.

Mijn tips zijn wellicht wat vaag maar hebben mij (achteraf) goed geholpen:
Neem je tijd
Stel jezelf geen deadline (het kan best wel even duren. In mijn geval heeft het 18 maanden geduurd)
Accepteer dat de kleine ook je aandacht nodig zal hebben en niet weet dat jij overspannen/chronische hyperventilatie bent/hebt
Wees lief voor jezelf
Ga veel wandelen (ook zonder de kleine als je partner even oppast)

Hoop dat je hier iets aan hebt.

Succes,
R-
Re: vraag naar herkenning
25 October 2016 18:49
Hoi Richard!

Bedankt voor je bericht! een tweeling wauw heftig. 18 maanden sinds je eerste klacht? of sinds je was begonnen met HyperVen?
Ik vind het heerlijk met de kleine alleen merk dat ik alleen nog maar mama ben en niet meer wendie. Ik ben mezelf voorbijgelopen en overbelast geraakt, daardoor ook de chronische hyperventilatie (altijd al wel gevoelig voor geweest schijnt achteraf).
Bedankt voor jou tips, heb het wandelen net weer opgepakt.
Zorg goed voor jezelf en ik heb hier zeker wat aan, geeft weer wat hoop!

Groetjes, Wenn
Re: vraag naar herkenning
26 October 2016 21:03
Hoi Wenn,

De 18 maanden hadden met name betrekking op het herstel van mijn overspanneheid. De HyperVen theraphie heeft hierbij een belangrijke rol voor mij gehad. Niet alleen tegen de chronische hyperventilatie maar vanwege het moment "voor mezelf".

De chronische hyperventilatie had ik in aanloop naar mijn overspannenheid ontwikkeld en speelde een grote rol tijdens het herstel. Het aparte is dat ik alles nu meer in zijn geheel kan zien. Iets wat ik destijds niet voor mogelijk achtte.

Het gevoel van mama/papa zijn en jezelf wat kwijt zijn herken ik ook. Dat hadden wij ook. We waren alleen maar bezig als nieuwe ouders met de kinderen en hadden weinig tot geen ruimte voor onzelf/elkaar. Het is best een omschakeling en dat je daarvan overbelast kan raken is helemaal niet erg maar wel vervelend.

Herstel zal tijd nodig hebben.
Succes,
R-
Re: vraag naar herkenning
27 October 2016 09:07
Heel erg bedankt voor je bericht.

Ik ben zelf ook overspannen, mijn lichaam staat continue in stressstand, gespannen spieren, de hyperventilatie, te alert om te slapen. Herken jij dat? En wat heb je naast de HyperVen therapie nog meer gedaan om weer uit de overspannen toestand te komen?

Het slapen ging iets beter maar de laatste week weer erg slecht en ben dan bang dat ik nooit uit deze toestand raak. Ik zet de therapie wel voort, want merk absoluut verschil in klachten, maar ik ben toch ook een beetje moedeloos soms.

Lieve groet, wen
Re: vraag naar herkenning
01 November 2016 11:26
Hoi Wen,

Ja dat moedeloos zijn ken ik ook. We willen vooruit en je weet gewoon niet hoe elke dag verloopt. Meestal 's ochtends heb ik de meeste klachten. De tintelende zware armen, toch weer een trigger om alert en bang van te worden.
Ik ben een paar weken gestopt met HyperVen, omdat ik echt een flinke griep te pakken had. Ik ben deze week weer begonnen, en de tong gaat weer goed tintelen. We moeten ermee door gaan, want ik merk echt wel dat het een ademhalingsding is. Alle andere therapieën hebben bij mij geen verschil gemaakt en ik merk wel dat ik iets rustiger word.

Groetjes, Nero
Re: vraag naar herkenning
01 November 2016 19:39
Hoi Nero,

bedankt voor je reactie!
Wel fijn wat herkenning, hoewel, voor jou natuurlijk niet dat jij je ook zo voelt.
Wat voor therapieën heb je inmiddels geprobeerd? Wat goed dat je toch weer begonnen bent
en zo doorzet, en ook dat je merkt dat je wat rustiger word. Dat is toch al wel prettig!

Wel bijzonder dat de klachten zo overeenkomen en toch zo verschillen. Ik heb juist in de namiddag/ avond de meeste klachten (dan word ik moe en gespannener, en ga ik hoger in de ademhaling zitten).

Hoop op beterschap voor ons!

Groetjes, Wendie

Meer weten over het HyperVen programma?