[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Net begonnen

Gepost door Halix 
Net begonnen
17 September 2015 09:41
Hallo Allemaal,


Ik heet Henri en ben 45 jaar. Het ging vrij goed. Had lichte klachten al jaren maar heb net een periode in mijn leven afgesloten met jaren stress. Heb mijn medicijnen afgebouwd gevolgd door een terugkeer van alle klachten in alle hevigheid.

Dat was voor mij het extra zetje om toch te beginnen met HyperVen.
Ik ben net begonnen met de therapie en moet zeggen dat ik het wel wat onderschat heb. Het is zwaar!!!

Je adem vasthouden is moeilijker dan het lijkt gezien je sterk de behoefte hebt om te gaan ademen en je lichaam je dwingt dit te gaan doen. Is het normaal dat tijdens de sessie je een licht gevoel in je hoofd krijgt?

Merk dat door alle klachten ik langzamerhand redelijk onzeker begin te worden en behoefte krijg aan feedback van de wat meer ervaren onder ons.
Re: Net begonnen
17 September 2015 10:23
Halix Schreef:
-------------------------------------------------------
> Hallo Allemaal,
>
>
> Ik heet Henri en ben 45 jaar. Het ging vrij goed.
> Had lichte klachten al jaren maar heb net een
> periode in mijn leven afgesloten met jaren stress.
> Heb mijn medicijnen afgebouwd gevolgd door een
> terugkeer van alle klachten in alle hevigheid.
>
> Dat was voor mij het extra zetje om toch te
> beginnen met HyperVen.
> Ik ben net begonnen met de therapie en moet zeggen
> dat ik het wel wat onderschat heb. Het is zwaar!!!
>
>
> Je adem vasthouden is moeilijker dan het lijkt
> gezien je sterk de behoefte hebt om te gaan ademen
> en je lichaam je dwingt dit te gaan doen. Is het
> normaal dat tijdens de sessie je een licht gevoel
> in je hoofd krijgt?
>
> Merk dat door alle klachten ik langzamerhand
> redelijk onzeker begin te worden en behoefte krijg
> aan feedback van de wat meer ervaren onder ons.

Hi Henri!

Het is zeker zwaar, en het vergt veel doorzettingsvermogen. Maar blijf volhouden, je zal zien dat je je langzaam aan steeds beter zal gaan voelen. Het lichte gevoel in je hoofd tijdens de oefeningen had ik ook vooral in het begin, maar dat zal naar mate je steeds verder komt ook afnemen.

Wat voor klachten heb je nog meer? Ik ben nu inmiddels twee maanden bezig met HyperVen en moet zeggen dat ik me al 80% beter voel! Blijf doorzetten dus!
Re: Net begonnen
20 September 2015 09:25
Hoi Henri,

Hier even een bericht van een ervaren gebruiker van het programma HyperVen. Na een tussenstop van een jaar ben ik, na een periode van veel stress door ontslag tijdens ziekte :- ( weer opnieuw begonnen met de therapie zo'n 3 weken geleden. Mijn klachten zijn voornamelijk het lichte gevoel in mijn hoofd, soms trillingen en snelle verzuring van de spieren.

De vorige keer dat ik begonnen ben, ongeveer 2 jaar geleden, had ik een ernstige angst- en paniekstoornis, hoewel ik nog niet alles doe wat ik zou willen ben ik hiervan voor een groot gedeelte nu genezen....mede dankzij HyperVen :- )! Het programma is echt de moeite waard!

Ik ben het wel met je eens dat het behoorlijk zwaar is, al is dat natuurlijk per persoon verschillend hoe je het ervaart. Ik heb nu ook weer behoorlijk veel last van stressontladingen, waar ik weer doorheen moet komen...dit valt soms niet mee. Maar ik zet wel door, omdat ik ook ervaren heb wat het voor me kan doen. Ik hoop dit keer ook volledig van mijn klachten te genezen, ik ga er in ieder geval wel voor!

Als je erge klachten krijgt tijdens het doen van de oefeningen, zoals jij beschrijft, kan het trouwens ook zo zijn dat je het teveel forceert. Probeer het dan wat relaxter te doen en stoor je dan niet als de scores tijdelijk niet stijgen. Als je minder forceert hou je de therapie wel langer vol en daar heb je uiteindelijk meer aan ;-).

Veel succes en alle anderen die de therapie doen uiteraard ook!

Meer weten over het HyperVen programma?