[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?

Gepost door Wulf2 
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
05 January 2017 16:01
Hoi Arina heftig is het ook allemaal he.
Nou wat betreft koffie en thee; ik ben cafeïne 100%gaan vermijden dus ook thee daar zit theïne in hetzelfde als cafeïne maar in minder mate alleen kruidenthee is oke ik weet niet of het helpt maar alle beetjes helpen denk ik..

Ik ben nu bijna 5maanden aan het HyperVennen m'n beginscore was 25 ik zit nu gemiddeld op 46. Ik ervaar ook veel klachten in het hoofd heel licht en wattig en druk en soms alsof iets in m'n hoofd zit en word geschud in het hoofd heel naar en eng, maagklachten en diarree. Ik heb vorig week een goede week gehad en vandaag ben ik weer zo belabberd probeer dan wel nog dingen te doen die ik normaal ook doe. Ik ga naar een pschygoloog en heb volgende week een afspraak bij de psygiater voor een AD medicijnen wat ik heeeeeel eng vind bijwerkingen etc. hoe je dat ook schrijven mag.

En onlangs met Rob gesproken en hij vertelde dat m'n grafiek veel te langzaam omhoog gaat en dat er nog veel stress vast zit ik wandel ook elke dag een stuk.

Zodoende eigenlijk
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
06 January 2017 08:46
Hoi Alayne

Oh daar had ik nooit helemaal bij stil gestaan, dat thee misschien ook wel een cafeïne bron zou kunnen zijn, ik ga vandaag eens proberen geen thee te drinken, ik merkte bij het stoppen van koffie namelijk wel direct verschil. Als het werkt ga ik biologische (zonnatura) thee halen, want ik hou van thee haha.

Fijn dat je scores wel omhoog gaan! Worden de klachten ook wel wat minder, ondanks dat je er nog steeds last van hebt.
Lastig he, dat je je de ene week goed voelt, en de andere week weer helemaal rot. Vind misschien het psychische deel wel het lastigst, de ene week ben je hartstikke vrolijk, en de andere week wil je alleen maar huilen en op het liefst de hele dag op bed liggen.

Oh wat spannend inderdaad, klinkt ook meteen zo heftig AD medicijnen. Maar ik denk dat dit bij sommige mensen wel een juiste oplossing zou kunnen zijn, met goede begeleiding.

Ik ben zelf nog maar 3 weken bezig met HyperVen, probeer nu dus wat minder te forceren, mijn scores bungelen rond de 40-50. Gisteren ben ik naar het theater geweest, ondanks dat ik niet zoveel last heb van aanvallen, vind ik dat soort dingen toch wel oncomfortabel. Maar gelukkig ging het helemaal goed, had daarvoor nog wel een HyperVen therapie gedaan.

Ik word na een sessie HyperVen altijd direct een stuk kalmer, ook worden de ergste symptomen dan wat minder. Ik kan weer iets beter zien, iets minder angstig etc.

Liefs A.
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
06 January 2017 11:07
Hallo,

Als je echt AD medicijnen nodig hebt, dan moet je die (tijdelijk) nemen, en je niet te fel laten schrik aanjagen door de bijwerkingen die worden beschreven. Hoe meer je leest, hoe meer je weet, hoe meer je denkt, hoe meer je ook zo voelt... Ik ben ervaringsdeskundige winking smiley Simpeler gezegd dan gedaan winking smiley

Na de afbouw nam ik een tijdje Sint-Janskruid (slechts 230 mg) en ben nu recent overgeschakeld naar Saffraan (4 weken). Dit werkt enorm goed op je humeur (al na een week), je hebt er geen bijwerkingen van en je slaap wordt er ook wel beter door... (bij milde-matige depressieve gevoelens). Het is geen wonderproduct (zo ook AD medicijnen niet), maar het helpt wel. Het is vrij te koop.
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
06 January 2017 11:21
Hoi Arina,

Fijn dat het HyperVennen al een beetje lijkt te helpen!
Ik drink zelf enkel rooibos en kamille thee, daar zou geen theïne of cafeïne in zitten smiling smiley

Liefs,
Marr
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
06 January 2017 12:01
@ arizonaa

Ik had inderdaad ook verschil toen ik stopte met koffie eerst heel veel hoofdpijn maar ik sliep wel sneller in! Wat betreft thee ik drink veel warm water met Citroen of een stokje met zoethout en verse kamile.

