[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Een vraag,

Gepost door Anonieme bezoeker 
Anonieme bezoeker
Een vraag,
09 November 2016 11:05
Goedemorgen iedereen.

Ik ben hier nieuw en heb eigenlijk een aantal vragen aan jullie om een herkenning en begrip te krijgenv oor mijn situatie.

Sinds mijn 19e heb ik " ervaring" met hyperventilatie. Dit begon met een paniekaanval en heb ik toen lange tijd gehad. Eigenlijk mijn gehele leven, heb ik wel last van angsten, niet echt kunnen ontspannen, en vooraal maar doorgaan.

In December 2015 ben ik in het Ziekenhuis beland omdat ik thuis letterlijk het leven uit mij voelde gaan. Ik werd slap en kreeg enorme hartversnellingen. Uiteindelijk in het ZK beland aan de hart bewaking. Nu bijna een jaar verder heb ik soms periodes dat het ietsje beter gaat, maar sinds vorig weekend is het weer extreem.

Wat er bij mij gebeurt;

Ik let uberhaupt teveel op me lichaam, maar ook als ik denk dat ik dat niet doe, krijg ik ineens concentratieproblemen, ik probeer mij extreem te focussen en niet druk te maken, maar juist dan word het nog erger. Ik krijg dan last van depersonalisatie, en heb het idee dat ik naar mezelf uit mijnl ichaam sta te kijken. Daarnaast heb ik een hoge hartslag en bloelddruk en word ik vaak wakker helemaal verkrampt. Ook heb ik tijden dat ik helemaal niet kan slapen, en tijden dat ik alleen maar wil slapen. Sinds 3 dagen ben ik met HyperVen begonnen, maar ik heb het idee dat met name mijn rug en borst spieren en daarbij benauwdheid alleen maar toe en toe neemt.

Is er iemand die zich hierin herkent ?


Gr
Re: Een vraag,
09 November 2016 16:14
Hoi,

Ik herken wel het hypochondrische. Bij mij begon het zo'n 13 jaar geleden, met een hyperventilatie aanval, waardoor er gelijk een paniekstoornis ontstond. Uiteindelijk zelf uitgekomen met hulp van mijn moeder en toen bleven er alleen wat restklachten over zoals snel duizelig, soms plotseling flauw maar ik bestempelde dat toendestijds als iets wat nou eenmaal bij me hoorde. Sinds een week voordat ik met HyperVen begon ben ik er pas achter dat alles bij hyperventilatie hoorde. Maar omdat ik vroeger zo de controle ben kwijt geraakt over mijn lijf (ook snelle en soms heel onregelmatige hartslag etc) ben ik altijd heel gefocust gebleven op mijn lichaam en ik voel ook alles wat dan even net wat afwijkt.

In ieder geval, ook bij mij namen de klachten in het begin wat toe. Ik heb ook momenten dat ik erg zwaar in het hoofd word tijdens het HyperVennen maar ik denk dat ik dan wat forceer. Soms als ik te benauwd word doe ik 5 sessies per keer.
Je borst en rugspieren zijn misschien ook erg gespannen, ik ben nu een paar x bij een fysiotherapeut geweest en door dat zij het losmaakt merk ik pas hoe vast alles zat. Daar kun je ook erg benauwd van zijn!

Nou heel verhaal, maar hopelijk heb je er wat aan.

Groetjes wenn
Anonieme bezoeker
Re: Een vraag,
09 November 2016 21:06
Dank voor je bericht

Hoelang HyperVen je al en heb je resultaat
Re: Een vraag,
10 November 2016 07:05
Ik HyperVen sinds 28 september. Ben sindsdien niet meer zo zwaar vermoeid overdag en bijna geen derealisatie klachten meer. Ook zijn de paniekaanvallen sterk afgenomen in frequentie en hevigheid.

Groetjes

Meer weten over het HyperVen programma?