[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Stotteren en chronische hyperventilatie

Gepost door Silmaril 
Stotteren en chronische hyperventilatie
25 June 2015 13:14
Ik stotter al mijn hele leven: niet super erg, maar voldoende om er last van te hebben.

2 jaar geleden heb ik een anti-stotter cursus gedaan waarbij ik op een bepaalde manier moest praten en ademhalen. Dit leverde mij veel stress en frustratie. En na 2 maanden die methode te hebben gevolgd, kreeg ik ook chronische hyperventilatie klachten welke sindsdien niet meer zijn weggegaan.

Ik vraag ik me eigenlijk af (na het typen van mijn vorige bericht) of er meer mensen zijn die stotteren en chronische hyperventilatie hebben?
Re: Stotteren en chronische hyperventilatie
28 June 2015 19:26
Hallo,

Ik heb ongeveer drie weken geleden de diagnose van chronische hyperventilatie gekregen.
Ik heb geen last van stotteren, of toch heel weinig. Maar ik heb vooral last alsof het lijkt dat mn tong niet wil doen wat ik zeg.
Bijvoorbeeld dat ik soms iets brabbel ipv het correcte woord te zeggen, omdat mn mond nt de correcte beweging maakt.
Ik heb gehoord dat het idd van hyperventilatie kan komen...

Hoe voel je je voor de rest?
Re: Stotteren en chronische hyperventilatie
02 July 2015 21:01
Ik heb vorig jaar ook last gehad van mijn tong: ik heb in 3-4 maanden tijd meerdere keren hard op mijn tong gebeten wat leidde tot soms diepe sneden.En dat kwam omdat mijn tongspieren zo maar plotseling een ongecontroleerde beweging maakte en ik op m'n tong beet.

Heeft uiteindelijk wel tot een klein littekentje op m'n tong geleid. Maar ik heb er nu helemaal geen last meer van (niet van het litteken en tongbijten ook niet meer).

Het stotteren is trouwens niet iets wat is ontstaan toen er bij mij chronische hyperventilatie werd geconstateerd. Ik stotter al vanaf mijn 1ste jaar.

Betreffende mijn klachten, zie [url=http://www.hyperventilatie.info/phorum/17/43867/chronische_hyperventilatie_klachten_aan_rechterkant_lichaam_en_periodes_van_zenuwstoornissen]dit topic[/url].

Meer weten over het HyperVen programma?