[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Chv en kinderen/werk

Gepost door Clare 
Chv en kinderen/werk
27 August 2015 12:23
Hoe gaan jullie om met chronische hyperventilatie op het werk en thuis? Ik heb 2 jonge kinderen en vind het erg lastig om bv met hen te spelen als ik helemaal wattig in mijn hoofd ben. Ik kan hun geschreeuw dan ook niet goed hebben. Ook zit ik vaak met een wattenhoofd te vergaderen op het werk, of achter de computer. Een werkdag kost dan enorm veel energie.

Hoe doen jullie dat? Werken jullie nog? En hoe gaat het met kinderen?
Re: Chv en kinderen/werk
30 August 2015 15:15
Beste Clare,

Ik herken het heel erg maar heb helaas geen oplossing. Het zal echt zitten in het vinden van balans tussen werk en thuis. Als jouw werk veel energie kost, dan is het aan te raden om te kijken of je wellicht (tijdelijk) wat minder werk kan doen of iets met minder verantwoordelijkheden.
Morgen ga ik dit met mijn baas bespreken omdat ik ook tijd op het werk nodig ga hebben voor de oefeningen en daarnaast energie wil overhouden voor als ik thuis kom en de kinderen er zijn.
Daarnaast ben ik net 10 dagen met het programma begonnen en zie in dat ik de oefeningen niet alleen maar thuis kan doen. In de ochtend is er teveel stress om alles op tijd klaar te hebben en dan blijft vaak alleen 's avonds na het eten over rond 22.00 uur.
Ben jij ook met het pogramma bezig en wat zijn jouw ervaringen?

Ik ben er nu wel van overtuigd dat gezondheid het allerbelangrijkste is, dus als je door de combinatie kinderen en werk niet genoeg aan jezelf kunt werken dan zal er iets moeten afvallen op een gegeven moment. Lijkt mij dan dat dit werk is. Heb je een goede arboarts met wie je dit kunt bespreken en kunt kijken naar mogelijke oplossingen om aan jezelf te kunnen werken?

Succes en mocht je nog ervaringen willen delen over het HyperVen programma dan hoor ik het graag.

Groeten
Anonieme bezoeker
Re: Chv en kinderen/werk
07 December 2015 15:33
ik stoei hier ook met dt probleem. het naar school lopen elke dag is een enorme inspanning en uitdaging ivm lach in mijn hoofd zijn. Ik ben nu 3 weken met het programma bezig.Ik wil niet dat de kinderen er onder lijden,maar het kost veel kracht om er voor ze te zijn.

Meer weten over het HyperVen programma?