[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?

Gepost door Wulf2 
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
20 January 2017 10:42
O beterschap marr echt vervelend maar dan heb je dit griepje ook achter de rug en zal het hopelijk niet zo snel weer terug komen.

Wenn hoe gaat het met je? Ben je alweer in je eigen huis hoe
Gaat het met dr klachten??

M'n schoonvader heeft een extreme vorm van slaapappneu en overgewicht hij heeft al jaren met een cpap moeten slapen wat hij niet deed en ging alleen maar achteruit z'n lichaam zat vol met gifstoffen die hij niet kwijtkreeg maar het gaat nu gelukkig beter in het ziekenhuis.

Heel veel sterkte allemaal
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
20 January 2017 13:59
Hoi allemaal,

Wat een lijst, haha! Ik herken zeker 90%. Wat moeten we veel doorstaan.. :p

Ik merk wel vooruitgang met HyperVen: ben minder duizelig, heb geen tintelende voeten meer, slaap rustiger (behalve als ik weer te veel heb gedaan), geen hartkloppingen meer en al een hele tijd geen paniekaanvallen meer gehad.

Ben wel nog steeds (tijdelijk) gestopt met HyperVen. Had het idee dat ik even tijd moest nemen om alle onverwerkte stress en emotie los te laten en uit te zoeken hoe ik minder overspannen kan worden. Ik werk nog steeds, dus dat was een beetje te veel samen met HyperVen. Ik ben wel van plan om weer te beginnen als ik niet meer zoveel stress ontladingen heb. Afgelopen week had ik nog een enorme ontlading gehad tijdens het eten bij mijn ouders thuis. Echt een stom moment... Al het eten was koud toen ik weer rustig was.

Succes allemaal! Merken jullie al vooruitgang?

Groetjes,
Marion
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
21 January 2017 09:38
Alayne wat fijn dat het wat beter gaat met je vader nu. Hoe lang moet hij in het ziekenhuis blijven?

Marr dat is ook niet niks al die ontladingen . Hoe uiten die zich bij jou? Ik ben sinds 3 dagen begonnen met flink wandelen (2x daags 15-20 min vind ik momenteel al flink hoor haha). Ik merk al wel iets verschil in lichaamsspanning!

Met mij gaat het gigantisch op en neer momenteel, ik probeer wel elke dag 2 x te HyperVennen. Merk dat het me wel ondersteunt. Ik woon voorlopig nog wel met de kleine bij mn schoonouders, moet eerst goed herstellen.
Ik heb sinds ik ben begonnen met HyperVen ook een hele sterke afname gehad in angst en paniek gevoelens! Kwam toen destijds zelfs niet van bed af dus ben HyperVen heel dankbaar! Ook de duizeligheid en derealisatie zijn zo goed als weg gelukkig grinning smiley
Goed weekend!
X wen
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
22 January 2017 20:15
Goed om te horen dat het goed met jullie gaat, naast de gebruikelijke (en nieuwe) symptomen van chronische hyperventilatie.

Ik ben nu iets langer dan 1 maand bezig met het HyperVen programma en ik begin vooruitgang te zien. Ik ben veel symptomen zoals hartkloppingen tintelingen en wazig zicht voor bijna 70% kwijt. Alleen in stressvolle situaties komt het nog wel naar boven. Maar waar ik de laatste tijd vaak last van heb is vaak het gevoel dat ik in mijn ooghoeken dingen (of personen) zie, en als ik kijk dan is het niks, of dan het gewoon een stoel ofzo.. en in je hoofd weet je eigenlijk ook wel gewoon dat het niets is. Ook heb ik soms een vreemd gevoel dat ik bang ben of denk dat er iets ergs te gebeuren staat. Vind het erg moeilijk hiermee om te gaan, ik ben zo bang dat ik gek word of doordraai.

Zijn er meer mensen die hier last van hebben? Doet me al goed om te horen als dat zo is en dat het bij chronische hyperventilatie hoort..1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 22/01/2017 20:17 door Arina2.
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
22 January 2017 20:45
Hoi arina wat goed dat het goed met je gaat ben blij voor je ik heb momenten dat ik me goed voel en momenten dat ik me helemaal niet goed voel heel verschillend.

