[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Gestokte adem

Gepost door Zoe5 
Gestokte adem
02 April 2017 12:48
Hi allemaal,

Ik ben nu een maand gestart met de HyperVen-therapie en mijn scores gaan omhoog, maar wel echt héél langzaam.
Volgens het programma was mijn eerste gemiddelde 23 en ik zit nu op een gemiddelde van 40, waarvan mijn laatste sessie 47 als gemiddeld had. Ik doe overigens 3x5 per dag, 10 was teveel. Heel soms haal ik 1 minuut mijn adem inhouden, iets wat ik destijds echt niet kon. Hoewel ik van een aantal dingen minder last heb, blijft voornamelijk dat wazige gevoel in mijn hoofd en heb ik veel druk aan de zijkant van mijn hoofd. Voornamelijk in de ochtend. Dan voelt mijn lichaam als een plank aan, last van mijn (bovenbeen)spieren (gevoel v weinig kracht, alsof het opgang moet komen), mijn buik/middenrif voelt zeer gespannen, druk op m'n hoofd, benauwd en alsof mijn longen overuren hebben gedraaid. Ik droom ook veel en mijn kaken zitten soms echt op elkaar in de ochtend. Hoort dit bij stressontlading? Vooral als ik dan ga lopen in de ochtend krijg ik veel last van het draaierige afwezige wazige gevoel in mijn hoofd en druk. Hoe kan dit? Rob of Sanne, kunnen jullie mij misschien hier meer over vertellen? En waarom mijn gemiddelde zo langzaam omhoog gaat?

Verder werk ik 4 dagen achter de computer. Ik vind het zelf ook niet leuk, maar kan even niet anders. Wat mij opvalt is dat ik juist last heb achter de pc. Vooral van de druk op mijn hoofd. Hoe kan dit? Herkent iemand ook misschien het gevoel dat je soms niet goed genoeg diep ademt als je focust - bijv. achter een pc? Nu merk ik dat mijn ademhaling "stokt" of hoog zit, terwijl het na de trials beter gaat. Wat zou ik hier kunnen tegen doen op werk? Ik wil soms echt een rondje rennen maar daar wordt mijn baas niet gelukkig van denk ik. ;-)

En waarom heb ik alleen last van dat wazige gevoel in mijn hoofd als ik loop of fiets (en in de ochtend)? Als ik bijv. een drukke winkel in ga of in een winkelstraat loop, inspanning uitoefen. Komt het dan omdat ik dan beweeg, minder adem krijg en dit gevolgen heeft op mijn bloedvaten of hersenen oid? (Met als gevolg overprikkeling? Want zodra ik dan zit bijv. in de auto, neemt het weer af. Vooral de druk op mijn hoofd). Herkent iemand zich hier in?

Alvast bedankt en ik blijf enthousiast over het programma.

Fijne dag allemaal!
Re: Gestokte adem
02 April 2017 19:22
Hallo Zoe,

Die klemmende kaken komen omdat je waarschijnlijk tijdens de slaap hyperventileert. De spieren gaan dan melkzuur afzetten om het verlies aan kooldioxide te compenseren. Dat melkzuur kan tot krampen in de spieren leiden. Bij jou manifesteert zich dat kennelijk in de kaakspieren.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Gestokte adem
04 April 2017 14:34
Hoi Zoe,

Ik werk zelf ook 5 dagen per week achter een pc, en ik herken jou verhaal heel erg! Ik heb ook het meest last van mijn chronische hyperventilatie klachten op mijn werk. Achter de pc krijg ik gauw het gevoel dat alles een beetje vaag wordt. Ik vraag me soms ook af hoe dit kan, zo specifiek achter de pc.
Misschien heeft het inderdaad te maken met dat je niet goed adem haalt.

Gr. A
Re: Gestokte adem
04 April 2017 17:18
Hier nog zoeentje! Ik was webdesigner (nu volledig ao) en nu telkens bij een pc-houding ga ik erg moeilijk ademen. En ontzettende kaak- en nekklachten hierdoor. Kijk eens of je misschien met je hoofd en schouders naar voren zit. Zogenaamde zwanenhals. Vaak zakt ook je onderrug iets door en bolt je bovenrug, waardoor je voor op de borst en met name bij je middenrif vast komt te zitten.

Meer weten over het HyperVen programma?