[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Faciculaties en spiertrekkingen

Gepost door Eva van Kooten 
Faciculaties en spiertrekkingen
24 October 2016 20:21
Hallo,
Ik heb al ong 2 maanden chronische hyperventilatie en ik ongeveer elk bedenkbaar symptoom gehad. M'n chronische hyperventilatie is ontstaan door mn hypochondrie. Op dit moment heb ik veel last van faciculaties en spiertrekkingen over mn hele lijf, en mijn ledematen zijn zwakker en ik heb stijve vingers. Door dit alles denk ik gelijk dat ik ALS heb, waardoor de klachten niet echt weggaan haha. Ik ben nog maar 15 dus ALS lijkt me vrij onwaarschijnlijk, maar ik ben toch bang. Is er iemand met dezelfde klachten en heeft iemand misschien tips??
Alvast bedankt smiling smiley
Anonieme bezoeker
Re: Faciculaties en spiertrekkingen
24 October 2016 23:55
Hoi,

Je bent pas 15. Wat vervelend dat je er nu al last van hebt. Ik ben 25en ik wankel er al ongeveer 2jaar mee waarvan de afgelopen 8maand elke dag continu mischien 5minuten per dag geen klachten voor de rest alles wat je kan bedenken.

En de klachten waar jij over hebt heb ik ook gehad en komt nog wel eens weer dus maak je geen zorgen ook ik ben een extreme hypochonder soms denk ik ook van alles en nog wat en dat moeten we juist noet doen!! Veel sterkte ben je al begonnen met het progamma HyperVen
Re: Faciculaties en spiertrekkingen
25 October 2016 19:07
Hii,
Ik ben nog niet begonnen met HyperVen, want ik ga al naar een fysio, wat best goed helpt. Natuurlijk erg vervelend dat jij die klachten ook hebt, maar het stelt me ook een beetje gerust haha. Thanks voor je antwoord smiling smiley
Re: Faciculaties en spiertrekkingen
28 October 2016 11:58
Hoi!

Ik herken dat ook hoor, spiertrekkingen in mijn kuit, gezicht en wat ik het engst vind op de borst aan de linkerkant. Leer er steeds beter mee omgaan. Ik lees dat de fysio je goed helpt, wat fijn! Heel veel succes en hoop dat jij je gauw beter voelt.

Groetjes wen
Re: Faciculaties en spiertrekkingen
01 November 2016 11:28
Hoi Eva,

ja hoor, hier nog zo'n spiertrekker, in armen, benen en bovenlip.
Het is fijn te lezen dat meer mensen daar last van hebben, zodat je je daar geen zorgen meer over hoeft te maken hé!
Wat voor oefeningen doe je bij fysiotherapie?

Groetjes, Nero
Re: Faciculaties en spiertrekkingen
01 November 2016 16:57
Hi,
Bij de fysio doe ik ademhalingsoefeningen, maar niet dingen zoals hou je adem 4 sec in en dan 8 sec uitademen of zo, maar je moet je alleen bewust worden van je ademhaling. Verder doen we bodyscans, dus dat je naar verschillende delen van je lichaam 'ademt'. Voor mij helpt het erg, vooral ook omdat ze mijn hypochondrische gedachtes uit mn hoofd praat haha.

Meer weten over het HyperVen programma?