Ik heb dat ook afentoe dat het lijkt alsof iemand staat of naar me staat te kijken terwijl het niets is en ook dat bang zijn voor niks gewoon voor lucht heel raar maar niks om bang te zijn ik heb het ook wel eens zo nu en dan.
Heb jij geen last van vermoeidheid??
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
23 January 2017 12:21
Hoi Alayne, ja die momenten dat het WEL goed gaat zijn zó fijn, helaas ook nog vaak terugvallen. Precies wat jij aangeeft, het is zo verschillend.

Vind het wel heel fijn om te horen dat jij (en dus meer mensen?) last hebben van die gekke momenten dat je ineens bang bent. Of dingen vanuit je ooghoeken ziet. Ik hoop dat dit ook verdwijnt naarmate ik verder kom met de therapie. Ik heb ook wel last van vermoeidheid, maar dat komt denk ik meer omdat ik nog steeds slecht slaap, heb vaak nachtmerries of ik schrik om de paar uur wakker.

Ik heb vorige week een hele moeilijke beslissing genomen. Ik woon nu een klein jaartje samen met mijn vriend, en ik merk dat ik niet lekker zit in mijn relatie (ook voornamelijk door de chronische hyperventilatie denk ik). Ik word steeds helemaal verdrietig omdat ik niet weet wat ik moet en wil in het leven. Dus ik ben nu een tijdje terug bij mijn moeder gaan wonen, misschien een beetje kinderachtig, maar het voelt als een goede stap. Even rust, niet constant na hoeven denken of je nou wel of niet door wil gaan met je relatie. Pff vond het zo moeilijk, ook voor mijn vriend die me áltijd heeft gesteund met mijn hyperventilatie. Maar dit moet ik even doen, voor mezelf.

Hoe gaat het met de rest?1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 23/01/2017 12:54 door Arina2.
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
02 February 2017 12:45
Hoi Arina,

Ben een tijd even niet op het forum geweest, en ik heb je bericht zojuist gelezen en ik herken het helemaal, ik hoop dat het wat beter gaat nu je even uit huis bent soms wilt het wel helpen bij ons ook zelfde verhaal sins chronische hyperventilatie veel onenigheden en veel twijfels, dan denk ik die stomme chronische hyperventilatie kan mij niet klein krijgen ik ga ervoor vechten en soms is de vechtlust ook op....

Aqua klachten heb ik afgelopen week echt minder klachten gehad(wel aanwezig) maar nog heel moe moe moe en heb nu een griep te pakken helaas dus even gestopt met HyperVen ben nu bijna 6Maanden aan het HyperVennen
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
07 February 2017 09:26
Hallo allemaal,

even weer een berichtje van mij. Ik voel me goed! Ik heb het gevoel dat ik echt met (kleine en langzame) stapjes vooruit ga. Ik ben zo blij dat ik me steeds beter ga voelen, en chronische hyperventilatie geen groot deel meer uitmaakt van mijn leven. Ik moet wel oppassen dat ik mezelf niet voorbij loop, maar het gaat de goede kant op. Ik ben al héél veel symptomen kwijt, heb steeds minder het gevoel dat ik in een glaze bol leef, mijn zicht wordt al ietsjes beter, geen band om mijn ribben, geen vreselijk gevoel in mijn hoofd en vooral veel minder angst.

Alayne, ja ik herken het heel erg wat je zegt. Maar mij heeft het wel goed gedaan, om even afstand te nemen van bepaalde dingen, waaronder dus mijn relatie en mijn huis.

Ik ben nu bijna 2 maanden bezig met HyperVen, en mijn scores gaan zijn gegaan van 50 naar 70/80. Geen enorme stijging dus, maar ik merk wel degelijk verschil. Ik ben nu alleen een weekje erg ziek en verkouden, ik probeerde HyperVen te doen maar dit koste zoveel moeite (ik haalde ook scores van 40). Dus ik heb besloten om even een paar dagen geen HyperVen te doen totdat ik weer beter ben.

Ik hoop dat jullie allemaal ook snel verbetering gaan zien, heb af en toe weer eventjes het gevoel dat ik mezelf weer terug heb, en dat is zo'n fijn gevoel! Hoe gaat het met jullie?