Hoi advedar bedankt voor je repost, heb jij geen verschil kunnen merken na het gebruik van AD medicijnen? En idd zo min mogelijk lezen maar heb weer zo stom forums uitgeplust naar ervaringen echt stom!
En waar haal jij de saffraan welke soort is dat klinkt interessant. Hoe gaat het slapen bij jou trouwens!
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
06 January 2017 15:38
Slapen gaat op en neer: niet diep en indien rustige dag, goede slaap...

AD medicijnen legt een beschermlaag..., maar je wordt er ook aan gewoon, want dan weer niet makkelijk is bij afbouw
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
06 January 2017 22:38
Hoi ben blij dat het iets beter gaat met slapen.

Wat bedoel je met beschermlaag als ik vragen mag? En waar kan ik de saffraan vinden?

Trouwens ik heb vandaag zo n last van m'n rechteroor zoon geiriteerd vol gevoel in het oor komt dit bekend voor bij chronische hyperventilatie en hebben jullie hier ook wel eens last van??
Groetjes. En een fijne weekeind
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
07 January 2017 09:39
Hoi hoi,

Ik had in het begin ook steeds last van mijn oor. Maar dat kwam misschien ook doordat ik dacht dat ik duizelig was door oorontstekingen, dus ik lette continue op mijn oor.. Nu weet ik dat ik duizelig ben door verkeerd ademen. Veel mensen ervaren ook een 'piep' bij chronische hyperventilatie, dat heb ik gelukkig nog niet gehad.

Over slapen: ik merk echt heel goed dat ik slecht slaap als ik te veel heb gedaan op een dag. Met chronische hyperventilatie en overspannenheid heb je echt geen enkele buffers meer. Meteen als ik iets doe dat over mijn grens heen gaat heb ik super veel last van alles. Nouja, wel een goed leerproces haha. Mijn lichaam dwingt me om het te gaan aanpakken.

Sterkte allemaal!
Marr
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
07 January 2017 14:58
Ik heb inderdaad soms ook een piep in mijn oren, maar maak me er nooit heel veel zorgen om, omdat ik weet dat het de chronische hyperventilatie is.

Vandaag heb ik echt een rotdag.. man man ik voel me zo treurig. Alsof niks zin heeft, ik probeer gewoon alles leuk te doen en mijn leven te leven. Maar ik voel me erg down. Heb dit niet vaak, soms heb ik hier een paar dagen achter elkaar last van. Vind dit de moeilijkste dagen sad smiley.

Blijf verder gewoon doorgaan met HyperVen, nu ik niet meer forceer blijven mijn scores veel stabieler, ik zit gemiddeld op score 45.

Fijn weekend!
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
07 January 2017 16:44
@marr :hoe gaat het met je in vergelijking met Amerika?? Heb je het leuk hier?

@Arina:

Het is elke dag weer een verrassing wat de dag weer zal brengen zo moeilijk vooral als je down bent zie het alsof alle stress eruit komt het is en blijft zwaar .had nooit gedacht dat zoiets mij zou overkomen en snapte nooit waarom sommige mensen altijd iets hadden te klagen over hun gezondheid ben er nu een nummer 1 kampioen van smiling smiley)
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
08 January 2017 10:46
Hoi Alayne and Arina,

Het gaat eigenlijk een stuk beter in vergelijking met in Amerika. Voel me in ieder geval een stuk vrolijker smiling smiley En ik minder gejaagd.

Ik moet alleen wel opletten dat ik niet te veel doe! Ik wil graag iedereen zien en doe dan af en toe te veel op een dag.. Vrijdag was zo'n dag (eerst naar baby van vrienden geweest voor de eerste keer (zo lief!), daarna naar ene opa en oma en toen nog naar andere opa en toen naar mijn schoonouders). Een hoop gereis tussendoor ook nog. Werd bij de visite van opa al duizelig en heb erg slecht geslapen die nacht. Nu nog steeds een beetje last van... Je kunt zo weinig nog he! Probeer nu iets rustiger aan te doen.

