[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

afkickverschijnselen seroxat

Gepost door Sarisa 
afkickverschijnselen seroxat
15 February 2010 19:58
Hallo iedereen ik ben nu drie maanden van de seroxat af, na het acht jaar geslikt te hebben.. Ik vind het een hel nu begin alles weer.. wie kan mijn zijn ervaring delen bij het afbouwen van dit medicijn??? groetjes sarisa
Anonieme bezoeker
Re: afkickverschijnselen seroxat
16 February 2010 20:50
Hoi Sarisa,

Zelf ben ik nu ong. 1,5 jaar aan de seroxat en nog niet aan het afbouwen ofzo. Maar wat scheelt eraan, is alles weer bij het oude en heb je je HyperVen therapie ook gestopt?
Re: afkickverschijnselen seroxat
17 February 2010 00:24
nou bij mij is het een hel maaar ben ook in een keer gestopt
en ik heb gewooon zelfvervreemding en angstig ban dat ik ziek ben weer en me kaken doen raar gewoon in en in rot.. en dano o nog dat constante zenuwe gevoel ik word er gek van en ik hou dit niet langer vol ik moet ook donderdag weer naar de dokter kijken wat hij er van zegt... groetjes sarisa
Re: afkickverschijnselen seroxat
17 February 2010 08:24
Hi Sarisa,

Ontzettend vervelend hoe je je voelt. Buiten het medicijnverhaal erg herkenbaar.
Meis, er zijn miljoenen mensen je voorgegaan, ook zonder medicijnen. Als het goed is weet je wat je wilt? Je wilt beter worden. Je hebt vast een aantal dingen geprobeerd en daar ook van geleerd, handvatten gekregen om met bepaalde dingen om te gaan. Misschien dat je eerst voor jezelf een besluit moet nemen hoe je hier uit wilt komen. HyperVen, psycholoog, "drugs van de staat", sporten, mediteren, en nog tal van keuzes en combinaties. Heb je gevonden wat je aanspreekt, ga er dan volledig voor. Met in gedachten dat het moeilijk kan worden, maar wat wou je ook alweer?...beter worden, inderdaad. Haal dat dan weer vlug in je hoofd. Er zijn veel voorbeelden van mensen die eruit/vanaf zijn gekomen, dat kan jij ook! Pak je dadelijk HyperVen weer op, kan je hier je ei daarover kwijt. Dat is ook iets wat je kan helpen om het vol te houden. En zo zijn er nog meer manieren om te zorgen dat je het volhoudt en het lichter te maken.
Jij kan het ook.

Groetjes Lenah
Re: afkickverschijnselen seroxat
17 February 2010 12:31
Hai Sarisa,

Ik heb zelf ook seroxat gebruikt.
Ik las dat je in 1 keer gestopt was en dat is echt niet goed hoor!!!
Je moet het afbouwen. Stap voor Stap en dat is toch niet erg?
Overleg even met je dokter donderdag hoe je vanaf hier verder moet, want dat je deze bijwerkingen hebt kan niet anders, omdat je in 1 keer gestopt bent.

Heel veel sterkte Sarisa,

Groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: afkickverschijnselen seroxat
17 February 2010 16:41
Hey Ellen bedankt voor je reactie... Nee ik weet dondersgoed dat het niet echt helemaal goed is en zelf heel gevaarlijk is. Ik had zoiets ik ben sterk genoeg en dat doe ik wel eventjes... En de eerste drie maanden nergens last van voelde me juist kip lekker weer gelu kkig had weer gevoel omdat je zo ontzettend afgevlakt wordt van de seroxat... Ik slikte het ook al bijna acht jaar, maar in die acht jaar heb ik het nooit echt heel goed netjes geslikt ben er altijd wel beetje slordig mee omgegaan... Ik slik hierbij ook nog is lorazepam ook al vijf jaar, maar zonder kan ik gewoon niet... Nu ik gestopt ben met seroxat en ik deze klachten weer heb de hele dag opgejaagd en angst bang om gek te worden rare verschijnselen in het hoofd, neem ik dus ook nog steeds mijn lorazepam ander woord temesta in maar het werkt gewoon niet ik begrijp er niets van.. En als het zo blijft dan ga ik ook wel weer terug naar de seroxat denk want dit wil ik ook niet.. heb ook nog een kleine jongen hier rond lopen en daar moet ik gewoon sterk voor zijn.. Maar ik jank de hele dag door en dat geef me ff een beter gevoel maar daarna gaat het gewoon weer verder het down gevoel... de dode gevoelens in me wang strakke kaken en h eeeeel eng raar in me hoofd waardoor ik gewoon iet goed kan nadenken en alles me voorbij gaat.. Ik schaam me hier ook heel erg voor.. Maar als ik straks weer moet opbouwen met de seroxat benik ook bang want dan krijg ik de klachten nog erger terug en toen ik zwanger was ben ik helemaal door gedraaid toen ik weer terug met seroxat moest beginnen want toen was ik ook in een keer gestopt namelijk dit is de tweede keer[:]sad smiley[/:][:]:|[/:]