Liefs A.
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
12 February 2017 12:10
Hoi!

Wat goed dat je met kleine stapjes vooruit gaat! Bij mij lijkt het wat te stabiliseren. Ik heb geen hoge uitschieters meer en geen diepe dalen maar het vlakt wat af tussen de 50-60. Ik ben er nog lang niet maar stabiel en "oke" is al heel wat beter dan slecht en diepe dalen! Ik loop nu al een paar week 2 x per dag 40 minuten en dat helpt ook met de ademhaling! Slapen gaat nog niet echt goed maar ook niet meer zo slecht als dat het was.

Hoe gaat het nu met jullie? Helpt de rust wat nu je even bij je vriend uit huis bent?

Groetjes wen
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
13 February 2017 11:42
Hoi Wulf,

Ja ben nu 2 maanden bezig met HyperVen, en ik merk wel wat vooruitgang alleen gaat dit nog erg langzaam. En helaas nog af en toe was dipjes (kreeg pas weer een aanval tijdens het autorijden, of soms weer angstig uit het niets). Ik wil gewoon de 4 maanden HyperVen vol maken, kijken hoe het dan gaat.
Ik hoop gewoon dat het ooit helemaal weg gaat.. want is de chronische hyperventilatie altijd nog een beetje op de achtergrond aanwezig. Snap dat hier niet echt een antwoord op te geven is, gezien dit bij iedereen anders is.

Ik heb inderdaad wel wat rust, dat is erg fijn! Mijn scores stijgen erg langzaam, maar het stijgt!


Hoe lang ben jij al bezig Wen? En merk je dat je wel vooruitgang boekt? Ik heb ook van mensen op het forum gelezen dat ze 4 maanden HyperVen vol hadden gemaakt maar dat de klachten daarna nog niet over waren. Maar pas na een aantal weken nadat ze gestopt waren.
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
14 February 2017 11:41
Hallo allen...

Hier ook ups en downs.. ene dag minder klachten als de andere dag waar het aan licht weet ik niet.

Ik heb de afgelopen week 2feestjes gehad waar ik erg tegenop keek natuurlijk dit is goed gegaan met kleine klachten tussendoor niet relevant. Ik heb gewoon kunnen feesten rot 1:30 terwijl als ik thuis zit wel allemaal klachten zou ervaren heel vreemd maar was wel super blij
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
17 February 2017 17:54
Hee arina wat fijn dat je wel wat vooruitgang merkt! Het is inderdaad voor iedereen anders en ik denk dat dat ook net omgevingsfactoren te maken heeft. Ik ben zelf bijvoorbeeld net gestopt met oxazepam, te snel afgebouwd wat ook zorgt voor klachten en stress en ik ben ook nog zwaar overbelast. Dus de klachten vallen dan wat samen en kost wat meer tijd om overal vanaf te komen. Ik HyperVen nu zo'n 5 maand en heb denk ik ook nog wel een tijdje nodig.

Alayne wat super! Fijn om te horen dat jr al zo vooruit gegaan bent !

Liefs wenn
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
17 February 2017 23:11
Hoi wenn

Wat jammer dat je nog geen echte sprongen merkt. Ik heb voormezelf besloten om geen positieve verhalen meer te schrijven over m'n vooruitgang totdat het ECHTECHT BETER gaat potverdrie al paar dagen zoveel klachten hele dag door buikpijn hoofdpijn lamlendig bah..
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
20 February 2017 10:46
Oooh ik vind dat niet zo erg, ik merk namelijk nu dat ik wat stabieler word, wel ups en downs maar geen hoge pieken en ook geen diepe dalen. Vlakt wat af nu tussen de 50 en 60. Wel grappig dat mijn herstel zo duidelijk te volgen is in de grafiek van HyperVen. Vind ik zelf ook wel prettig!

Wat rot dat jij je zo min voelt, niks onder de leden? Sterkte en kop op xx

Liefs wenn
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
21 February 2017 04:25
Hoi allemaal!

