[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Lange pauze na uitademen

Gepost door Stil2 
Lange pauze na uitademen
23 March 2017 17:02
Ik merk dat ik soms juist nadat ik de lucht heb uitgeblazen nog erg lang kan wachten met inademen. Soms voor mijn gevoel nog wel langer dan na het inademen. Is dit ok?

Daarnaast ben ik echt extreem moe en merk dat oude angsten terugkomen (straatvrees en paniek m.n.). Zal dit juist het opruimen zijn? Ik probeer gewoon eruit te gaan, maar de vermoeidheid zorgt er wel voor dat ik bijvoorbeeld vanmorgen niet mijn vrijwilligerswerk kon doen (heb er wel even thee gedronken) en erg veel moeite heb met huishoudelijke klusjes (snel kortademig en uitgeput). Ik probeer al wel minder te forceren met de trials. Moet ik hier gewoon even doorheen?
Re: Lange pauze na uitademen
01 April 2017 03:23
Hoi Stil,

Zie ook mijn andere bericht: volhouden! Doe rustig aan, je lichaam is flink bezig met de HyperVen en aan het veranderen. Dat kost energie. Daarnaast neem je nu elke dag bewust even tijd voor jezelf, daardoor neemt mogelijk je adrenaline af. Eindelijk rust je lijf wat uit! Blijf wel in beweging en ga niet overdag slapen (kleine dutjes kunnen wel af en toe). Maak korte wandelingetjes.

Het wordt echt beter. Ik ben zelf vorige zomer begonnen en heb ongeveer 5 maanden geHyperVent. Ben nu een aantal maanden aan het bijkomen van de therapie. Mijn duizeligheid is bijna weg en veel van mijn andere klachten ook. Ik ben nu reserves aan het opbouwen, want die zijn echt helemaal opgeraakt in de afgelopen jaren. Ik sta nu veel dichter bij mijn lichaam en voel nu beter wanneer ik te ver ga. Ik wordt dan weer duizelig of krijg buikpijn. Probeer daar nu beter naar te luisteren; iets wat ik voorheen niet deed. Ging gewoon door, door, door. Nog steeds lastig soms en ik moet nog steeds leren om mijn emoties niet in mijn lichaam op te slaan.. Het is een traag process!

Dus: eerst van die chronische hyperventilatie af door HyperVen en dan nog een paar maanden rustig je reserves weer opbouwen!

Overigens: het ligt echt aan hoe ver je bent gegaan met het over je grenzen heen gaan. Sommige mensen zijn veel eerder opgeknapt, andere doen er veel langer over. Neem je tijd.

Succes!!

Groetjes,
Marr
Re: Lange pauze na uitademen
02 April 2017 19:36
Bedankt voor je reactie Marr!

Nu ben ik nog wel benieuwd naar mijn eerste vraag. Kan Rob daar wat van zeggen?
Re: Lange pauze na uitademen
03 April 2017 19:57
Hallo Stil,

Ik merk dat ik soms juist nadat ik de lucht heb uitgeblazen nog erg lang kan wachten met inademen. Soms voor mijn gevoel nog wel langer dan na het inademen. Is dit ok?

Dat komt omdat je longen dan leeg zijn en het lichaam er dan flink wat CO2 in kan stoppen. Op zich is dit niet erg. Maar overdrijf het niet. Het inhouden van de adem is belangrijker dan die laatste stap.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Lange pauze na uitademen
03 April 2017 22:03
Re: Lange pauze na uitademen
18 April 2017 08:30
Hoi Mar,

Ik heb een vraag, jij zegt dat je vijf maanden HyperVen hebt gedaan, maar waarom ben je er nu mee gestopt dan? is het niet beter om het gewoon altijd te doen of mag je het maar een periode doen? en als het goed gaat er dan mee stoppen?

Groetjes Paula
Re: Lange pauze na uitademen
19 April 2017 16:00
Hey Paula,

Na vijf maanden zullen de meesten mensen stoppen. Of eerder. HyperVen geeft aan dat je klachten verdwijnen na 2-4 maand. Soms sneller, soms langzamer. Je kan stoppen met HyperVen als je score gedurende een aantal weken ongeveer gelijk blijft. De hoogte hiervan is per persoon wisselend. HyperVen geeft tevens aan dat je blijft herstellen ook als je stopt met HyperVen. Het heeft een cummulatief effect.

Ik citeer hier trouwens alleen maar HyperVen hoor haha!

Groeten,
Ben.
Re: Lange pauze na uitademen
26 April 2017 12:33
Ik doe het ook nogsteeds en ben volgens mij in september 2016 begonnen xD Dus al een stuk langer. Maar ik heb ook nog heel veel stress die ik moet verwerken en die in mijn lijf zit, waardoor ik toch blijf HyperVentileren. HyperVen is voor mij nogsteeds een ontzettend fijne ondersteuning.

Meer weten over het HyperVen programma?