Arina, vervelend dat je je zo rot voelt! Hou vol! Ik heb ook van die dagen dat ik nergens zin in heb en veel huil. Er komen betere dagen!

Liefs,
Marr
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
09 January 2017 09:09
Hallo allemaal!

Fijn Marr dat je je goed voelt hier in Nederland, ik hoop dat je een leuke tijd hebt. Inderdaad oppassen dat je niet té veel doet., maar heerlijk om er even lekker tussenuit te zijn.

En ja Alayne, inderdaad iedere dag weer een verrassing. Ik probeer ook echt vol te houden, het stomme is, dat ik me 2 uur later weer helemaal top kan voelen. Het lijken echt stemmingswisselingen ofzo. Heb vannacht weer heel moeilijk geslapen, waardoor ik toch wel weer oxazepam heb moeten nemen. Ik heb dit het vaakst op de nacht van zondag naar maandag (ontspanning --> spanning/werk?). Dan krijg ik een soort angst/hyperventilatie aanval in bed, waarbij mijn ademhaling echt vreemd gaat doen, alles tintelen en hele vreemde beelden schieten er door mijn hoofd. Deze keer had ik die dag een film gekeken bijvoorbeeld, en de hele tijd speelde die hele film door mijn hoofd, compleet rusteloos. Ik voel me dan ook erg vaag, als ik even naar het toilet ga heb ik het gevoel dat alles om me heen een droom is, zo raar. Op zulke momenten ben ik altijd bang dat ik compleet doordraai of een psychose raak..

Nu gaat het gelukkig weer goed, heb wel redelijk geslapen door de Oxa, maar ik wil dit eigenlijk helemaal niet gebruiken. Maargoed, ik blijf lekker verder gaan met HyperVennen, ik ben nu bijna 4 weken bezig met de therapie. Mijn scores zijn de laatste tijd stabiel, rond de 40. Niet bepaald hoog dus, ik probeer me er door te laten frustreren, maar ik merk dat ik dat onbewust wel een beetje doe.

Hoe gaat het verder met jullie? Merken jullie ook altijd zo'n groot verschil tussen weekend en doordeweeks (werk)?
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
10 January 2017 17:43
Alles wat jij beschrijft Arina heb ik ook gehad met periodes dacht dat ik gek werd raar tijdens het wc bezoek als ik opstond alsof ik aan het dromen was dingen door m'n hoofd echt heel rottt!

Slapen is zo raar ik snap niet wat chronische hyperventilatie het
Slecht slapen verband eigenlijk. En is het geen idee om valeriaan te slikken ipv oxzespam het is iig homeopathisch en mij heeft het wel geholpen die van de Kruidvat extra sterk variant

Liefs
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
11 January 2017 09:08
Ja inderdaad erg raar, ik heb heel soms overdag ook wel eens van die momentjes dat ik INEENS een paar seconde bang ben om compleet door te draaien en gek te worden. Als ik mezelf dan rustig maak is dit ook meteen weer weg, maar altijd een vreemd gevoel.

Ik probeer zo min mogelijk Oxazepam te gebruiken. Heb het nu in 1 maand tijd 3x gepakt omdat ik toen wel moest slapen ivm werk. Gisteren avond toen ik thuis kwam van Yoga en in bed lag, kreeg ik weer ineens gekke spanningen in mijn lichaam en het gevoel dat ik moest huilen, ik liet dit eigenlijk maar gewoon gebeuren. Daarna kon ik gewoon slapen. Zou dit stressontlading zijn? En is dat goed of juist niet?

Ik vind de onzekerheid zo moeilijk, ik wil zooooo graag weer normaal worden, maar wanneer? Het is bijna een obsessie, dat 'beter worden'. Van de gedachte dat ik de rest van mijn leven zo blijf word ik echt verdrietig. Ik blijf gewoon trouw 2x per dag HyperVennen, ik ben nu een maandje bezig. En ik heb nu ongeveer 7 maanden last van alle klachten van chronische hyperventilatie.