Ik ben een tijdje weg geweest van het forum. Was niet echt mijn bedoeling, maar het is zo gelopen. Na ongeveer 6 maanden te HyperVennen was ik gestopt sinds kerst met het idee dat ik even rust nodig had en het daarna weer op zou pakken. Maar eigenlijk lijken de HyperVen klachten minder te zijn geworden terwijl ik niet meer oefende. Waarschijnlijk gaat het herstel dus door nadat je gestopt bent! Ik ben bijna nooit meer duizelig (enkel nog als ik echt heel druk ben)!

Gisteren had ik een lange wandeling gemaakt (2 uur, in mijn eentje) en realiseerde ik me daarna dat ik helemaal niet duizelig geweest was, of paniekerig, of tintelende handen had, of hoofdpijn. Heerlijk!

Helaas heb ik nog wel vrij veel last van de spieren in mijn rug en ribben (vooral middenrif) en voel ik me nog vrij snel moe en overspannen. Ik weet nog niet zo goed hoe ik hiervan af kom.. Ik zou eigenlijk echt minder moeten gaan doen op mijn werk en eens lang vrij nemen, maar dat doe ik maar niet. En ik zou graag naar een psychosomatisch fysiotherapeut gaan of een jaar lang naar een psycholoog om eens echt diep te graven en er voor eens en voor altijd vanaf te zijn. Maar dat kan hier niet (zit nog steeds in Amerika voor werk).

Goed nieuws dus: het gaat beter. Maar nog steeds niet bij de finish.

Veel liefs aan iedereen! XXX
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
22 February 2017 10:09
Hallo Alayne, Wenn, Marr en de rest.

Wenn, ik hoop dat je een beetje kan wennen zonder de Oxazepam, hoe gaat dat nu? Heb je veel last van ontwenning? Ik hoop dat je snel weer zónder de pammetjes kan, heb wel gemerkt dat het troep is.. sad smiley

En Alayne ik snap het helemaal, ik durf eigenlijk ook niet echt iets positiefs te zeggen erover, omdat het zó erg schommelt, en je je de ene dag goed kan voelen en de volgende dag weer ellendig. Wel fantastisch dat je lekker naar een feestje bent gegaan, heerlijk om er eens tussenuit te zijn.

Super goed Marr, dat je alweer wat lange wandelingen kan maken! Ik denk dat de overspanning bij jou nog een grote rol speelt in je leven, erg lastig lijkt me. Misschien inderdaad slim, wat je zegt, om een keer een tijd met iemand te gaan praten om de diepere drijfveren te ontdekken (ga ik nu ook doen). En klinkt misschien wat hard, maar misschien MOET je er gewoon maar tijd voor maken, want uiteindelijk is je gezondheid belangrijker dan je werk.

Bij mij gaat het de goede kant op, ik merk dat de goede momenten steeds vaker blijven, en de slechte momenten steeds minder. Soms heb ik zelfs momenten dat ik me weer écht even mezelf voel.

Heel veel succes allemaal, we komen er allemaal!

Liefs A.
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
23 February 2017 00:43
Hoi mare, wenn, en arina en de andere lezers,

Het lijkt alsof we met z'n 4en een lichte sprong hebben gemaakt. Soms denk ik na over m'n klachten en hoe mijn dagen uitzien vergeleken met maanden ervoor en dan is het wel licht positief.. ik heb ook gelukkig minder last van duizeligingen en misselijkheid m'n eetlust is beter heb minder last van diarree de hartkloppingen en steken in m'n borst is bijna weg. ik adem nu gemiddeld 9a10 sec per minuut was voorheen 12a13. Durf het allemaal
Haast niet te typen
Minder krampen in m'n handen en lichaam

waar ik nog voornamelijk last van heb ik die stomme rot vermoeidheid buik/maagpijn afentoe bah moet elke middag rond 17:00 een half uurtje slapen om de avond relaxed door te komen.. en het rare gevoel in m'n hoofd is nog elke dag aanwezig
Heb momenten dat ik er echt helemaal klaar mee ben ik wil zo graag een weekeind weg of een hele dag erop uit maar heb die energie gewoon niet klinkt dat bekend bij jullie? Ook als ik naar werk ga vanaf 9.30 tot een max van 15:30 en dan wil ik echt liggen op de bank .bijna een jaar nu dag in dag uit klachten maargoed denk ook aan de positieve vooruitgangen die er zijn!!
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
05 March 2017 18:42
Hoi Allemaal,

