[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hallo, zal mij even voorstellen.

Gepost door Benauwdje 
Hallo, zal mij even voorstellen.
23 May 2015 14:21
Hallo iedereen,

Ik ben een tijdje geleden erachter gekomen dat ik chronische hyperventilatie heb, heb geen officiele diagnose gehad, maar het kan niet missen.
Heb het altijd erg benauwd, en heb veel moeite met slapen, heb het gevoel dat mijn ademhaling stopt, en al voordat ik in slaap val, dus niet midden in mijn slaap zoals bij slaap-apneu.
Hierdoor ben ik overdag niet te genieten, en erg vermoeid.
Ik ben 2 weken geleden gestopt met blowen, ik persoonlijk denk dat het toen erger is geworden, of zelfs toen is begonnen.
Ik las dat mensen vaak niet eens door hadden dat ze chronisch hyperventileerden, en door de klachten te melden bij de huisarts er zo achter kwamen, dus loop er misschien ook al tijden mee rond.
Het maakt me onzeker, en angstig, ik probeer de betuyko ademhalings technieken toe te passen, bij vlagen wil het wel eens helpen maar lang niet altijd.
hebben meer mensen het gevoel dat de ademhaling stopt terwijl je wilt proberen te slapen? ik schrik dan overeind en snak naar adem, en lig zo nachten wakker, ik word er gek van!
Ik hoop dat jullie tips hebben!

Groetjes, Benauwdje
Re: Hallo, zal mij even voorstellen.
25 May 2015 00:30
Halllo

dat heb ik ook vaak gehad en komt heel af em toe weer s terug. Maar daar hoef je niet bang voor t zijn is niks ernstig gewoon rustig blijven en verder proberen te slapen.
Re: Hallo, zal mij even voorstellen.
25 May 2015 13:24
Bedankt voor je reactie, goed om te weten dat ik niet de enige ben tongue sticking out smiley
Ik heb er nu 2 dagen minder last van gelukkig, en heb de laatste 2 dagen me ook niet zo druk gemaakt, dus het zal wel een symptoon van stres/spanning zijn.
Toch slaap ik nog erg slecht door, hoop dat het ook wat beter gaat in de komende dagen!

groetjes
Re: Hallo, zal mij even voorstellen.
25 May 2015 17:16
Hallo

ik raad je sleep juice in te nemen heerlijk om op te slapen google t maar

groet

Meer weten over het HyperVen programma?