[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Anticonceptie (spiraaltje) + CHV

Gepost door Arina2 
Anticonceptie (spiraaltje) + CHV
26 March 2017 14:39
Hallo HyperVenners

Zoals de meeste van jullie ben ik wanhopig op zoek naar antwoorden. Antwoorden op de vraag: Waarom overkomt mij dit?
Ik ben een stresskipje, dus ik kan me zeker vinden in het stress verhaal. Maar nu denk ik de laatste tijd ook aan iets anders.

Van meerdere mensen heb ik gehoord dat ze depri/down zijn geworden door hun anticonceptie, dan met name het spiraaltje. Ook lees ik op forums op internet dat depressiviteit een bijwerking kan zijn van het (Mirena) spiraaltje. Ik heb er nooit eerder bij stilgestaan, maar sinds het plaatsen van mijn spiraaltje voel ik me inderdaad erg down. Ik heb de eerste maanden veel last gehad van depressieve gevoelens, pas na een half jaar kreeg ik last van chronische hyperventilatie, tot aan nu, ongeveer 8 maanden later, na mijn eerste hyperventilatie aanval.

Zijn er mensen bij die zich hier misschien in kunnen vinden? En zou je spiraaltje een negatieve bijdrage kunnen hebben op het chronische hyperventilatie verhaal. Gezien ik op dit moment geen relatie meer heb, denk ik er sterk aan om het spiraaltje te verwijderen.

Liefs A.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26/03/2017 14:39 door Arina2.
Re: Anticonceptie (spiraaltje) + CHV
28 March 2017 12:19
Hou ik denk dat het er zeker mee te maken kan hebben weg halen zou ik zeggen..
Re: Anticonceptie (spiraaltje) + CHV
31 March 2017 12:19
Ik werd van de pil wel heel depressief en ook angstaanvallen. Ik had het met de mirena minder maar had van de mirena weer andere klachten. Heb hem weg laten halen en toen ging het wel weer prima.

Liefs Wenn

Meer weten over het HyperVen programma?