Dus je raad het al bang om weer in herhaling te vallen kwa klachten en angsten. Ik ben heel blij dat ik hier mijn verhaal kan neerzetten dat doet me altijd wel wat goed en zeker omdat je reactie terug krijg waar je wel degelijk wat aan kan doen... Ik heb ook ooit geHyperVent namelijk maar niet zo lang.. ik had die cd van j ullie maar die heeft mijn zoon beklad op de grond dus die doet het neit meer, nou had ik gemailt met rob en ik zou een nieuwe kunnen bestellen, maar heb nog geen mailtje terug gehad van hem dus wacht ik daar eventejs op... Met vriendleijk groet
Re: afkickverschijnselen seroxat
17 February 2010 19:10
Hai Lieve Sarisa,

Ik begrijp heel goed wat je doormaakt, want ik heb hetzelfde gehad.
Ik voelde me gejaagd. Ik had het gevoel dat ik gek werd etc. etc. etc. En ook ik had een kleine meid van een jaar om me heen.

Als ik je advies zou moeten geven zou ik zeggen: Begin weer heel voorzichtig met seroxat. Erger dan dat je je nu voelt kan het niet worden alleen beter.
Als je weer helemaal ingesteld bent op seroxat dan zou ik beginnen met HyperVennen.

Alle twee tegelijk in jouw geval is af te raden, omdat als je HyperVent je ook klachten krijgt zoals je schrijft. En ook dat klopt....dat heb ik ook gehad.

Alleen gaat het sneller over....een paar dagen en dan is het weer weg en elke keer wanneer je ademcentrum zich wel opnieuw instelt (op de goede manier) krijg je weer even klachten, maar dat zag ik toen als een vooruitgang en dan schrik je er niet meer zo van.

Ik weet donderdsgoed dat je je nu helemaal niet goed voelt en dat is ontzettend rot.
Er zijn mensen die beginnen met ad en nergens geen last van hebben en er zijn mensen zoals wij die zich ontzettend beroerd ervan voelen, zowel geestelijk als lichamelijk.

Echt Sarisa, je bent op de goede weg.....Je moet nu alleen nog doorbijten.
Overleg met de huisarts en begin dan met een hele lage dosering, zodat je dat goed kan opvangen.

Liefs van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Anonieme bezoeker
Re: afkickverschijnselen seroxat
27 February 2010 18:33

Hallo Sarisa,

Ik heb jou stukje gelezen en ik zit in precies dezelfde situatie. Precies na 3 maanden komen alle oude klachten weer terug. Volgens mij kan dat maar door 1 ding komen, je klachten zijn onderdrukt door de AD medicijnen maar ze zijn niet opgelost. Ik slik al 14 jaar met tussenpozen (zwangerschappen en gewoon mislukte pogingen) Efexor en heb precies hetzelfde. De eerste 3 maanden merk ik niks, trouwens of ik nu wel of niet langzaam afbouw dat maakt geen enkel verschil! Na 3 maanden is het mis, meestal van de ene op de andere dag.

Maar als ik ad slik doe ik niets aan mijn klachten want ik voel me redelijk goed. Maar ik hyperventileer dan nog steeds dat merk ik wel maar de angst is verdrongen onder de AD medicijnen, het kan me minder schelen en dat is volgens mij juist het gevaar wanneer je AD medicijnen slikt, je wordt onverschilliger t.o.v. je klachten.

Zodra de ad na 3 maanden uit je systeem is komt de angst weer terug.

Ik heb besloten door te zetten zonder AD medicijnen want met blijf ik gewoon in hetzelfde cirkeltje ronddraaien. Ik ga nu weer HyperVennen want de motivatie is er nu weer, en met AD medicijnen niet.
Ik slik al wel 7 weken Brain Mood maar ik weet niet of het eigenlijk wel helpt.
Ik ben inmiddels 6 maanden gestopt met AD medicijnen en heb er geen spijt van.


Ik kan nu ook beter mijn eigen gedachten observeren die angst veroorzaken/'>oorzaaken en met AD medicijnen gaat dat niet. Ik ben al anderhalf jaar in hypnotherapie maar als ik AD medicijnen slik dring ik niet door tot mijn onderbewuste en zonder dus wel.

Ik heb het gevoel dat ik eindelijk na 14 jaar hyperventilatie snap hoe het in elkaar zit en dat me nog een lange weg te wachten staat maar dat heb ik er graag voor over. Want ik wil niet de rest van mijn leven aan de AD medicijnen. De gevoelsafvlakking ben ik meer dan zat.
Ik ga ook dwars tegen mijn angsten in, en dat begint te werken, ook doe ik ontspanningsoefeningen en dat helpt mij ook enorm.

Voor mij persoonlijk ben ik erachter dat AD medicijnen helemaal niets oplost en dus is het logisch dat de klachten gewoon weer terugkomen.

Ik weet dat ik ze destijds nodig had want ik functioneerde helemaal niet meer, maar nu wil ik het zelf doen.

Ben jij inmiddels weer begonnen en hoe gaat dat?

Meer weten over het HyperVen programma?