[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Trillingen

Gepost door Julia 
Trillingen
14 June 2016 10:55
Hallo allemaal,

Sinds 2 weken ben ik begonnen met HyperVen. In het begin voelde ik me direct een stuk beter. Inmiddels heb ik 2 x een erge terugval gehad, druk op de borst, afklemmende armen. Sinds een paar dagen gaat het weer iets beter, alleen heb ik heel erg last van spiertrillingen. Het is constant aanwezig. Je kan het niet zien, maar ik voel het door mijn hele lijf vooral 's nachts.
Hoort dit erbij? Is iemand hiermee bekend? Of weet iemand wat ik er tegen kan doen?

Ik hoor graag van iemand.
Re: Trillingen
15 June 2016 21:47
De klachten die ik heb bestaan vooral uit spiertrillingen.
Maar het zou best een vorm zijn van stressontlading, aangezien iedereen z'n eigen chemische samenstelling heeft en daardoor verschillende klachten ervaart.

Een tip is vooral om niet te stressen om de spiertrillingen, dit verergerd ze alleen maar. En als ze na een lange tijd niet weggaan even naar de huisarts gaan.
Re: Trillingen
18 June 2016 12:28
Dank je wel voor je reactie Marklin.

Ga proberen me er niet druk om te maken en te ontspannen.
Re: Trillingen
21 June 2016 09:30
De spiertrillingen herken ik niet, wel het afklemmende gevoel in mijn armen, benauwd....
Ik denk dat ik dan in mijn slaap veel aan het verwerken ben.
Re: Trillingen
21 June 2016 12:17
Ik heb ook behoorlijk last van (spier)trillingen, soms voelt t alleen vanbinnen, maar vaak echt heftig trillen/schudden. Voor mijn gevoel is dat een ontlading van spanning, lichaam probeert spanning eruit te werken. Soms in/na een situatie met spanning, soms juist na ontspanning, bv na meditatie tril ik ook altijd even.
Re: Trillingen
25 June 2016 00:08
Ik heb ze met momenten ook, hoort er bij veronderstel ik.
Re: Trillingen
04 August 2016 14:26
Hoi,

Ik heb hier eigenlijk constant last van, één van de dingen waar ik hoop dat HyperVennen voor zal helpen. Ik tril de hele dag door lichtjes. Het is echt heel erg vervelend.

Hopelijk ben je er snel vanaf!
Re: Trillingen
29 November 2017 18:01
Ben best wel blij om dit topic te lezen. Ook heb ik sinds een aantal september last van zichtbare spiertrekkingen in mijn kuiten en daarnaast wat ik zelf noem een soort van "flubbers", een soort trillen van luchtbelletjes (de flubbers kunnen overal zijn).

Van de spiertrillingen ben ik me rot geschrokken en deze hebben mij weer, icm met een aantal stressvolle gebeurtenissen, in een hypochondrische dip gebracht. Elke trilling of spiertrekking wordt geregistreerd en bezorgt een angstmoment.

Afgelopen week bij de huisars geweest en deze raakte er niet echt van onder de indruk. Tevens erkende hij dat ik overprikkeld/belast/spannen was. Als ik kalm(er) ben en op mijn ademhaling let het minder lijkt te worden.

Zijn er mensen die zichzelf in deze klachten herkennen en in staat zijn geweest om deze klachten te laten verdwijnen?

Mijn achtergrond. Ik heb in 2011 en 2012 actief de HyperVen therapie gedaan en ben lang goed geweest. De laatste 2 jaar echter zijn er veel veranderingen geweest in mijn leven waar de laatste maanden bijzonder stressvol. Het enige dat altijd is gebleven is dat als ik naar bed ga en het druk is geweest mijn hart wat overslaat. Na een kwartier verdwijnt dat meestal weer.
Re: Trillingen
29 November 2017 18:32
[url=https://www.hyperventilatie.info/phorum/18/7695/hoe_komt_het_dat_je_bij_chronische hyperventilatie_zo_vaak_last_hebt_van_spierpijnen_of_spiertrillingen_]Zie ook dit forum bericht.[/url]

Rob Gravesteijn
HyperVen

[i]Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie. [/i]

Meer weten over het HyperVen programma?