[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

aanval tegengaan

Gepost door Ronny2 
aanval tegengaan
08 February 2010 10:09
Ik ben sinds kort gestart met hyperventilatie. Ik voel me er wel goed bij om 2X per dag eens echt tijd te nemen voor je eigen lichaam.
Maar zijn er ook tips die je kan gebruiken wanneer je een aanval krijgt? Bij mij gebeurt het meestal op mijn werk (Werk altijd met de nacht). Vaak als ik mijn pauze neem en naar buiten wandel wordt ik duizelig en benauwd. Dan moet ik gans de fabriek door met veel volk en rumoer. Als ik dan de pakjes-sorteermachine passeer (150m lengte) heb ik het het ergste. Alles lijkt te blokkeren en er ontstaan coördinatieproblemen met m'n benen. Ik stap steevast door in de hoop dat niemand iets merkt.
Heeft iemand raad wat ik het beste doe in zulke gevallen?

grt,
Ronny

Re: aanval tegengaan
08 February 2010 17:40
Zo dingen zijn bij mij vanzelf verdwenen naarmate ik vorderde met HyperVen.
Anonieme bezoeker
Re: aanval tegengaan
09 February 2010 11:42
Ronny, als je buiten wandelt adem door je neus zodat je niet teveel koolzuur verliest. Hetf feit dat je duizelig en benauwd wordt komt doordat je door de inspanning koolzuur verliest, waar je ademcentrum op reageert. Deze werkt als een thermostaat.

Zodra het koolzuurpijl stijgt, reageert het ademcentrum met het triggeren van je ademhaling. Je bloedvaten vernauwen zich om nog meer koolzuurverlies tegen te gaan, met als gevolg dat het milieu in je hersenen zuur wordt. Hierdoor ontstaan er lichamelijke senstaties.

Loop gewoon rustig en adem rustig door je neus. In het begin is het wennen, maar na een tijdje heb je geen last meer van duizeligheid.

Meer weten over het HyperVen programma?