Ook ik ben weer even afwezig geweest! Ik ga nogsteeds heel langzaam vooruit, ik woon nu weer bijna 3 week thuis en dat gaat redelijk. Eigenlijk is alles met sprongen vooruitgegaan sinds ik met die rot oxazepam ben gestopt. Zit nog wel snel hoog in de ademhaling als ik me wat te druk maak en heb nog wat restklachten. Maar ik mag niet klagen. Ik vergeet de laatste tijd ook vaak te HyperVennen dus ik zit nu te twijfelen of ik moet verlengen of niet. Ik heb er veel baat bij gehad en durf eigenlijk niet zo goed te stoppen, maar ja verlengen is ook weer zo zonde als je het toch iedere x vergeet!

Wauw twee uur gewandeld Marr! Wat goed, en zonder klachten super grinning smiley Wat jammer dat je niet naar de fysio kunt daar, ik heb (denk ik) dezelfde spierpijn klachten als jij, ook rug, nek en die spieren trekken ook mijn borstkas strak. Ik merk dat ik ontzettend veel baat heb bij drukpunt massage van de fysio. Een tip van de fysio die jou misschien ook kan helpen: pak een tennisbal (of golfbal maar das pijnlijker) en doe die tussen je rugspier en de muur en rol er dan aan langs. Zo masseer je zelf de knopen uit je rug. Je kunt daar ook iemand vragen die de knopen eruit masseert. Let op: knopen losmasseren is wel pijnlijk!

Arina, ja dat went zeker, nog wel wat gevoelig voor geluid/pijn maar een stuk minder en slaap komt heel langzaam ook weer wat terug! Had jij ook geen goede ervaring met die zooi? Wat goed dat je met iemand gaat praten om dingen te ontdekken over jezelf en aan te pakken (Y)

Alayne, Nou inderdaad, we zijn allemaal al een stuk positiever dan een tijd geleden grinning smiley De vooruitgang sluipt er echt in heh? Mij is verteld dat als je de reserves van je energiepeil hebt opgemaakt, het echt veel tijd kost om dat weer op te bouwen tot normale levels. Dus neem je tijd en neem die rust!

Heel veel succes allemaal! liefs wenn
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
06 March 2017 01:19
Hoi een,

Wat leuk om weer wat van je te horen en ben echt heel blij voor je dat het wat beter gaat super!!
Zo kan je ook meer genieten van je kindje!
Ik ben benieuwd wanneer de energie level weer opgevuld is.

Ik ben inderdaad ook een stuk positiever ben nog wel elke dag 1x1O trials aan het doen en blijf het nog wel even doen de scores gaan nog omhoog en het gaat met millimeters vooruit hopen dat het zo blijft!,
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
06 March 2017 12:48
Hoi allemaal,

Wenn, ik heb ook Oxazepam voorgeschreven gekregen, maar ben hier zeker geen fan van. Heb Rob hier ook over gesproken en hij zegt ook dat dat dit medicijn 'het beter worden' erg in de weg staat. Heb het nu als een soort van placebo in mijn nachtkastje staan, voor het geval ik écht niet kan slapen.

Het ging een tijdje super goed met me, heb nu weer een enorme terugval. Vorige week waren bijna al mijn klachten weer terug, bleeee. Het ergste vind ik die waas/mist voor mijn ogen. Hebben meer mensen daar nog steeds heel erg last van? Ik heb constant het gevoel alsof mijn ogen vies zijn, en alsof ik een beetje scheelkijk.

De klachten zijn weer verergerd nadat ik een zwaar weekend heb gehad, maar ook nu ik weer terug ben bij mijn vriend heb ik er weer veel last van. Heb dit nooit zo gezien, maar misschien is er een samenhang tussen mijn chronische hyperventilatie en het samenzijn met mijn vriend (veroorzaken/'>oorzaakt stress?). Had een tijdje bij mijn moeder gewoond, en alle klachten waren daar minder.
Ik vind het zo rot dat het misschien wel hier aan ligt, omdat ik zo graag wil dat mijn relatie gewoon goed is...

Iemand ervaring hier mee?

Liefs A.

Meer weten over het HyperVen programma?