Mijn scores zijn erg verschillend, tot nu toe alleen nog maar een dalend gemiddelde, doordat ik op het begin waarschijnlijk teveel forceerde. Ik zit nu gemiddeld op 48.

Hoe lang zijn jullie bezig/hebben jullie chronische hyperventilatie? En hoe gaat de vooruitgang?
Merken jullie al verschil?
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
16 January 2017 09:14
Hallo allemaal.

Even een positief berichtje van mij, want dat mag af en toe ook zeker gemeld worden. Sinds een weekje merk ik dat mijn scores ineens omhoog vliegen (zit gemiddeld ronde de 55/60), en daarmee al mijn klachten ook enorm omlaag. Schijbaar werpt het niet-forceren zijn vruchten af. Mijn zicht is een stuk helderder, ik heb niet meer dat akelige gevoel in mijn hoofd en heb weinig angsten, het is nog niet hoe het zou moeten zijn maar toch. Het enige waar ik nog wel veel last van heb is stemmingswisselingen en gekke stressontladingen zodra ik in bed lig (maar ik kan daarna wel gewoon GELUKKIG!!!! slapen).

Als ik zo mijn berichten op dit forum teruglees dan merk ik wel dat je zoveel verschillende dingen voelt/denkt per dag.. nee zelfs per half uur..

Ben me er zeker van bewust dat 1 goed weekje niet betekent dat je genezen bent, maar ik zie het wel als een grote vooruitgang! Ben nu ruim een maand bezig.

Hoe gaat het met jullie? Hoe is het in Nederland Marr? En met jullie Alayne, Avedar en Wenn?

Groetjes Arina.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/01/2017 09:15 door Arina2.
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
17 January 2017 15:06
Hoi Ariana ik ben blij voor je dat je je wat beter voelt dat is dan ook altijd zo n opluchting ookal is het maar heel klein beetje.

Ik heb een hele drukke en zware week achter de rug nou het is nog niet helemaal klaar maar de ergste is over Mn schoonvader die is acuut opgenomen in het ziekenhuis met het verhaal niet lang te kunnen leven heel zwaar en heftig allemaal.
Ik had tot gisteren veel meer energie als normaal hoe dat kan weet ik niet verborgen krachten leek het wel. Soms voel ik me lekker en vandaag is het weer zo n belabberd dag met duizelingen vermoeidheid en raar in hoofd.. ik blijf door HyperVennen en hoop echt dat het op een dag goed komt ookal is het maar de helft!!
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
18 January 2017 16:53
Hoi allemaal! Tijdje geleden dat ik op het forum was. Ik ben flink ziek geweest paar x achter elkaar en mn dochtertje daarna ook ziek. Ik zit, zoals het lijkt flink in een burn out (toch!) En dat ziek zijn klapt er dan echt hard in. Ik slaap ook heel slecht en dat helpt niet.
Gelukkig helpt het HyperVennen wel. De angst gevoelens zijn voor het grootste gedeelte weg (ik heb een hele tijd mn bed nieteens uit gedurfd, nu wandel ik weer! ), ik ben niet meer de hele dag duizelig en heb bijna geen last meer van derealisatie gevoelens. Mn lichaam staat nog wel in overdrive dus mn ademhaling zit echt snel weer te hoog, ik blijf dus gedurende dit hele proces HyperVennen. Mn scores fluctueren heel erg. Tussen de 40-70 sec. Vanacht eindelijk weer wat slaap gehad, Hopelijk kan ik dat wat vasthouden!

Arianna wat ffin dat je vooruitgang merkt! Ik had dat ook, het sluipt er wat in ook elke vooruitgang hoor! En inderdaad, is valeriaan niks voor jou? Ook ik gebruik die van de kruidvat. Ik herken je gevoel trouwens ook wel, dat gejaagde gevoel en opeens het gevoel hebben gek te worden. en dan jezelf tot rust brengen en dan trekt het weg. Gelukkig maar heh! Geeft je toch wat controle gevoel over jezelf.

