[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Slapen

Gepost door Buthomar 
Slapen
29 June 2015 10:00
Ik heb nu zo'n 2 jaar chronische hyperventilatie met de nodige verschijnselen, ik ben altijd maar doorgegaan met mijn studie omdat het wel ging, het was zeer vervelend en ik was niet gelukkig, maar het was te doen. Nu kwam daar een jaar geleden een slaapstoornis bij, ik sliep al vaker slecht door de chronische hyperventilatie, maar dit ging om nachten van 2-3 uur, waarna ik helemaal was opgebrand, dit probleem speelt echter nog steeds.

Ik ben ooit eerder met de therapie begonnen, maar heb toen niet genoeg doorgezet, 3 maanden geleden ben ik wel weer begonnen, alleen had ik nog veel te veel stress in mijn leven. Daarom heb ik 2 weken geleden besloten even te stoppen met mijn stage en ik mag weer beginnen als ik daar zelf klaar voor ben. Nu vraag ik me echter af of chronische hyperventilatie wel te genezen is als je zo slecht slaapt, want je krijgt dan natuurlijk totaal geen rust. Ik word er ook helemaal gek van dat overal maar wordt benadrukt hoe belangrijk een goede nachtrust is, terwijl ik er gewoon geen controle over heb. Ik weet ook niet meer welke symptomen nu van chronische hyperventilatie komen, of van het nauwelijks slapen. Het enige wat momenteel nog helpt zijn benzo's, het is verschrikkelijk. Ik doe ontspanningsoefeningen, sport elke dag, maar nog steeds ben ik niet moe.

Zijn er meer mensen die zulke ervaringen hebben met slecht slapen in deze mate en chronische hyperventilatie? Ik ben ten einde raad en hoop dat iemand nog tips heeft.
Re: Slapen
29 June 2015 19:50
Over sporten gesproken, is het naast cardio verstandig om krachttraining te doen als je last van chronische hyperventilatie, in verband met een bepaalde ademhaling?
Re: Slapen
30 June 2015 05:35
Wat je ken nemen ipv benzos is sleepy juice van care4sleep. Heerlijk zal je gaan slapen en vast. En je hebt geen kater de volgende dag het is isets natuurlijks ennniet verslavend en het gaat je zeker helpen je zal er bly mee zijn ik gebruik t ook.

groetjes

Meer weten over het HyperVen programma?