[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Lang geleden

Gepost door kimtom20 
Lang geleden
12 March 2017 14:57
Goedemiddag,

Het is voor mij ongeveer 2,5 jaar geleden dat ik op dit forum ben geweest en dat ik HyperVen heb gedaan.
Graag zou ik weer iets willen voorleggen in de hoop dat er mensen zijn die hetzelfde meemaken en of tips hebben.
Ongeveer 6 weken geleden kreeg ik weer geregeld last van een soort drukkend gevoel op mijn schouderbladen een week daarna begon er ook een lichte druk op mijn borst er bij te komen.
Ben na 2 weken naar de huisarts geweest zij heeft alles gecheckt zoals hart longen en bloeddruk alles was goed. Ze vertelde me dat het toch weer met spanningen te maken kan hebben. Moet ook wel zeggen dat ik een bewogen ander half jaar achter de rug heb gehad. Mijn man is vorig jaar inelkaar gezakt, mijn broer is vorig jaar overleden op 47 jarige leeftijd en onze dochter zit vol in de onderzoeken bij het ziekenhuis zij valt de afgelopen 2 jaar geregeld flauw met pijn op de borst en ze hebben bij haar 5 weken geleden operatief een mini hartmonitor geplaatst. Daardoor kunnen ze achterhalen of het van het hart af komt. Dus dat er spanningen zijn dat is/was zeker.
Wat ik moet zeggen dat het met mij persoonlijk de laatste 2 jaar lichamelijk goed ging waar ik zelf van stond te kijken was bang dat het berg afwaarts zou gaan.
Nu dat het beter gaat met mijn man, en mijn dochter geopereerd is voel ik me zo slecht.
Dus ik snap dat de dokter zegt dat het goed kan zijn dat het de spanningen is.
Ze vroeg me of ik wat was gerustgesteld nu dat alles goed klonk en zei me daarbij als het na 2 weken niet wat beter ging dat ik dan weer even terug moest komen.
Ben dus 2 weken geleden weer terug gegaan want ging echt niet lekker. De druk op de borst en schouderbladen werd alleen maar erger en het ging echt pijn doen.
Ze heeft weer alles gecheckt alles was goed, ze heeft me diclofenac 50 mg gegeven 3x per dag moest daarbij 8 paracetamol bij innnemen en ze heeft me een verwijzing gegeven voor de fysio om borst en ontspanningstherapie te doen.
Ben afgelopen maandag voor de eerste keer bij de fysio geweest kan er nog niet heel veel overzeggen.
Fysiotherapeute vertelde me dat ze achter op mijn rug wel een paar knopen voelde. Ze zei ook dat spanningen veel met het lichaam doet. We hebben een aantal ademhalingsoefeningen gedaan.
Woensdag moet ik weer terug.
Sinds vorige week woensdag voel ik me zo ellendig kan niet meer goed liggen in bed slaap bijna niet kan me geen houding aannemen. Het lukt me niet op mijn rug niet op mijn zij te liggen heb continu de druk op mijn borst en schouderbladen.
Sinds het weekend komen mijn duizelingen weer terug waar ik in het verleden ook last van had.
Wanneer ik aan het werk ben is het ook allemaal aanwezig maar nog niet zo heftig dan als ik in rust ben.
Wordt er helemaal maf en angstig van.sad smiley
Af en toe merk ik ook dat ik wat benauwder ben.
Maak me zo druk om het drukkende rot gevoel het is continu aanwezig.
Het is een lang verhaal maar wilde het graag kwijt in de hoop dat er mensen zijn die dit ook meemaken.

Groetjes, Wendy
Re: Lang geleden
13 March 2017 02:26
Hoi Wendy,

Welkom terug! Helaas meestal geen goed teken als mensen 'terug' komen naar het forum, maar toch welkom terug!

Vervelend dat het weer minder gaat. Als ik zo je verhaal lees lijkt het me inderdaad een erg gespannen laatste anderhalf jaar! Het is zeker niet gek dat je je lichamelijk niet goed voelt. De klachten die je hebt kunnen zeker van chronische hyperventilatie zijn. En als je het al eens hebt gehad en vanaf gekomen bent, dan kom je er deze keer ook wel weer overheen! Waarschijnlijk moet je echt even tijd voor jezelf nemen, de spanning eruit laten komen (dat kan met veel vervelende lichamelijk lachten gebeuren en met spanningsontladingen), naar de fysio gaan en je gerust laten stellen door de huisarts. Je huisarts klinkt heel aardig, dat is in ieder geval fijn!

