[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Wie kan mij helpen

Gepost door juud 
Wie kan mij helpen
14 March 2016 18:34
Hallo allemaal,

Ik ben een vrouw van 35 jaar (die de laatste maanden extreem veel stress heeft gehad) en loop al 5 weken met de volgende klachten
-extreme spierpijnen vooral nek,schouderblad oksel bij de ribben en rond borstbeen
- soms misselijk
- soms zweten/ klamme handen
- somswazig zien
-pijnlijke onderrug
- zware linkerarm
-heel moe
-soms kortademerig/niet goed door kunnen ademen
_ tintelingen in mijn armen en romp
- gapen/zuchten

extreem angstig en hypochondrisch

* Het is 5 weken geleden toen het begon met een paniekaanval in de winkel (volgens de dokter paniekaanval)
Kreeg ineens enorme spierkrampen op mijn borst linker schouderblad en rond de oksel en ribben. ben toen naar de dokter gegaan acuut omdat ik dacht dat ik flauw ging vallen en het aan mijn hart had, raakte volledig in paniek. De dokter zei gelijk dat het beeld paste bij hyperventilatie (versnelde harslag) Maar bloeddruk was netjes wel iets verhoogd maar zakte nadat ik rustiger werd en ook daalde toen mijn hartslag.
Maar nu komt het. Heb veel spierpijn sindsdien en heb nog steeds van die rare aanvallen. Mijn schouderblad en ribben/oksel krampen dan helemaal samen en krijg dan soms ook moeite met doorademen en voelt benauwd, mijn linkerarm verkrampt dan ook . Als ik er op druk doet het pijn. Sindsdien zweet ik ook meer onder mijn oksels en heb koude rillingen.Het is echt een vreselijk gevoel.

Ik denk al 5 weken non-stop het ergste kan het niet loslaten en ben al 4 keer bij de huisarts geweest. Vd week een longfoto /thorax laten maken en die was goed.Nu komende week krijg ik hartkastje voor onderzoek.(volgens de dokter om uit te sluiten die denkt aan mijn spieren). Heb vorig jaar ook een hartfilmpje gehad op de eerste hulp toen ik een soortgelijke aanval had (ook goed).

Alleen nu verdwijnen mijn aanvallen niet en heb ze dagelijks op de raarste momenten. Komen op zonder aanleiding en kan er geen peil op trekken. Ik maak me heel druk en krijg geen rust, kan me moeilijk ontspannen en mijn hele lijf doet zeer van de spierpijn (vooral links) maar (rechts ook in mindere mate).

Wie kan mij helpen......ben zo angstig dat ik niet eens rustgevers durf te slikken(hypochondrie:ben dan bang dat ik iets krijg van de pillen). Ik durf niet meer goed naar buiten en ben ook bang om alleen thuis te zijn. Als ik toch boodschappen ga doen ga ik in de buurt van mijn huisarts en soms met reizen (moet met de trein soms) denk ik alleen maar dat ik ook nog naar de eerste hulp kan gaan. Alleen thuis denk ik vaak aan het bellen van 112. Kan mezelf niet ontspannen en kan het niet loslaten....Pfff ik vindt het leven zo zwaar op deze manier. Ik trek het gewoon niet meer.

Is dit chronische hyperventilatie en hebben jullie ook zoveel pijn met zo'n aanval....Help alsjeblieft
Hoop dat jullie je ervaringen willen delen met mij....



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14/03/2016 18:44 door juud.
Anonieme bezoeker
Re: Wie kan mij helpen
23 March 2016 15:31
Schiet mij maar lek als dit geen hyperventilatie is, ik heb exact hetzelfde ervaren namelijk. Wat mij heeft geholpen is een harttest te doen, dit kan je gerust stellen dat het niet aan je hart ligt en je helpen om te accepteren dat het gaat om hyperventilatie. hyperventilatie is heel vervelend maar niet schadelijk/dodelijk, houd dat in je achterhoofd!
Re: Wie kan mij helpen
26 March 2016 09:23
Dankjewel abe4

Ben blij dat er iemand is die hetzelfde heeft ervaren. Ik zal hier de uitslagen van mijn tests posten. Maar bedankt voor je geruststelling van je ervaring
ik doe mijn best niet aan mijn hart te denken soms lukt me dat 2 dagen en voel me dan ook redelijk goed.
Daarna komen de zorgen weer en begint het van voor af aansad smiley(.
Van de week harttest? Ben benieuwd. Maar diep van binnen weet ik het al wel.
Hoop dat ik het dan kan accepteren
Re: Wie kan mij helpen
26 March 2016 13:41
Ik heb dezelfde klachten. Ook steeds bang dat het aan mijn hart ligt. Mijn huisarts wil me niet doorverwijzen voor nader onderzoek omdat het volgens hem overduidelijk stress en hyperventilatie is. Ik volg nu sinds 6 weken het HyperVen programma en ik begin nu verschil te merken. Ik heb niet meer dagelijks pijn op mijn borst en tussen mijn schouderbladen. De aanvallen zijn er nog wel, maar minder heftig. Ik hoop dat het hartonderzoek je gerust kan stellen. Sterkte!
Re: Wie kan mij helpen
20 April 2016 17:39
Hallo lieve mede'lijders'/genoten

IK Zou nog laten weten wat de uitslag van mijn onderzoeken zijn. Heb een hartkastje gehad voor een week en daar is niets afwijkends op te zien..helemaal goed dus. DE toraxfoto en longen waren helemaal goed en bloedonderzoek ook niets afwijkends. Dokter gaf aan nog fietstest te doen want dan is alles uitgesloten. Kan nu verder en zal moeten accepteren dat dit allemaal hyperventilatie/angst/ stress klachten zijn en dat dit dus grote gevolgen kan hebben en erg pijnlijk en veel klachten kan opleveren. Ik wens iedereen heel veel kracht in deze strijd (want dat is het) en veel geluk en gezondheid. Bedankt voor de reacties.
Lieffsss

Meer weten over het HyperVen programma?