Jeetjuh Alayne we heftig! Wat heeft hij? Heel veel sterkte, dikke knuffel vanuit hier!

Liefs wenn
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
19 January 2017 18:41
Hoi allemaal!

Ik ben nog een paar dagen in Nederland. Het is super fijn om weer thuis te zijn! Vooral leuke dingen doen met vrienden en mijn moeder is me goed bevallen. Helaas ben ik wel ziek geworden afgelopen weekend, buikgriep. Ben nog steeds niet helemaal lekker.

En ik heb toch ook weer te veel gedaan denk ik, want heb er weer een nieuw symptoom bij gekregen: tintelend gezicht. Kent iemand dat? Het voelt raar aan mijn wangen en rond mijn mond. Net of het een beetje gevoelloos is. Als ik rust neem zakt het vaak weer weg. Ik probeer me niet te druk te maken, want het zal wel weer iets van chronische hyperventilatie en/of overspannenheid zijn.. De buikpijn is eindelijk over (behalve toen ik buikgriep had uiteraard), dus er moet natuurlijk weer een nieuwe kwaal voor in de plaats komen. ZUCHT! eye rolling smiley

Wat voor klachten hebben jullie eigenlijk zien komen en gaan? En dan bedoel ik klachten/kwaaltjes die je in het begin niet had, die ineens de kop op staken en toen weer weggingen? Bij mij dus de buikpijn/misselijkheid (heeft wel bijna 3 maanden geduurd) en krop in mijn keel (duurde ongeveer een week en komt nu soms weer opzetten).

Liefs,
Marr
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
20 January 2017 00:05
Hoi marr,

Merk je al wel vooruitgang van HyperVen?

Nou ik heb zoveel zien langskomen aqua klachten hier komen ze hou je vast dit zijn allemaaal klachten die komen en gaan soms houden ze paar dagen aan en verwisselt zich weer voor een ander, maar ik heb ze allemaal al gehad

Tintelend gezicht
Tintelend handen
Rare tong gehemelte
Droge ogen trekkend ogen
Gevoel ademhaling te moeten overnemen
Brok in keel voor mijn chronische hyperventilatie constant gehad 4maand
Steek in hart druk op borst en borstbeen
Maagpijn buikpijn
Zwakke benen
Het gevoel alsof je benen pudding zijn en niet voelt tijdens staan
Misselijk en duizeligheid
Oorpijn
Branderig gevoel in neus druk op neusbot
Warm/koud trilling
Verkrampte vingers handen
Pijn in kaken
Gevoel van opzetting in het gezicht
Knikkende knieën
Hoofdsensaties
Druk in en om het hoofd branderig gevoel in het hoofd
Tinteling in het hoofd
Brainzaps
Stuiterbalgevoel in hoofd(bij liggen lijkt met alsof hoofd links recht word geschud)
Nek rug schouderpijn
Oorsuizing
Hartklopping overslaan hart fladderende hart
Pijn in armen
Gewichtsverlies cira 10kilo
Geen eetlust
EXTREEEM MOE
Moeilijk slapen en doorslapen
Gevoel achterover te vallen
Dingen zien bewegen of dingen zien de er niet zijn
Snel schrikken
Vlekjes en sterretjes
zien of een lichtpuntje zien
Coordinatie problemen
Onhandigheid
Haastig eten
Darmkrampen steken
Haaruitval
Strakke keelspieren halsspieren
Wazigheid in hoofd
Trillende handen


Derealisatie (bij de eerste keer een hele grote schrik en angst, dacht gek te worden)
Depersonalisatie
Angstig en haastig1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20/01/2017 01:19 door Alayne.
Re: nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?
20 January 2017 07:15
Heej Marr wat fijn dat je het leuk hebt in Nederland! Wel jammer dat je nou net in die griepepidemie zit haha, ik heb hem ook gehad. Flink balen zeg! Ik herken het symptoom wat je noemt. Ik herken ook alles wat in de lijst onder jou reactie staat behalve het afvallen!
Groetjes! X

Meer weten over het HyperVen programma?