Herken je trouwens je klachten van de vorige keer chronische hyperventilatie? Of zijn er nieuwe klachten bij?

Groetjes,
Marr
Re: Lang geleden
13 March 2017 04:55
Goedemorgen Mar,

Wat fijn dat je reageert!
Het is idd een bewogen tijd geweest.
Had zelf zo iets gaat me allemaal goed af, maar helaas. De klachten die ik nu een paar weken ervaar zijn echt heftig waardoor de angst dubbel zo hard aankomt.
Vraag me zo vaak af waarom ik er mee op sta en mee naar bed dat het 24 uur per dag aanwezig is.
Weet dat het door angst erger kan worden , maar ben steeds bang voor de twijfel dat het iets anders is.
In het verleden had ik ook deze klachten maar niet zo heftig als nu en daarbij had ik ook last van andere klachten erbij zoals continue druk op hoofd (af en toe komt dat nu ook) raar gevoel in armen en af en toe nemen duizelingen.
Nu is het steeds de druk op borst richting hals druk en een soort branderig gevoel op de schouderbladen.
Wil het liefst steeds bezig zijn dan is het ook aanwezig maar iets minder. Zodra ik in rust ben is het zo heftig. Slapen is echt geen pretje wat ik dus ook weinig doe en kan.
Ben er echt weer verdrietig en bang om dat dit weer heel lang gaat duren.

Groetjes Wendy
Re: Lang geleden
22 March 2017 11:39
Hoi Wendy,

Dat is ook wel heel wat wat je allemaal hebt moeten doorstaan. Dan is het ook niet zo gek dat je hier weer terecht komt.
Nu een dikke week na je bericht, hoe gaat het nu met je? Begin je al verschuiving in je klachten te merken nu je weer HyperVent, en bij de fysio bent?
Denk er om dat angst de klachten verergert. Wat doe je zelf verder, schrijf je van je af? Wandel je?
Neem je tijd om afgelopen periode te verwerken, heel veel sterkte.

Liefs wen
Re: Lang geleden
25 March 2017 19:53
Hoi Wen,

Tja wat zal ik zal zeggen. De druk op mijn borst en schouderbladen is wat minder geworden, maar merk wel dat er steeds weer wat kleine klachten terug komen. Zoals wat druk op mijn hoofd, duizelingen, en weer kramp in mijn boven arm wat eigenlijk steeds aanwezig is. Om de angst onder controle te hebben is nog steeds moeilijk.
Kom nu 1 x in de week bij fysio voor ontspanningsoefeningen. Ik heb altijd klachten aan de linkerzijde van mijn lichaam zo dus ook een raar gevoel aan de linkerzijde van mijn borst met uitstraling naar boven arm en nek wordt er echt wel maf van waardoor ik weer onzeker ben. Ben dan weer bang of er niks zit pfff. Waarom ik zo ga twijfelen is dat het zo lang aanhoudt. Heb slaaptabletten gekregen van de huisarts maar wil die niet iedere dag innemen dus neem nu 2 of 3 keer in de week in. Elke dag wandel ik ongeveer ander half uur. Merk dat ik mezelf zoveel mogelijk bezig houdt. Het is zolang goed gegaan en val nu weer terugsad smiley.
Wat ik de vorige keer deed was me min of meer opsluiten op de bank hangen en de leuke dingen liet ik links liggen.
Dat wil ik deze keer niet laten gebeuren, maar dat vind ik soms toch nog moeilijk.
Hoop nog is iets van jullie te horen, want vind het toch fijn om het van me af te schrijven en reacties te lezen op een of andere manier heb ik dat toch nodig.

Lieve groet, Wendy
Re: Lang geleden
01 April 2017 03:43
Hoi Wendy,

Je kunt je aansluiten bij het "hoe gaat het met jullie vooruitgang" bericht. Daar schrijven meer mensen hun vooruitgang zo vaak als ze willen smiling smiley

Hoe gaat het ondertussen met je?

Liefs,
Marr

Meer weten over het HyperVen programma?